Δευτερεύων στόχος είναι ο σχεδιασμός και η πιλοτική εφαρμογή αποτελεσματικών στρατηγικών, βασισμένων σε στοιχεία και οδηγούμενων από τον ίδιο τον χρήστη τους, με σκοπό την ενίσχυση των βασικών δεξιοτήτων για εκπαιδευόμενους ενήλικες. Ταυτόχρονα οι στρατηγικές αυτές σκοπό θα έχουν την ανάπτυξη ικανοτήτων από τους εκπαιδευτές ενηλίκων για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες μιας από τις περιθωριοποιημένες ομάδες εκπαιδευομένων στην Ευρώπη, κάνοντας χρήση των νέων τεχνολογιών και των διδακτικών αποτελεσμάτων του έργου.
Το έργο ανταποκρίνεται σε δύο τρέχουσες και επείγουσες εκπαιδευτικές ανάγκες στην Ευρώπη δηλαδή (1) την αύξηση στον αριθμό των μεταναστών και των προσφύγων (2) την συνέχεια της ανισότητα και δίωξης ατόμων της κοινότητας ΛΟΑΤ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί, Τρανς). Σε συνδυασμό, αυτά τα δύο χαρακτηριστικά κάνουν τους ΛΟΑΤ Μετανάστες και Πρόσφυγες μία από τις πιο ευάλωτες ομάδες στη σύγχρονη Ευρώπη. Το έργο μας έχει ως στόχο να συμβάλει στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος με την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και την ευαισθητοποίηση όλων εκείνων των επαγγελματιών που έρχονται σε επαφή με αυτή την κοινότητα.
Οι δραστηριότητες του έργου έχουν ήδη αρχίσει, και οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να ξεκινήσουν το έργο της κοινοπραξίας σε εναρκτήρια συνάντηση στο Λονδίνο τον Οκτώβριο του 2016. Κατά τη διάρκεια των επόμενων 2 ετών που θα τρέξει το έργο, η κοινοπραξία του έργου EpsiLon θα εργαστεί από κοινού υπό την ηγεσία του Διεθνούς Ινστιτούτου IARS (Independent Academic Research Studies International Institute) από το Ηνωμένο Βασίλειο για να αναπτύξει μια σειρά από εξαιρετικά καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία και προγράμματα κατάρτισης (που να συνδυάζουν εκπαίδευση τόσo κατά πρόσωπο όσο και διαδικτυακά) τα οποία να κατοπτρίζουν τις πραγματικές ανάγκες των ΛΟΑΤ μεταναστών και προσφύγων. Τα εργαλεία αυτά, τα οποία θα βασίζονται σε στοιχεία, θα ωφελήσουν τόσο τους επαγγελματίες όσο τους εθελοντές που παρέχουν υπηρεσίες σε μετανάστες, πρόσφυγες και αιτούντες άσυλου που να τους επιτρέπουν την καλύτερη αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν την αξιοπρέπεια, τον σεβασμό, την κοινωνική ένταξη και τις διακρίσεις.
* Εάν θέλετε να εμπλακείτε με το έργο παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Διαχειρίστρια του Έργου vasiliki.anastasi@cardet.org ή τηλεφωνικώς στο +357 22 00 21 15. Μάθετε περισσότερα για το CARDET ακολουθώντας το σύνδεσμο: www.cardet.org
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου