google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

«Πόσο άνετα θα ένιωθες αν ένας παίκτης της Εθνικής ήταν γκέι ή bisexual;»

Πόσο άνετα θα ένιωθε ένας οπαδός αν ένας παίκτης της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας του ήταν γκέι ή bisexual; Αυτή ήταν και η βασική ερώτηση πρόσφατης έρευνας του Forza Football στην οποία συμμετείχαν 50.000 φίλαθλοι από 38 χώρες και στις πέντε ηπείρους και η οποία διερευνούσε την ομοφοβία στα γήπεδα, αλλά και το πόσο ανοιχτοί είναι οι φίλαθλοι στη διαφορετικότητα και την ομοφυλοφιλία.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την οργάνωση για τα δικαιώματα των LGBT ατόμων, Stonewall, λίγο πριν τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Ρωσία.
Δεδομένου ότι κανένας ποδοσφαιριστής από τις μεγάλες ομάδες δεν είναι – ή δεν έχει κάνει coming-out ως – γκέι ή bisexual, οι φίλαθλοι απάντησαν πώς θα αντιδρούσαν αν κάτι τέτοιο συνέβαινε. 
Γενικά το 76% των συμμετεχόντων απάντησε πως θα ένιωθε άνετα, με το μεγαλύτερο ποσοστό «άνεσης» (87%) να παρατηρείται στους φιλάθλους της Ιρλανδίας και της Ισλανδίας.
Το μικρότερο ποσοστό έχει η Αίγυπτος, καθώς μόνο το 10% των φιλάθλων είναι ανοιχτοί ώστε να αποδεχθούν έναν γκέι ποδοσφαιριστή. Άλλωστε στη χώρα αυτή τα ομόφυλα ζευγάρια είναι πιθανό να συλληφθούν με την κατηγορία της «βλασφημίας».
Παρόμοια είναι τα ποσοστά στη Σαουδική Αραβία (11%), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (13%), το Κατάρ (14%) και την Ιορδανία (18%).
Στη διοργανώτρια Ρωσία το ποσοστό των φιλάθλων που θα αποδεχόταν έναν γκέι ποδοσφαιριστή ανέρχεται στο 47%. 
Τι ισχύει στην Ελλάδα
Η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο των συμμετεχόντων, όμως πάνω από το μισό των ελλήνων οπαδών (59%) που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν ανοιχτοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Από τις γειτονικές μας χώρες οι Τούρκοι είναι θετικοί σε ποσοστό 47% και οι Αλβανοί σε ποσοστό 46%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.