ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Μνημόνιο Ελλάδας-Κύπρου και για τα Ανθρώπινα δικαιώματα

Η ελληνική πλευρά πρόκειται να προσφέρει τεχνογνωσία σχετικά με υποθέσεις ασύλου αλλά και φορολογικές διαφορές Σχέδιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού και του Κυπριακού υπουργείου Δικαιοσύνης στον τομέα της Δικαιοσύνης συμφωνήθηκε να υπογραφεί κατά την σημερινή συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τον ομόλογό του της Μεγαλονήσου Ιωνά Νικολάου. Ειδικότερα, ο Σταυρός Κοντονής συναντήθηκε σήμερα με τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωνά Νικολάου και συμφώνησαν να συνάψουν μεταξύ των δύο υπουργείων και των δικαστικών αρχών της Διοικητικής Δικαιοσύνης σχέδιο μνημονίου συνεργασίας.
Παράλληλα, ο κ. Κοντονής ενημέρωσε την κυπριακή πλευρά για τις επιτροπές ασύλου και τον τρόπο λειτουργίας τους σήμερα στην Ελλάδα. Μάλιστα, η ελληνική πλευρά πρόκειται να προσφέρει τεχνογνωσία σχετικά με υποθέσεις ασύλου αλλά και φορολογικές διαφορές. Πάνω στο ζήτημα αυτό θα υπάρξει ειδική μνεία στο μνημόνιο συνεργασίας, με δυνατότητα σύναψης ειδικότερου μνημονίου ανάμεσα στις δικαστικές αρχές των δύο χωρών. Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν ακόμα ζητήματα Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας, ειδικά το κεφάλαιο που αφορά την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ διατυπώθηκε αίτημα από την κυπριακή πλευρά για ευρύτατη ανταλλαγή απόψεων και συνεργασία σε ζητήματα Διοικητικού και Συνταγματικού Δικαίου, αλλά και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ειδική και εκτεταμένη αναφορά έγινε πάνω σε θέματα ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ η ελληνική πλευρά ενημέρωσε για την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία ως προς την ταυτότητα φύλου και το σύμφωνο συμβίωσης.
Τέλος, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη λειτουργία προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης κρατουμένων, ενώ αναφέρθηκαν στη βράβευση της κοινότητας απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης που λειτουργεί το ΚΕΘΕΑ Προμηθέας στο κατάστημα κράτησης Διαβατών Θεσσαλονίκης. Η ελληνική πλευρά ενημέρωσε σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των σχετικών προγραμμάτων στις φυλακές, καθώς και για τις ευεργετικές διατάξεις που προβλέπονται στον νόμο 4139/2013 για τους παρακολουθούντες και αποφοίτους αντίστοιχων προγραμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.