google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΑ Η ACCEPT ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Εκκλησιαστικά σχολεία έβαλε στόχο να κτίσει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Veto της Αιμιλίας Κενεβέζου στον τηλεοπτικό Σταθμό Megaone, ανέφερε πως σκέφτεται να δημιουργήσει νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια όπου ουσιαστικά θα γαλουχούνται «φυσιολογικοί» άνθρωποι, αποφεύγοντας την… ομοφυλοφιλία. Σχολιάζοντας την πρόθεση του Αρχιεπισκόπου, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής είπε στην «Αλήθεια» ότι το υπουργείο αν και δεν έτυχε επίσημης ενημέρωσης και δεν θέλει να σχολιάσει τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου περί ομοφυλοφιλίας στηρίζει κάθε πρωτοβουλία για δημιουργία νέων σχολείων.
ΑΡΧΗ ΜΕ ΔΕΚΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ.
Ο Αρχιεπίσκοπος στη συνέντευξη ερωτήθηκε τι θα έλεγε στους μαθητές μίας τάξης σχολείου για την ομοφυλοφιλία και απάντησε ότι είναι εκτροπή, παραφύση και αμαρτία. Είπε ότι θα έλεγε στους μαθητές ότι δεν είναι φυσιολογικό και πως ο άνθρωπος πρέπει να αγωνίζεται για να υπερπηδήσει τον κακό του εαυτό. Σε ερώτηση πως η εκκλησία αγκαλιάζει αυτή την ομάδα ατόμων είπε ότι σκέφτεται να κάνει και σχολεία και μάλιστα να ξεκινήσει με τη δημιουργία νηπιαγωγείων. Όπως ανέφερε, είναι κάτι που θα έπραττε πριν μερικά χρόνια, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης είχε άλλες προτεραιότητες και επέλεξε να δημιουργήσει πρώτα τη θεολογική σχολή η οποία διανύει το δεύτερο έτος λειτουργίας της. Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι με το νέο έτος και μέχρι τον Σεπτέμβριο θα ετοιμαστεί για να λειτουργήσει καταλλήλως δέκα νηπιαγωγεία. Περαιτέρω, όπως είπε στόχος του είναι μέσα σε δύο χρόνια να κτίσει δύο δημοτικά και μέσα σε έξι χρόνια να ετοιμάσει δύο γυμνάσια και λύκεια στα οποία θα γίνεται μία υποδειγματική εκπαίδευση η οποία, όπως σημείωσε, θα είναι κάτω από την ομπρέλα του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο, τα σχολεία αυτά θα δίνουν κατευθύνσεις στα παιδιά και η εκκλησία θα έχει την απαίτηση να βγαίνουν από αυτά σωστοί άνθρωποι, ολοκληρωμένες προσωπικότητες που θα βοηθήσουν τον τόπο και θα είναι παράδειγμα προς μίμηση. «Θέλουμε να κάνουμε υποδειγματικά σχολεία για να μας μιμηθούν και οι άλλοι», δήλωσε.
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.
Από την πλευρά του, σε δηλώσεις του στην «Α», ο υπουργός Παιδείας κλήθηκε να σχολιάσει τα νέα σχέδια του Αρχιεπισκόπου, λέγοντας ότι ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε κατά καιρούς τέτοια πρόθεση, ωστόσο δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση ενώπιον του υπουργείου. Ο κ. Καδής εξήγησε ότι η όποια πρωτοβουλία για νέα εκπαιδευτικά ιδρύματα από οποιονδήποτε θα πρέπει να περάσει μέσα από την προβλεπόμενη διαδικασία σύμφωνα με τη νομοθεσία για τη δημιουργία σχολείων στην Κύπρο. Παρ’ όλα αυτά, ο υπουργός είπε ότι όπως γίνεται σε κάθε άλλη περίπτωση, έτσι και σε αυτήν, εάν υπάρχει τέτοια πρόθεση από τον Αρχιεπίσκοπο, το υπουργείο θα στηρίξει όπως θα στήριζε κάθε ενδιαφερόμενο για να δημιουργηθούν αυτά τα σχολεία. Ερωτηθείς σχετικά με τη δομή λειτουργίας των εν λόγω εκκλησιαστικών σχολείων, ο υπουργός εξήγησε ότι από τη στιγμή που δεν θα δημιουργηθούν από το κράτος, θα λειτουργούν ως ιδιωτικά σχολειά. Μάλιστα ως παράδειγμα έφερε τη Θεολογική Σχολή που λειτουργεί ως ιδιωτικό ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Περαιτέρω, σε ερώτηση για τον ρόλο που θα έχει το υπουργείο στα σχολεία αυτά, είπε ότι το υπουργείο πάντοτε ελέγχει τις διαδικασίες ούτως ώστε να διασφαλίζεται η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης είτε στα δημόσια είτε στα ιδιωτικά σχολεία. «Έτσι θα γίνει και σε αυτή την περίπτωση», πρόσθεσε. Το υπουργείο, όπως ανέφερε, θα εποπτεύει τις εγκαταστάσεις, το προσωπικό, τα προγράμματα σπουδών, τα οποία όλα θα πρέπει να τύχουν σχετικής έγκρισης.
«ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΤΣΙΠΩΘΕΙ».
Ειδικότερα για το θέμα της ομοφυλοφιλίας ο Αρχιεπίσκοπος αν και είπε ότι πάντοτε υπήρχαν οι ομοφυλόφιλοι, υποστήριξε ότι πλέον «έχουμε ξετσιπωθεί». Πρόσθεσε ότι είμαστε σε απαράδεκτες καταστάσεις και πως δεν επιτρέπονται αυτά τα πράγματα. «Κάπου πρέπει να κοκκινίζουμε και λίγο πρέπει να μάθουμε να αγωνιζόμεθα να υπερπηδούμε μερικές ανωμαλίες», δήλωσε. Γι’ αυτό και όπως ο ίδιος είπε, πυξίδα των σχολείων που θα κτίσει θα είναι το ευαγγέλιο του Χριστού. Σε αυτές του τις τοποθετήσεις αντέδρασε έντονα η Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου, η οποία καταγγέλλει τον Αρχιεπίσκοπο για προώθηση ρατσιστικών μηνυμάτων και ρητορικής μίσους. Η Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου ζητά τη διερεύνηση του συμβάντος από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας στον οποίο και κατάγγειλε το συμβάν ως παράβαση του Ποινικού Κώδικα που αφορά την προώθηση μίσους λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου. Η οργάνωση σε ανακοίνωσή της δηλώνει ότι «θα προβεί σε όλα τα σχετικά διαβήματα και θα ζητήσει από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης να εξετάσει τη στάση του τηλεοπτικού καναλιού που πρόβαλε και επέτρεψε την προώθηση ρατσιστικών μηνυμάτων και ρητορικής μίσους, και μάλιστα χωρίς αντίλογο».
LGBT GREECE: Τελικά έχουν προκληθεί σχόλια την ώρα που ήρθε στην Κύπρο η ILGA Europe. Αν θέλει να κάνει σχολεία η εκκλησία να το πράξει και μαζί με αυτά να τους κάνει ηλεκτροσόκ μήπως συνέλθουν και γίνουν στρέιτ. Μάλλον έχουν ξεφύγει στην Κύπρο που θέλει να έχει και Ευρωπαικό προσανατολισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.