ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Επέπληξαν γκέι ζευγάρι γιατί αγκαλιάστηκε...

Σε ένα ρατσιστικό περιστατικό αναφέρεται ο ιταλικός Τύπος. Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, ναυαγοσώστης που εργάζεται σε οργανωμένη παραλία του Σαλέρνο, στην Κάτω Ιταλία, επέπληξε ομοφυλόφιλο ζευγάρι που είχε αγκαλιαστεί σε πισίνα, δίπλα στην θάλασσα. Η Repubblica διευκρινίζει ότι, μετά την έκφραση δυσαρέσκειας εκ μέρους δυο λουόμενων, ο ναυαγοσώστης πλησίασε το ζευγάρι και του είπε, ουσιαστικά, ότι καλό είναι να αποφεύγει να αγκαλιάζεται, διότι «στην παραλία αυτή και στην πισίνα παίζουν και μικρά παιδιά». «Τα λόγια αυτά μας έκαναν να νιώσουμε αμήχανα, διότι αυτό που κάναμε ήταν μια αυθόρμητη, στοργική κίνηση. Δεν είχαμε κανέναν σκοπό να ενοχλήσουμε τα παιδιά και αποφασίσαμε να απομακρυνθούμε από την πισίνα», δήλωσε στον ιταλικό Τύπο ο ένας από τους δυο νέους.
Οργανώσεις για τα δικαιώματα διαμαρτυρήθηκαν, ζητώντας και πάλι την έγκριση νόμου κατά της ομοφοβίας. Παράλληλα, η οργάνωση Arcigay υπενθυμίζει ότι και στην Ιταλία έχει ήδη εγκριθεί νόμος ο οποίος θεσπίζει τα σύμφωνα συμβίωσης και, κατά συνέπεια, πρέπει να προστατεύει τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Μετά τον «θόρυβο» και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης που εκμεταλλεύεται την οργανωμένη πλαζ του Σαλέρνο έκαναν γνωστό ότι «δεν πρόκειται για ρατσιστική αντιμετώπιση, αφού ζητούν την ίδια, κόσμια συμπεριφορά και από τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια».
 Πολλοί σχολιαστές, όμως, αναφέρουν ότι μέχρι τώρα δεν προκύπτει να μάλωσε κάποιος μια γυναίκα και τον σύντροφό της, επειδή αγκαλιάστηκαν σε κάποια ιταλική παραλία. Δεν είναι η πρώτη υπόθεση που σχετίζεται με τον σεβασμό των δικαιωμάτων των γκέι ζευγαριών. Πριν λίγες ημέρες, ξενοδόχος της Καλαβρίας αρνήθηκε να νοικιάσει σουίτα σε δυο νεαρούς ομοφυλόφιλους που είχαν κάνει κράτηση, γράφοντάς τους, μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου, ότι «στα δωμάτιά του δεν γίνονται δεκτοί ούτε γκέι ούτε ζώα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.