google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Ενα διεμφυλικό αγόρι δίνει απαντήσεις! - VIDEO

Ένα τρομερά επίκαιρο βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου και μιλάει με αλήθειες για το νομοσχέδιο περί αλλαγής φύλου αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα γύρω από την κοινότητα των ΛΟΑΤ.
 Από την Περιστέρα Αχμάκη
Είναι δύσκολο να ζεις σε ένα σώμα που νιώθεις ξένο. Να μην γνωρίζεις ουσιαστικά ποιος είσαι. Να παλεύεις κάθε μέρα να βρεις ταυτότητα και να προσδιοριστείς ως άνθρωπος. Για όσους και όσες πάλεψαν, παλεύουν και θα παλεύουν για το δικαίωμα τους να είναι αυτό που θέλουν, δηλαδή να είναι ελεύθεροι το πρώτο βήμα έγινε. Αυτό όμως δεν λέει και κάτι. Αυτό είναι μόνο μια τυπική αρχή των ανθρώπων που δικαιώθηκαν με αυτά τα 171 «ναι». 171 «ναι» που δίνουν το δικαίωμα αλλαγής της ταυτότητας του φύλου ενός ανθρώπου. Πολλοί ξέρετε φοβούνται τη διαφορετικότητα, γιατί μάλλον δεν τη γνωρίζουν. 
 Χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο για αλλαγή ταυτότητας φύλου υπερψηφίστηκε. Το επίμαχο άρθρο 3 του νομοσχεδίου, που δίνει τη δυνατότητα νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου από τα 15 έτη, είχε διχάσει το κυβερνητικό στρατόπεδο. Το συγκεκριμένο άρθρο πέρασε με 148 θετικές ψήφους (124 «όχι» και 13 «παρών»). 
1d2a2f2f490eee94217e6fcc7c770c55 2 696x464 1
Οι άνθρωποι που ανήκουν στην LGBT κοινότητα χθες ξύπνησαν με άλλη διάθεση. Με αυτή της ελευθερίας.
7af17d5bcd36549ea9a897a486d49088 696x464
Ένα εξαιρετικά επίκαιρο βίντεο από χθες κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Πρωταγωνιστεί ένα διεμφυλικό αγόρι που «λύνει» τις απορίες… 
 Σε ένα βίντεο 24 λεπτών το αγόρι δείχνει όλο το θάρρος και το δυναμισμό που κρύβουν αυτοί οι άνθρωποι που στιγματίστηκαν, που διώχθηκαν αλλά και που χάθηκαν μέσα σε ένα σώμα που δεν ένιωθαν δικό τους.

 Και επιστρέφουμε στο πρόβλημα, αυτό καθαυτό. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι οι διεμφυλικοί, ούτε οι gay στην Ελλάδα. Το πρόβλημα είναι οι ταμπέλες που νομίζουμε ότι χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους. Αυτές οι ταμπέλες ελέγχουν την νοοτροπία μας και ήρθε η ώρα να τις αλλάξουμε. Να πάψουμε να μιλάμε για «εξωγήινα» πράγματα. Να αλλάξουμε νοοτροπία, να μάθουμε να αγαπάμε το διαφορετικό. Βλέπετε όταν μαθαίνεις στο άσπρο και στο μαύρο, το πολύχρωμο είναι δύσκολο να το συνηθίσεις. Οι λέξεις, οι πράξεις αλλά και έστω μια ματιά που μπορεί άθελα μας να ρίχνουμε σε κάποιον που κατά την γνώμη μας είναι διαφορετικός... πονάνε. Αυτά λοιπόν πρέπει να αλλάξουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.