google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Είναι τελικά ομοφοβικό το...συντηρητικό ΚΚΕ;

Προσπαθώ να καταλάβω για ποιο λόγο το ΚΚΕ, ένα κόμμα που αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτικό, καταψήφισε το νομοσχέδιο για το νομικό προσδιορισμού φύλου. Πήγε, δηλαδή, από εκεί που πήγαν και οι χρυσαυγίτες, παρέα με τον Λεβέντη. Η ΝΔ επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια.
Διαβάζω τη θέση του κόμματος, όμως δεν μπορώ να βρω το κλειδί. Εσείς ίσως τα καταφέρετε καλύτερα: «Για να μπορέσει να ασκηθεί το ατομικό δικαίωμα με ουσιαστικό και όχι τυπικό τρόπο, προϋποτίθενται ορισμένοι κοινωνικά καθορισμένοι παράγοντες. Για να είναι αποτέλεσμα ώριμης σκέψης και ουσιαστική η ατομική επιλογή στην αλλαγή της ταυτότητας φύλου, χρειάζεται να βασίζεται στη γνώση μιας σειράς παραγόντων και συνεπειών από αυτήν την επιλογή. Αυτή η γνώση μπορεί να μεταφερθεί μέσα από την επιστημονική, κοινωνική στήριξη του ατόμου. Δεν αρκεί η υποκειμενική εμπειρία. Αυτό δεν αποτελεί «ιατρικοποίηση», «ψυχιατρικοποίηση», όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά προϋπόθεση για την ουσιαστική ανάπτυξη της προσωπικότητας, βασιζόμενη στην ψυχοκοινωνική στήριξη του ατόμου. Ομως, το νομοσχέδιο δεν προσεγγίζει ούτε τις ελάχιστες κοινωνικές προϋποθέσεις για να στηριχθεί το ατομικό δικαίωμα. Αντίθετα, τις αρνείται στο όνομα του ατομικού δικαιώματος». (Η πλήρης θέση)

Πείτε μου, ειλικρινά, με το χέρι στην καρδιά και το δάχτυλο στον κρόταφο, αν καταλαβαίνετε τι θέλει να μας πει Το Κόμμα; Αυτό που μπορώ να καταλάβω είναι ότι στον καπιταλισμό δεν υπάρχουν, προς το παρόν, ώριμες συνθήκες για να υποστηριχθεί ένα άτομο πριν προβεί σε νομικό επαναπροσδιορισμό φύλου. Συνεπώς καλό είναι να παραμένει υπό μία ταυτότητα που δεν το εκφράζει, μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες στην κοινωνία -αυτό είναι το αυθαίρετο συμπέρασμά μου.
Το ΚΚΕ δεν ψήφισε ούτε το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων. Για ποιο λόγο; Εξ όσων αντιλαμβάνομαι, ανησυχεί για το θέμα της τεκνοθεσίας. Προλαμβάνει δε όσους παρατηρήσουν ότι το θεσμικό πλαίσιο δεν προβλέπει τεκνοθεσία, σημειώνοντας ότι αυτός θα είναι ο τελικός προορισμός των μεταρρυθμίσεων που επιτελεί το αστικό κράτος. Αλλωστε για το ΚΚΕ, ομοφυλόφιλος γίνεσαι«Ούτε προκύπτει από επιστημονικά τεκμηριωμένες σύγχρονες έρευνες πώς προκύπτει ο σεξουαλικός προσανατολισμός προς το ίδιο φύλο. Σε μεγάλο βαθμό, έχει τις ρίζες του σε χρόνια κοινωνικά προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, στα βιώματα των παιδιών μέσα στην οικογένεια, στο ευρύτερο οικογενειακό, φιλικό, σχολικό περιβάλλον, στην ενδοοικογενειακή βία. Συνεπώς, δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως αποκλειστικά ατομική απόφαση, ανεξάρτητα από τον κοινωνικό περίγυρο». (Η πλήρης θέση)
Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Γιατί ένα κόμμα της Αριστεράς που, υποτίθεται, διαθέτει ερείσματα στη νεολαία στυλώνει τα πόδια πάνω στη γραμμή της συντήρησης; Υπάρχουν gay Κνίτες που αποδίδουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό στον καπιταλισμό; Μην τρελαθούμε, δεν μπορώ να φανταστώ ότι στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ καταφέρονται κατά του συμφώνου συμβίωσης ομοφύλων.
Στον υπαρκτό σοσιαλισμό η ομοφυλοφιλία υπήρξε κάθετα απαγορευμένη, με τους παραβάτες να καταλήγουν ως και στη φυλακή. Ομως, μεταξύ μας, δεν νομίζω ότι είναι ο αρτηριοσκληρωτικός ιδεολογικός αναχρονισμός. Το ΚΚΕ θεωρεί ότι έτσι αποδίδει σωστά το συντηρητισμό της μεγάλης μερίδας των ψηφοφόρων του. Στην ανάγνωση του Περισσού, ο οικοδόμος στο Αιγάλεω, ο εργάτης στο Πέραμα, ο πρώην πολιτικός πρόσφυγας και το γεροντάκι που έκανε εξορία, φρίττουν με όλα αυτά. Πιθανότατα πρόκειται για σωστή ανάγνωση. Ομως οι σελίδες και οι μέρες της είναι μετρημένες. Από το protagongr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.