google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απαγόρευσε στην Ουγγαρία να κάνει gay test τους μετανάστες

Ρητή εντολή προς την κυβέρνηση της Ουγγαρίας και τις αρμόδιες αρχές, να σταματήσουν αμέσως την υποβολή των μεταναστών-προσφύγων σε gay test, εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μετά τις καταγγελίες που έγιναν από ανθρωπιστικές οργανώσεις. Η υπόθεση βγήκε στην επιφάνεια μετά την περίπτωση ενός Νιγηριανού, ο οποίος υποβλήθηκε σε ψυχολογικά τεστ, προκειμένου να ομολογήσει αν είναι ομοφυλόφιλος ή όχι. 
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι ουγγρικές αρχές δεν είχαν δικαίωμα να τσεκάρουν τις σεξουαλικές προτιμήσεις του Νιγηριανού μετανάστη, πολύ δε περισσότερο, να κριθεί το αίτημα ασύλου που έχει καταθέσει με βάση τη συσγκεκριμένη παράμετρο. Ο Νιγηριανός άντρας κατέθεσε το αίτημά του τον Απρίλιο του 2015, στην πόλη Szeged. Το τοπικό γραφείο Μετανάστευσης ακολούθησε μία μη αποδεκτή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα διαδικασία ελέγχου. 
Το δικαστήριο στο Λουξεμβούργο έκρινε ότι ο έλεγχος για τη σεξουαλική ταυτότητα και τις προτιμήσεις των μεταναστών, δεν συσνάδει με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και ως εκ τούτου, θα πρέπει να πάψει η εφαρμογή της αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.