google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

OI LGBT ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!

Υπάρχουν πολλά LGBTQI+ άτομα που άλλαξαν το ρου της ιστορίας. Ας δούμε πιο συγκεκριμένα.
Μέγας Αλέξανδρος
Πολλοί χαρακτηρίζουν τον βασιλιά της Μακεδονίας και ικανότατο στρατηγό Μέγα Αλέξανδρο, ως gay ή bisexual. Σύμφωνα με αρκετούς ιστορικούς ο ίδιος ένιωθε έλξη προς το ανδρικό φύλο.
Screenshot_65
Hatshesput
Η Hatshepsut ήταν η Βασίλισσα της Αιγύπτου, αυτοαποκαλούνταν όμως ως Βασιλιάς, μιας και η έκφραση φύλου που είχε δεν συμφωνούσε με το βιολογικό της φύλο.
Screenshot_66
Leonardo Da Vinci
Ο Leonardo Da Vinci εκτός από ιδιοφυία της τέχνης, της επιστήμης και της μηχανικής ήταν και ομοφυλόφιλος.
Screenshot_67
Allan Turing
Ο Allan Turring ήταν Βρετανός μαθηματικός, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στον αντιφασιστικό αγώνα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς αποκωδικοποίησε τη ναζιστική κρυπτογραφική μηχανή : «Enigma». Το 1952 συνελήφθη από τις βρετανικές αρχές με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας και υπέστη χημικό ευνουχισμό.
Screenshot_69
Michalengelo
Πολλές είναι ενδείξεις που θέλουν τον γλύπτη και ζωγράφο Michelangelo να είναι ομοφυλόφιλος, αν και δεν υπάρχουν ξεκάθαρες αποδείξεις.
Screenshot_70
Barbara Gittings
Η Barbara Gittings, ήταν ανοιχτά λεσβία ακτιβίστρια, η οποία πάλευε δημοσίως για τα δικαιώματα των queer ατόμων, τουλάχιστον μια δεκαετία πριν το Stonewall. Παράλληλα, ίδρυσε την οργάνωση » New York Chapter of the Daughters of Bilitis» και ηγήθηκε του  του επιτυχημένου κινήματος για να δοθεί τέλος στην ψυχιατρικοποίηση της ομοφυλοφιλίας.
Screenshot_71
Christine Jorgensen
Η  Αμερικανή Christine Jorgensen ήταν η πρώτη τρανς γυναίκα που υποβλήθηκε σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου τo 1951. Η ιστορία της έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες των Η.Π.Α.
Screenshot_72
Sally Ride
Η Sally Ride ήταν η πρώτη γυναίκα αστροναύτης και η πρώτη χειρίστρια ρομποτικού αριστερού βραχίονα σε διαστημικό λεωφορείο, ενώ τιμηθήκε με το προεδρικό μετάλλιο της ελευθερίας. Η Ride έκανε «coming out» ως λεσβία μετά θάνατον μέσα από τα λόγια της αδερφή της. Μάλιστα, είχε σχέση με γυναίκα για 27 συναπτά έτη.
Screenshot_73
Harvey Milk
Ο Harvey Milk ήταν ο πρώτος εκλεγμένος στην ιστορία των Η.Π.Α ως ανοιχτά ομοφυλόφιλος και ηγέτης του απελευθερωτικού κινήματος των gay ατόμων.
Screenshot_74
Tammy Baldwin
Η Tammy Baldwin από το Winscon είναι η πρώτη λεσβία και το πρώτο ανοιχτά μέλος της LGBTQI+ κοινότητας το οποίο εκλέχθηκε στη γερουσία των Η.Π.Α με το κόμμα των δημοκρατικών.
Screenshot_75
Οι αδερφές Lily and Lana Wachowski
Οι παραγωγοί ταινιών του Hollywood και αδελφές Lily και Lana Wachowski πριν λίγα χρόνια έκαναν coming out ως τρανς.
 Screenshot_76
Ellen DeGeneres
Η αγαπημένη ηθοποιός, παρουσιάστρια και κωμικός Ellen DeGeneres είναι ανοιχτά λεσβία, ενώ κάνει αρκετές δημόσιες εμφανίσεις με τη σύζυγο της. Έχει γράψει τη δική της ιστορία στην τηλεόραση και συνεχίζει απτόητη.
Screenshot_77
Barney Frank
Ο Barney Frank ήταν για χρόνια ακτιβιστής για τα LGBT+ δικαιώματα. Ως μέλος της βουλής των αντιπροσώπων της Μασαχουσέτης εισήγαγε το 1973 έναν νόμο κατά των διακρίσεων στην κατοικία, την εργασία και την εξυπηρέτηση στις δημόσιες υπηρεσίες που βάραιναν τους ομοφυλόφιλους.
 Screenshot_78
James Baldwin
Ο James Waldin ήταν γκέι συγγραφέας με πληθώρα βιβλίων στο ενεργητικό του. Οι απόψεις του περί σεξουαλικότητας και φυλής χρησιμοποιούνται ευρέως στο κίνημα «Black Lives Matter» των Η.Π.Α.
Screenshot_80
Bayard Rustin
Ο Bayard Rustin ήταν ανοιχτά μέλος της LGBTQI+ κοινότητας και ακτιβιστής για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των αφροαμερικάνων. Μάλιστα, ήταν ο διοργανωτής της πορείας του 1963 στην Ουάσινγκτον, όπου ο Martin Luther King πραγματοποίησε τη διάσημη ομιλία του : «I have a dream».
Screenshot_81
Troy Perry
Για τα πιστά LGBTQI+ άτομα ο Troy Perry είναι ο πατέρας της σύγχρονης queer θρησκευτικής θεωρίας. Επίσης είναι ο ιδρυτής της Μητροπολιτικής Εκκλησίας της Κοινότητας.
Screenshot_82
Harry Hay
Ήταν ο ιδρυτής μίας εκ των πρώτων οργανώσεων ομοφυλόφιλων ανδρών, διεθνώς. Η κρατική μηχανή των Η.Π.Α δίωξε τον Harry Hay για τις κομμουνιστικές του ιδέες. Η ειρωνεία είναι πως το Κομμουνιστικό Κόμμα των Η.Π.Α τον διέγραψε, καθώς επείδη ήταν ομοφυλόφιλος θεωρήθηκε κίνδυνος για την ασφάλεια των μελών του κόμματος.  Επιπλέον, ήταν ο ιδρυτής του γκέι απελευθερωτικού κίνηματος του Λος Άντζελες.
 Screenshot_83
Laurence Michael Dillon
Ο Laurence Michael Dillon γεννήθηκε ως κορίτσι με το όνομα Laura Maud Dillon, όμως το κοινωνικό του φύλο δεν συμβάδιζε με το βιολογικό του φύλο. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Φύλου της Αυστραλίας ήταν ο πρώτος άνδρας που πραγματοποίησε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου.
Screenshot_84
Oscar Wilde
Ο Oscar Wilde ήταν συγγραφέας πολλών γνωστών βιβλίων αλλά και θεατρικός συγγραφέας.
Screenshot_85
Deborah Samspon
Το ονόμα της δεν είναι γνωστό αλλά έθεσε τον ευατό της σε κίνδυνο παριστάνοντας τον άνδρα προκειμένου να πολεμήσει τους Βρετανούς κατά τον Εθνικοαπελευθερωτικό Πόλεμο των Αμερικανών. Οι ιστορικοί λένε πως είχε μια ανδροπρεπή έκφραση φύλου, δεν επιθυμούσε να παντρευτεί, ντυνόταν με ανδρικά ρούχα και ότι είχε ρομαντικές σχέσεις με γυναίκες.
 Screenshot_86

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.