ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Συνελήφθη ο διοργανωτής του gay pride στον Λίβανο

Σύμφωνα με πληροφορίες του Channel News Αsia, οι αρχές του Λιβάνου συνέλαβαν τον διοργανωτή του gay pride, Χαντί Νταμιέν, και όπως δήλωσε ο ίδιος του ζήτησαν να υπογράψει έγγραφο που «θα βεβαίωνε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις». Όπως ανακοινώθηκε, ακυρώθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Beirut Pride, το οποίο είναι το μοναδικό gay pride που διοργανώνεται σε αραβική χώρα. Οι εκδηλώσεις είχαν ξεκινήσει στις 12 Μαΐου και αναμενόταν να ολοκληρωθουν στις 20. 
Ο Λίβανος έγινε η πρώτη αραβική χώρα η οποία φιλοξένησε το 2017 gay pride, αν και η εναρκτήρια εκδήλωση είχε ακυρωθεί μετά από απειλές. Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χωρίς να δοθεί μεγάλη δημοσιότητα, ενώ δεν είχε πραγματοποιηθεί πορεία από τις ΛΟΑΤ οργανώσεις. Όπως δήλωσε ο Νταμιέν, οι αρχές τον προειδοποίησαν πως σε περίπτωση που δεν υπογράψει το έγγραφο με το οποίο θα δεσμεύεται για τον τερματισμό των εκδηλώσεων, θα ξεκινούσε έρευνα εναντίον του για «υποκίνηση σε ανήθικες πράξεις και προσβολή της δημοσίας αιδούς». Παρά το ότι η νομοθεσία του Λιβάνου απαγορεύει τις «παρά φύσει» σεξουαλικές πράξεις, το 2017 για πρώτη φορά Λιβανέζος δικαστής έκρινε ότι οι σχέσεις μεταξύ ομοφυλόφιλων δεν αποτελούν «παρά φύσει» πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.