ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

"Το μισό Χόλιγουντ είναι gay, αλλά στις ταινίες δεν έχουν ομοφυλόφιλοi"

Σύμφωνα με έρευνα της ομάδας GLAAD μόνο το 12,8% των βασικών χαρακτήρων σε mainstream ταινίες είναι χαρακτήρες ΛΟΑΤΚΙ Την ατολμία του Χόλιγουντ να απεικονίσει στην οθόνη τις μειονότητες επέκρινε ο σερ Ίαν ΜακΚέλεν, ο οποίος εδώ και χρόνια είναι ο πιο διάσημος ανοιχτά δηλωμένος ομοφυλόφιλος ηθοποιός. Σε συνέντευξή του στο Time Out ο 78χρονος ηθοποιός ρωτήθηκε για την απόφαση να μην εμφανιστεί ο νεαρός μάγος Ντάμπλντορ ως «εξαιρετικά gay» στην επερχόμενη συνέχεια της ταινίας Fantastic Beasts and Where to Find Them. «Κανείς δεν ψάχνει στο Χόλιγουντ για κοινωνικό σχόλιο, έτσι δεν είναι; Μόλις πρόσφατα ανακάλυψαν ότι υπάρχουν μαύροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο» σχολίασε ο ίδιος.
 «Το Χόλιγουντ έχει συμπεριφερθεί άσχημα στις γυναίκες με κάθε δυνατό τρόπο. Οι ομοφυλόφιλοι δεν υπάρχουν» πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον ίδιο η εμφάνισή του στην ταινία του 1998 Gods and Monsters ήταν αυτή που πυροδότησε την αλλαγή κλίματος στην αποδοχή των ομοφυλόφιλων από τη βιομηχανία του θεάματος. «Αυτή ήταν η αρχή της παραδοχής εκ μέρους του Χόλιγουντ ότι υπάρχουν gay μολονότι την ίδια ώρα το μισό Χόλιγουντ είναι gay» είπε ο 78χρονος ηθοποιός. Σύμφωνα με έρευνα της ομάδας GLAAD μόνο το 12,8% των βασικών χαρακτήρων σε mainstream ταινίες είναι χαρακτήρες ΛΟΑΤΚΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.