ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Πορτογαλία: Βέτο από τον πρόεδρο για την ταυτότητα φύλου

Βέτο σε νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου και ονόματος έθεσε ο πρόεδρος της Πορτογαλίας, Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σουόζα. Ο νόμος, που είχε πάρει την έγκριση του κοινοβουλίου τον περασμένο μήνα, καθιστούσε πιο εύκολες τις διαδικασίες, ενώ επέτρεπε στους πολίτες να προβούν σε αλλαγές από την ηλικία των 16, χωρίς ιατρικές εξετάσεις. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: Ζητώ από το Κοινοβούλιο να αναθεωρήσει αυτό το ζήτημα, με συγκεκριμένο τρόπο, και με προϋπόθεση ιατρικής αξιολόγησης για τους πολίτες που είναι κάτω από 18 ετών.
Σε δήλωσή του, ο ντε Σουόζα εξήγησε τους λόγους που θέτει βέτο στο νομοσχέδιο. Ειδικότερα, ζήτησε να υπάρχει «εκ των προτέρων ιατρική αξιολόγηση για τους πολίτες κάτω των 18 ετών», σημειώνοντας ότι εάν υπάρχει πιθανότητα το άτομο που επιθυμεί να αλλάξει ταυτότητα να υποβληθεί στο μέλλον σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου, θα πρέπει να αναζητηθεί ιατρική γνώμη σε πρωθύστερο στάδιο. Η ψήφιση του νομοσχεδίου είχε λάβει μεγάλες επιδοκιμασίες από τους ακτιβιστές, που υποστήριξαν ότι οι διατάξεις του σέβονται το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.