ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Πρώην ομοφυλόφιλη μηνύει το θεραπευτή για την σεξουαλική της ταυτότητα

Η Katherine McCobb από την Καλιφόρνια που κάποτε ήταν λεσβία καταγγέλλει πως ένας θεραπευτής -στον οποίο είχε καταβάλει ποσό άνω των 60.000 ευρώ- την ξεγέλασε και την υπέβαλε σε θεραπεία ενάντια στην ομοφυλοφιλία για χρόνια, ενώ κατέθεσε μήνυση στο National Centre for Lesbian Rights εναντίον του θεραπευτή που την ανέλαβε. Η γυναίκα τονίζει πως είχε ζητήσει βοήθεια από τον Lloyd W. Willey για ζητήματα που αφορούσαν τη σεξουαλικότητά της. Ωστόσο, όπως αναφέρει, εκείνος για 8 ολόκληρα χρόνια τη χειραγωγούσε προσπαθώντας να αλλάξει τη σεξουαλική της κατεύθυνση.
Η McCobb επισημαίνει πως προσπάθησε να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται για να αλλάξει την σεξουαλική της κατεύθυνση, αφού θεωρούσε πως είναι αφύσικο να είσαι λεσβία. Ο Shannon Price Minter, νομικός διευθυντής του National Centre for Lesbian Rights λέει πως οι ενέργειες του θεραπευτή ήταν παράνομες. «Οι ψυχοθεραπευτές εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ανθρώπων παίρνοντας τα χρήματά τους ισχυριζόμενοι πως το να είσαι γκέι είναι παράνομο ή αφύσικο.
Στην προκειμένη περίπτωση η πελάτισσά μας πλήρωσε άπειρα λεφτά για ψευδείς υποσχέσεις πως η θεραπεία θα μπορούσε να αλλάξει την έλξη της για τις γυναίκες», σχολίασε μεταξύ άλλων. Στο παρελθόν μεγάλοι ιατρικοί οργανισμοί, ανάμεσα τους και η Αμερικανική Ιατρική Ένωση αλλά και ο Αμερικανικός Ψυχολογικός Σύλλογος, έχουν καταδικάσει όλες τις θεραπείες για την αλλαγή του σεξουαλικού προσανατολισμού.
Πηγή: washingtonblade.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.