google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΘΕΜΑ: Γραμματείς, Συριζαίοι και λοιποί Φαρισαίοι

Εχει ενδιαφέρον ότι στη σελίδα στο facebook του Νίκου Νικολόπουλου υπάρχει πάνω πάνω μια ανάρτηση με τίτλο «Τέλος οι εγγυήσεις ασυλίας και τα “στραβά μάτια”». Oχι, δεν αναφέρεται στην δική του περίπτωση. Είναι απόσπασμα από την ομιλία του με την οποία υπερασπιζόταν την τροπολογία Παππά και κατακεραύνωνε την «ασυλία» που απολάμβαναν οι καναλάρχες όλα αυτά τα χρόνια.
Εξηγούσε γιατί θα την υπερψήφιζε. Ολως τυχαίως, όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας για την άρση της δικής του ασυλίας μετά τη μήνυση που είχαν καταθέσει ομοφυλοφιλικές κοινότητες με αφορμή ομοφοβικές δηλώσεις του, οι συνάδελφοί του από τον ΣΥΡΙΖΑ τον στήριξαν. Με έναν πολύ καθαρό τρόπο δηλαδή, οι Συριζαίοι και οι Συριζαίες που διαλαλούν τις κοινωνικές ευαισθησίες τους, που είναι υπέρμαχοι των ατομικών δικαιωμάτων και πολέμιοι του ακραίου λόγου, υποστήριξαν τις απόψεις Νικολόπουλου.
Ο οποίος, εδώ που τα λέμε, είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει πολύ στη Δικαιοσύνη, οπότε δεν θα είχε τίποτα να φοβηθεί. Το αποδεικνύουν οι μηνυτήριες αναφορές που καταθέτει με ευκολία. Εν τάχει αναφέρουμε ότι έχει μηνύσει τον Γιάννη Στουρνάρα, τον Δημήτρη Κοντομηνά, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Γιάννη Αλαφούζο, τον Παναγιώτη Ψυχάρη και ίσως και άλλους παλαιότερα. Ωστόσο, αυτά ισχύουν μόνο για τους κοινούς θνητούς και όχι για τους βουλευτές. Γι’ αυτό και συνολικά 152 βουλευτές ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας του Νίκου Νικολόπουλου, 23 ψήφισαν υπέρ και 3 δεν μπορούσαν να αποφασίσουν τι να κάνουν, οπότε δήλωσαν «παρών».
Ανάμεσα σε εκείνους που ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας ήταν οι βουλευτές του Ποταμιού, με τον Γιώργο Αμυρά μάλιστα να το δηλώνει δημοσίως: «Σκέτη απογοήτευση σήμερα η Βουλή, όπου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χεράκι χεράκι με τους ΑΝ.ΕΛ. εμπόδισαν να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης ο βουλευτής Νικολόπουλος για τις ομοφοβικές και ρατσιστικές δημόσιες τοποθετήσεις του. Το Ποτάμι ψήφισε φυσικά να αρθεί η ασυλία, αλλά δυστυχώς είμαστε λίγοι οι βουλευτές του…», έγραψε, αλλά λίγων το αφτί ίδρωσε. Βέβαια, είχε προηγηθεί η εισήγηση της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας προς την Ολομέλεια της Βουλής, η οποία ήταν επίσης αρνητική, με μοναδική θετική ψήφο από τον εκπρόσωπο ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Παπαθεοδώρου.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να βλέπεις πόσα μπορούν να καταπιούν οι κυβερνώντες βουλευτές για το καλό τους. Από το να χειροκροτούν στο Συνέδριο τον Π. Καμμένο την ώρα που τους αποκαλεί συντρόφους μέχρι να χειροκροτούν τους υπουργούς όταν φέρνουν νομοσχέδια με τα οποία κόβουν μισθούς και συντάξεις. Και αμέσως μετά, να τρέχουν στα κανάλια για να υποστηρίζουν με δάκρυα στα μάτια το δίκαιο των συνταξιούχων και τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. «Ουαί υμίν Φαρισαίοι», που θα έλεγε και ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας.
*Η Δέσποινα Κονταράκη είναι αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.