google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Οι millenials θεωρούν σωστά ότι τα «Φιλαράκια» σεξιστικά

ΟΤΑΝ τα “Φιλαράκια” μπήκαν στο πρόγραμμα του Netflix οι βρετανοί millenials παρακολουθούν το σόου μετά μανίας. -Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά, αφού μεγαλώσαμε με αυτή τη σειρά-αφού αυτή η σειρά μας γαλούχησε” και μετέτρεπε τα βαρετά, εφηβικά, μεσημέρια Κυριακής σε ενδιαφέροντα και πολύ διασκεδαστικά, οπότε είναι κάπως λογικό να το παίρνουμε σχεδόν προσωπικά όταν κάποιος κακολογεί τους αγαπημένους μας χαρακτήρες. 
Διαβάζουμε στον Independent πως το δημοφιλές sitcom θεωρείται από τους millenials της Βρετανίας-και όχι από εμάς- ένα ομοφοβικό, σεξιστικό και τρανσοφοβικό τηλεοπτικό σόου. Η σειρά στην οποία πρωταγωνιστούν οι: Η Jennifer Aniston, ο Matthew Perry, η Courtney Cox, η Lisa Kudrow, ο Matt LeBlanc και ο David Schwimmer περίοργο αν σκεφτεί κανείς ότι το “Friends” παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα στις Η.Π.Α. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι νεαροί τηλεθεατές που παρακολουθούν στενά το σόου τους αισθάνονται κάπως άβολα όταν βλέπουν για παράδειγμα τον Τσάντλερ να παρανοεί όταν τον αποκαλούν γκέι ή όταν τον πειράζουν για τον cross – dressing μπαμπά. Εντοπίζουν τον σεξισμό στο σημείο που η Ρέιτσελ προσλαμβάνει για νταντά της Έμμα ένα αγόρι, γεγονός που ο Ρος δυσκολεύεται να αποδεχθεί. 
Ο Ρος μάλλον είναι από τους πιο μισητούς χαρακτήρες των νεαρών τηλεθεατών αφού παίρνει και ένα ακόμα αρνητικό πρόσημο. Τον κατηγορούν ομοφοβικό επειδή ρωτάει συνεχώς αν είναι γκέι. Μόνικα, η ανταγωνιστική αδερφή του Ρος που τρώει δούλεμα επειδή κάποτε ήταν χοντρή και όλα αυτά με αφορμή το επεισόδιο που ο Τζόι φωνάζει «κάποιο κορίτσι έφαγε τη Μόνικα». Το νεανικό κοινό ισχυρίζεται ότι η Ρέιτσελ θα είχε απολυθεί λόγω ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς στο χώρο εργασίας, αφού ο βοηθός που προσλαμβάνει δεν παίρνει τη δουλειά λόγω προσόντων στο βιογραφικό, αλλά επειδή θέλει να βγουν ραντεβού. 
Υπάρχει και ένα αρκετά αμφιλεγόμενο ζήτημα, αυτό της σχέσης της Μόνικα με τον πατέρα της καλύτερης της φίλης, η οποία τους θυμίζει τις #metoo ιστορίες και κάνουν συνειρμούς με το σκάνδαλο Weinstein. To sitcom δέχεται αυστηρή κριτική και για την έλλειψη ποικιλίας, αφού όλοι όσοι παίζουν στη σειρά είναι λευκή με μοναδική εξαίρεση αυτή της Καθηγήτριας Τσάρλι Γουίλερ, της συντρόφου του Ρος. Εμείς από τη μεριά μας θεωρούμε πως η σειρά κάθε άλλο παρά σεξιστική και ομοφοβική μπορεί να θεωρηθεί, αφού έθιξε με πολύ ωραίο, έξυπνο και κωμικό τρόποζ ητήματα που ποτέ ως τότε δεν είχαμε δει στη μικρή οθόνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.