google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Τα fake news που προκάλεσαν την επίθεση στον Μπουτάρη

ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ifemerida.gr
Ολα ξεκίνησαν δυο 24ωρα πριν από το Σάββατο 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων, οταν σε διάφορα sites και blogs αναπαράγεται ένα ανυπόγραφο κείμενο που κατηγορεί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι κάνει gay pride την ίδια μέρα με τις εκδηλώσεις των Ποντίων. Το κείμενο διασπείρεται στα social media, αν και τα μεγάλα ΜΜΕ δεν ασχολούνται με το θέμα. Όσοι ασχολούνται με το δημοτικό ρεπορτάζ στην Θεσσαλονίκη το εκλαμβάνουν ως αστείο... αφού δεν έχει ίχνος ρεπορτάζ, χωρίς να φανταστούν τι μπορεί να επακολουθήσει.
Η αλήθεια είναι ότι στην Θεσσαλονίκη έγινε όντως το 2ο αυτό-οργανωμένο Pride, που ομως καμιά σχέση δεν έχει με το Thessaloniki Pride και την γνωστή παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί 20 έως 23 Ιουνίου στην πόλη. Το αυτο-οργανωμένο Pride προήλθε από την διάσπαση του ΛΑΟΤΚΙ κινήματος με τα μέλη του να έχουν αναφορές στον αντιεξουσιαστικό χώρο και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Για την πορεία που πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου δεν πήραν καμία άδεια από τον δήμο Θεσσαλονίκης. Άρα Μπουτάρης διοργανώνει Pride την ημέρα της Γενοκτονίας είναι Fake news.
Πληροφορίες αναφέρουν οτι η διασπορά της ψευδούς είδησης έγινε και από δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του Σταύρου Καλαφάτη.
Σε συνδυασμό με την συγκεκριμένη ανάρτηση, όσοι επικρίνουν τον δήμαρχο υποστηρίζουν σε εκατοντάδες ποστ στα social media, ότι ο Γ. Μπουτάρης έχει πολεμήσει τους Πόντιους, δεν έδινε άδειες για να γίνουν οι εκδηλώσεις και αρνείται την Γενοκτονία ως λάτρης του Κεμάλ Ατατούρκ.
Άλλη μια σειρά fake news καθώς ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν από τους πρωτεργάτες των κοινών εκδηλώσεων μνήμης από τον οργανωμένο Ποντιακό χώρο. Ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν κάθε χρονιά στις εκδηλώσεις για την Γενοκτονία και φέτος δεν θα μπορούσε να λείψει. "Με όλον τον ποντιακό ελληνισμό ενωμένο σήμερα το απόγευμα στην Αγίας Σοφίας διεκδικούμε τη δικαίωση των θυμάτων και την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη διεθνή κοινότητα!" έγραψε το απόγευμα του Σαββάτου.
Όσον αφορά τα περί Κεμάλ Ατατούρκ, ο Γιάννης Μπουτάρης από την πρώτη μέρα στο δημαρχείο έδειξε ότι θέλει να κάνει την Θεσσαλονίκη τουριστικό προορισμό για τους Τούρκους τουρίστες. Για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και ένας παραπάνω Τούρκος να έρθει στην Αγίου Δημητρίου και να δει το Μουσείο του Κεμάλ θα είναι κέρδος για την πόλη. Έτσι το έβλεπε απο την πρώτη στιγγμή. Το "χέστηκα για το πόσους σκότωσε ο Κεμάλ" που εξόργισε πολλούς ήταν μια υπερβολή για να δείξει οτι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το σήμερα και όχι το χτες.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος και η Ελληνική Λύση «είδαν» τον Γιάννη Μπουτάρη με κονκάρδα gay pride στην εκδήλωση των Ποντίων. Έβγαλαν και ανακοίνωση μάλιστα η οποία μοιράστηκε σαν φειγ βολάν.. Δεκάδες φωτογραφίες των πρακτορείων δείχνουν όμως τον δήμαρχο να έχει φορεμένη την κονκάρδα με το επίσημο έμβλημα των Ποντίων.
Άλλο ένα fake news. Στην παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη μιλούν για οργανωμένη επίθεση αλλά και για φυσικούς αλλά και ηθικούς αυτουργούς με πολιτικές αποχρώσεις μάλιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.