google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΜΕΡΙΚΗ No2: ΤΟ QUEER AS FOLK ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟ ΛΟΑΤΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ...

ΜΗΝ τρέφουμε αυταπάτες. Αν τελικά ο Τράμπ είναι ένας αλλοπρόσαλλος ηγέτης ή ο εκφραστής του Δ Ράιχ σε ότι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα θα το δούμε στην πράξη. Αυτοί που πανηγύρισαν πρώτοι είναι οι έμποροι όπλων, οι ρατσιστές, οι υποτιθέμενοι αδικημένοι στην φορολογία, οι ακραίοι εθνικιστές.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως όπως έχουμε καταγράψει πολλές φορές ως το 2020 θα δούμε τον κόσμο να αδειάζει. Ίσως γιατί πλέον επιβεβαιώνεται η τέχνη. Η αποκρυσταλλωμένη τέχνη προηγείται της ζωής. Στην σειρά Queεr as folk οι μέχρι τώρα σκηνές σεναρίου προβλέπουν κομμάτια της επικαιρότητας. Αν φωτίσουμε μερικές πτυχές των κύκλων της σειράς θα ανακαλύψουμε πολύ περισσότερα....
ΠΡΟΒΛΕΨΗ 1η: Η Σειρά πρόβλεψε σχεδόν την αιματηρή επίθεση στο Ορλάντο μέσα από την 5η σεζόν της πολύκροτης βραβευμένης τηλεοπτικής αξίας της. Μέσα στο κλάμπ του πρωταγωνιστή της σειράς οι διάλογοι είναι αποκαλυπτικοί. Η περιγραφή με το σκηνικό τρόμου ταιριάζει απόλυτα με το κλίμα ομοφοβίας που αναλύεται διεξοδικά στον 5ο κύκλο της σειράς. Ένα απόσπασμα από το συγκλονιστικό διάλογο του Μπράιαν με την Ντέμπι τα λέει όλα και αποκαλύπτει την σημασία των επιπτώσεων της παράλογης πράξης.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ 2η: Στον 6ο κύκλο της σειράς που απαρτίζεται από ευτυχισμένο τέλος των ηρώων της σειράς η πρόβλεψη ότι θα επικυρωθεί ο γάμος ατόμων ιδίου φύλου σε όλες τις Πολιτείες των ΗΠΑ ήταν το επιστέγασμα αγώνων μέσα από όλη την σειρά όπως καταγράφονται με ιδιαίτερη αξία. Μέσα στην πρόβλεψη υπάρχει επίσης το γεγονός ότι τίποτα δεν μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση που αποτελεί φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ 3η: Μέσα από τον 4ο κύκλο της σειράς στο σενάριο υπάρχει η πρόβλεψη για την τροπολογία που επιτρέπει στην Πολιτεία να κηρύξει διακρίσεις κατά των ομοφυλόφιλων μέσα από την ψηφοφορία της τοπικής Βουλής. Ο αγώνας για ανατροπή δεν ήταν εύκολος ιδίως μετά τον ομοφοβικό και ρατσιστικό λόγο που καταγράφεται στα επεισόδια.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ 4η: Η σειρά κατά περίεργο τρόπο σε αυτό τον κύκλο επεισοδίων με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ αναφέρει ότι ο αγώνας θα είναι διαρκής και μακρύς. Ιδίως αν αναλογιστούμε ότι στην περιοχή που αναφέρεται η ταινία έχουμε αλλαγή δυνάμεων. Στο Πίτσπουργκ της Πενσυλβάνια όντως αυτός ο αγώνας παραμένει σε ισχύ...Το Πίτσπουργκ μια καθαρά περιοχή των Δημοκρατικών σε μια νύχτα άλλαξε χέρια επιβεβαιώνοντας το σενάριο της σειράς...Μάλιστα σε επεισόδιο δείχνει ότι οι ΛΟΑΤΚΙ συγκροτούν ομάδες κατά της Ομοφοβίας σαν τα..Ρόζ πιστόλια που είδαμε πρόσφατα σε αρκετές περιοχές των ΗΠΑ.
Είτε έτσι, είτε αλλιώς σημασία έχει ότι ο ΔΡΟΜΟΣ για τα δικαιώματα παραμένει ανοιχτός. Το να έρθουν σκοτεινές μέρες θα το διαπιστώσουμε. Σημασία έχει ότι αν αρχίσουν να καταπατούνται ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα που της ελευθερίας, τότε ο κόσμος σίγουρα θα έχει αλλάξει όψη. Και τα χειρότερα μοιραία θα έρθουν από ένα ανθρώπινο λάθος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.