google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Γάλλοι γονείς με λογισμικό για να μάθουν αν έχουν gay γιό

Γάλλοι γονείς κάνουν χρήση λογισμικού για να μάθουν αν ο γιος τους είναι gay Μια γαλλική εταιρεία spyware έχει πληγεί με την εκτεταμένη κριτική που έχει δεχτεί, αφού παρότρυνε τους γονείς να χρησιμοποιούν το λογισμικό επιτήρησης ηλεκτρονικών υπολογιστών για να μάθουν αν τα παιδιά τους είναι gay, διαφημιστικά εργαλεία απομακρυσμένης παρακολούθησης που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή ιδιωτικών κωδικών πρόσβασης.
Η εταιρεία spyware, που ονομάζεται Fireworld, δημοσίευσε δύο άρθρα στον ιστότοπό της, τα οποία διαγράφηκαν στην πορεία, ένα από αυτά έγραφε: “Η οικογένεια είναι θεμελιώδης πυλώνας της κοινωνίας. Γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικός ο σεξουαλικός προσανατολισμός των παιδιών σας, που ευθύνεται άμεσα για τη συνέχιση της οικογένειάς σας”.
 Σύμφωνα με την Pink News , η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει να «καθορίσει εάν ο γιος σας είναι γκέι» εγκαθιστώντας ένα «πρόγραμμα στον υπολογιστή του γιου σας» που θα μπορούσε να πάρει στιγμιότυπα οθόνης, να ελέγχει τον υπολογιστή από απόσταση, να βλέπει δραστηριότητα σε πραγματικό χρόνο, και τι πληκτρολογεί. Επίσης ενημέρωσε τους γονείς ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κλεμμένους κωδικούς πρόσβασης για να ελέγξουν έπειτα αν συμμετάσχει σε συζητήσεις σε «gay forums» ή αν ιδιωτικά μηνύματα «στέλνει προσωπικά μηνύματα σε άλλα ομοφυλόφιλα αγόρια». Το άρθρο πρόσθεσε: “Αν καταφέρατε να χάσετε τον λογαριασμό του στο Facebook, θα ήταν απλώς θέμα λίγων λεπτών για να διαπιστώσετε εάν ο γιος σας είναι γκέι”. Μόλις το συγκεκριμένο θέμα έπεσε στην αντίληψή του Γάλλου Υπουργού ισότητας, Marlène Schiappa, το σχολίασε με δριμεία κριτική στο Twitter και ανέφερε ότι συνεργαζόμαστε την L’Amicale des jeunes du Refuge (το καταφύγιο της νεολαίας ), για να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον. Ο Schiappa δήλωσε ότι “η ομοφοβία και ο σεξισμός έχουν τις ρίζες τους στα ίδια στερεότυπα φύλου”. Η εταιρεία spyware για να αμυνθεί αναγκάστηκε να ανακατασκευάσει τις δηλώσεις της υποστηρίζοντας:
Η ένδειξη ότι ένα αγόρι μπορεί να είναι ομοφυλόφιλο είναι ότι ίδιο αν ενδιαφέρεται για το θέατρο ή το ποδόσφαιρο (τελείως άστοχο σκεπτικό). Αλλά εν μέσω αυξανόμενης διαμάχης, η Fireworld δημοσίευσε αργότερα μια δήλωση που παραδέχεται ότι η απόφαση να διαφημιστούν οι υπηρεσίες της από άποψη σεξουαλικότητας ήταν λάθος. Ένας εκπρόσωπος είπε: “Ζητούμε συγγνώμη από τους χρήστες που θα μπορούσαν να αισθανθούν επηρεασμένοι ή πληγωμένοι από τούτο το γεγονός. “Αυτά τα δύο άρθρα είχαν ως μοναδικό στόχο τη (SEO) βελτίωση της διαδικτυακής μας κατάταξη στα αποτελέσματα της Google [βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης] στο Google και δεν προορίζονταν για να διαβαστούν από το ευρύ κοινό. Η δήλωση συνέχισε: «Γνωρίζουμε ότι λυπούμαστε που δεν αντικατοπτρίσαμε τις συνέπειες αυτού του τύπου περιεχομένου και επομένως το απομάκρυναμε αμέσως.
«Ως ανθρώπινα όντα, έχουμε κάνει τα λάθη μας και για άλλη μια φορά το θέμα εδώ δεν ήταν σε καμία περίπτωση να επηρεάσει δυσμενώς κανέναν. Και πάλι, σας προσφέρουμε την πιο ειλικρινή συγγνώμη μας σε όλους εκείνους που θα μπορούσαν να έχουν πληγωθεί από αυτό το περιεχόμενο.» Παρά την ένδειξη μεταμέλειας και τη συγνώμη, το Fireworld χτυπήθηκε ανελέητα μέσω καταγγελιών στο διαδίκτυο. “Μια απίστευτη ανήθικη και φαύλη παραβίαση της προσωπικής ζωής ενός ατόμου, ειδικά μιας ζωής που εξακολουθεί να διαμορφώνεται, η οποία θα πρέπει να εμποδιστεί από τον κατασκευή ή την πώληση ενός τέτοιου προγράμματος. Είναι κυριολεκτικά απίστευτο να συμβαίνουν τέτοια αίσχη στις μέρες”, έγραψε ένας σχολιαστής στο Pink News. Ένας άλλος αναγνώστης δήλωσε: “Το καλό είναι ότι οι έφηβοι σπάνια χρησιμοποιούν υπολογιστές πια καθώς μεταφέρουν ένα στην τσέπη τους, το μοντέρνο smartphone είναι τώρα ο υπολογιστής τους. Οποιοσδήποτε γονέας κατασκοπεύει τα παιδιά του κάπως έτσι, τότε μάλλον δεν αξίζει να έχει παιδιά!” Ωστόσο, η εταιρεία εξακολουθεί να διαφημίζει το λογισμικό της στο διαδίκτυο.
 Μια έκδοση στην αγγλική γλώσσα του ιστότοπού της περιέχει μια ενότητα ειδικά για τη διαφήμιση του τρόπου με τον οποίο οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν το λογισμικό υποκλοπής spyware για να “ελέγξουν τον υπολογιστή των εφηβικών παιδιών τους”. Οι αναφορές στην ομοφυλοφιλία έχουν εξαφανιστεί, αντικαταστάθηκαν από θέματα όπως ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός και η χρήση ναρκωτικών. “Είναι γνωστό ότι οι έφηβοι συνδέονται όλο το 24ωρο, είτε από το smartphone είτε από τον υπολογιστή τους”, αναφέρει η ιστοσελίδα. “Για πολλούς από αυτούς, είναι ένας τρόπος αποκτήσουν πληροφορίες σχετικά με τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και μερικές φορές ακόμη χειρότερα πράγματα. “Είστε σίγουροι για το τι κάνουν τα έφηβα παιδιά σας όταν μένουν μόνα στις δικές τους συσκευές αργά το βράδυ; Είναι ειλικρινείς μαζί σας;”
Αναπαράγει το λογισμικό του ως έναν τρόπο να «κατασκοπεύει διακριτικά τον υπολογιστή του εξ αποστάσεως, όσο μακριά και αν βρίσκεστε». Οι νομιμότητες του λογισμικού παρακολούθησης είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.