google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΘΕΜΑ: Ο ρατσισμός του Τραμπ-α

Αντικρούοντας τους ισχυρισμούς του Τραμπ, που αυτοχαρακτηρίστηκε ως ο «λιγότερο ρατσιστής άνθρωπος», οι New York Times δημοσίευσαν την «απόλυτη λίστα» του ρατσισμού του Τραμπ, η οποία μόνο πρόσφατη δεν είναι.
Ξεκίνησε από τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, όταν ο Τραμπ εμπορευόταν ακίνητα στη Νέα Υόρκη και συνεχίστηκε ακάθεκτος ως την προεδρία Ομπάμα -για τον οποίο ο Τραμπ διέδιδε ψευδώς ότι δεν δικαιούται να βρίσκεται στον Λευκό Οίκο επειδή «γεννήθηκε στην Κένυα»- και το ξεκίνημα της δικής του προεκλογικής εκστρατείας με μια ομιλία στην οποία χαρακτήρισε τους Μεξικανούς ως «βιαστές».
Ο αμερικανός πρόεδρος αρνείται ότι αποκάλεσε «χώρες απόπατους» την Αϊτή, το Ελ Σαλβαδόρ και χώρες της Αφρικής. «Όχι, δεν είμαι ρατσιστής. Είμαι ο λιγότερο ρατσιστής άνθρωπος» δήλωσε την Κυριακή, παραμονή της Ημέρας Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, την οποία «τίμησε» παίζοντας γκολφ αντί για κάτι πιο τιμητικό προς τον κορυφαίο αγωνιστή των δικαιωμάτων των μαύρων στις ΗΠΑ.
«Ιδού η αλήθεια: ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ρατσιστής» έγραψε η αμερικανική εφημερίδα. «Συμπεριφέρεται στους ανθρώπους ανάλογα με το χρώμα τους». Και δημοσίευσε μια λίστα του «ρατσισμού του Τραμπ» με βάση πολλαπλές μαρτυρίες.

Ακολουθούν επιλογές από την λίστα αυτή:

Η εταιρεία ακινήτων του Τραμπ απέφευγε να νοικιάζει διαμερίσματα σε αφροαμερικανούς στη δεκαετία του ’70. Στα καζίνο του, συμπεριφερόταν διαφορετικά στους μαύρους υπαλλήλους από τους λευκούς. Για παράδειγμα, σχολίασε έναν αφροαμερικανό λογιστή ως εξής: «Μαύροι να μετρούν τα λεφτά μου! Το σιχαίνομαι. Νομίζω ότι ο τύπος είναι τεμπέλης. Και μάλλον δεν φταίει ο ίδιος, γιατί η τεμπελιά είναι χαρακτηριστικό των μαύρων».

«Μια πολύ αξιόπιστη πηγή τηλεφώνησε στο γραφείο μου και μου είπε ότι το πιστοποιητικό γέννησης του Μπαράκ Ομπάμα είναι πλαστό» τουιτάρισε τον Αύγουστο του 2012. Πέρασε χρόνια προωθώντας αυτό το ψεύδος, μην μπορώντας να χωνέψει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε Κενυάτη πατέρα, και ακόμη δεν έχει παραδεχθεί την αλήθεια.

Τον Δεκέμβριο του 2015, ο Τραμπ ζήτησε την «πλήρη απαγόρευση εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ», ακόμη και των αμερικανών μουσουλμάνων που βρίσκονταν εκτός ΗΠΑ εκείνη την στιγμή.
 Τον Ιούνιο του 2017, δήλωσε ότι οι 15.000 πρόσφατοι μετανάστες από την Αϊτή στις ΗΠΑ «έχουν όλοι AIDS» και ότι όσοι Νιγηριανοί δουν τις ΗΠΑ «δεν θα επιστρέψουν ποτέ στις καλύβες τους» στην Αφρική.

Συχνά χαρακτηρίζει τις πόλεις που έχουν πολλούς μαύρους ως δυστοπικές ζώνες πολέμου. Και για να υποστηρίξει αυτό τον ισχυρισμό, συχνά αναφέρεται σε ψευδείς στατιστικές για την εγκληματικότητα στις συγκεκριμένες πόλεις, ενώ σπεύδει να καταδικάσει όσα εγκλήματα διαπράχθηκαν από μαύρους ή μουσουλμάνους, αποφεύγει να καταδικάσει τα εγκλήματα μίσους που διαπράττονται από λευκούς, όπως την δολοφονία ινδιάνου πέρσι στο Κάνσας.
 Επανατουιτάρει τους υπέρμαχους της λευκής υπεροχής χωρίς καμία αιδώ. Όταν προεκλογικά συντάχθηκε στο πλευρό του ο πρώην αρχηγός της Κου Κλουξ Κλαν, Ντέιβιντ Ντιουκ, ο Τραμπ δίσταζε να τον αποκηρύξει ακόμη και όταν του το έθεταν ευθέως οι δημοσιογράφοι.
Ως πρόεδρος, υποστήριξε τον υποψήφιο γερουσιαστή της Αλαμπάμα Ρόι Μουρ, ο οποίος έχει μιλήσει θετικά για την δουλεία των μαύρων και έχει ζητήσει να αποβληθεί από το Κογκρέσο ένας μουσουλμάνος αφροαμερικανός λόγω της θρησκείας του.


Τάνια Μποζανίνου
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.