google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Ομοφοφοβικός παροξυσμός στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, πιθανόν ομοφοβικοί και σεξιστές, κατέβασαν και έκλεψαν τη σημαία του ουράνιου τόξου που υψώθηκε χθες στο προαύλιο του πανεπιστημίου με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ενάντια στην Ομοφοβία και Τρανσφοβία.
Η σημαία θα ήταν υψωμένη από το πρωί της 17ης Μαίου μέχρι και το πρωί της 18ης, ως ένδειξη στήριξης των ΛΟΑΤ δικαιωμάτων και της καταδίκης της Ομοφοβίας.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Όμιλος ΛΟΑΤ και Φίλων του Πανεπιστημίου Κύπρου, “πέντε φοιτητές αποφάσισαν να αναδείξουν το μίσος τους, κλέβοντας τη σημαία ουράνιου τόξου από το ΠΚ.”
Ο Όμιλος ζητά επίσης από το Πανεπιστήμιο Κύπρου να πάρει θέση, καταδικάζοντας την πράξη αυτή ως πράξη μίσους καθιστώντας τους φοιτητές αυτούς υπεύθυνους των πράξεών τους. Επίσης, ζητά ως περαιτέρω στήριξη της ΛΟΑΤ+ κοινότητας, να υψωθεί η σημαία ουράνιου τόξου ξανά, στις 3 Ιουνίου, την ημέρα της Πορείας Υπερηφάνειας 2018, στην Κύπρο.
LOATΦωτογραφία από την χθεσινή ύψωση της σημαίας της ΛΟΑΤ κοινότητας στο ΠΚ 
Αυτούσια η ανάρτηση του Ομίλου: 
Με τεράστια λύπη ανακοινώνουμε την πράξη μίσους από φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου χθες, 17/5/2018.
Στην Παγκόσμια Μέρα Ενάντια της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας, 5 φοιτητές του ΠΚ αποφάσισαν να αναδείξουν το μίσος τους, κλέβοντας τη σημαία ουράνιου τόξου από το ΠΚ.
Ως Όμιλος ΛΟΑΤ και Φίλων του Πανεπιστημίου Κύπρου καταδικάζουμε το γεγονός ως πράξη μίσους και έγκλημα ενάντια στα δικαιώματα της ΛΟΑΤ+ κοινότητας. Η σημαία θα ήταν υψωμένη από το πρωί της 17ης Μαίου μέχρι και το πρωί της 18ης, ως ένδειξη στήριξης των ΛΟΑΤ δικαιωμάτων και της καταδίκης της Ομοφοβίας.
Δυστυχώς, όπως βλέπουμε, μια σημαία δεν είναι αρκετή για να αναδείξει το Πανεπιστήμιο Κύπρου ως χώρο ανοχής και αποδοχής της διαφορετικότητας και των ίσων δικαιωμάτων για όλους. Ακόμη υπάρχουν άτομα – και τι πιο τραγικό, φοιτητές του ΠΚ – που όχι μόνο δεν δείχνουν ανοχή στη διαφορετικότητα, αλλά δεν μπόρεσαν να δείξουν ανοχή στη σημαία που τη συμβολίζει, για λιγότερο από μία μέρα.
Η πράξη αυτή, αν μη τι άλλο, μας υπενθυμίζει γιατί η πορεία Υπερηφάνειας είναι αναγκαία, και κυρίως, γιατί ο Όμιλος αυτός χρειάζεται να υπάρχει.
Ο αγώνας για τα Ίσα Δικαιώματα για Όλους δεν έχει τελειώσει.
Ζητούμε τη στήριξη από όλους όσους προασπίζουν τα ίσα δικαιώματα, καταδικάζοντας το γεγονός, καθώς και την ομοφοβία που κυριαρχεί στη χώρα μας.
Κυρίως, απαιτούμε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου να πάρει θέση, καταδικάζοντας την πράξη αυτή ως πράξη μίσους και καιθστώντας τους φοιτητές αυτούς υπέυθυνους των πράξεών τους. Επίσης, ζητούμε ως περεταίρω στήριξη της ΛΟΑΤ+ κοινότητας, να υψωθεί η σημαία ουράνιου τόξου ξανά, στις 3 Ιουνίου, την ημέρα της Πορείας Υπερηφάνειας 2018, στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.