google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΛΕΝΕ STOP ΣΤΗΝ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

 ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΡΩΜΗ
Η Ιταλίδα υπουργός Αμυνας Ρομπέρτα Πινότι αποφάσισε να στείλει ένα ουσιαστικό μήνυμα κατά της ομοφοβίας, με ευθεία αναφορά σε έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα, εκείνο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
Θέλησε να παντρέψει, το περασμένο Σάββατο, δυο γυναίκες που της το είχαν ζητήσει μέσω μιας κοινής τους φίλης. Το σύμφωνο συμβίωσης υπεγράφη στη Γένοβα και τον γάμο, όπως τον αποκαλούν πλέον τα ιταλικά ΜΜΕ, τέλεσε η κεντροαριστερή υπουργός.
«Στόχος μου ήταν και να αποδείξω ότι η κυβέρνηση είναι περήφανη για τον νόμο αυτό που κατάφερε να περάσει στο Κοινοβούλιο, και να φανεί εμπράκτως ότι είμαστε στις υπηρεσίες των πολιτών μας», δήλωσε η Πινότι αμέσως μετά την τελετή.Η όλη πρωτοβουλία, όμως, λόγω και του τομέα αρμοδιοτήτων της, είχε και μια άλλη, ουσιαστική σημασία: στον ιταλικό Στρατό, παρά τη μεγάλη πρόοδο που έχει γίνει, τα πράγματα δεν είναι πάντα εύκολα. Πρόσφατα η Πολεμική Αεροπορία της χώρας με έγγραφό της κατέστησε σαφές ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία αρνητική συμπεριφορά ή συνέπεια σε βάρος ομοφυλόφιλων μελών της, που αποφασίζουν να επισημοποιήσουν τον δεσμό τους με σύμφωνο συμβίωσης.
«Λέμε σε όλα τα μέλη του Στρατού, της Αεροπορίας, του Ναυτικού, που αγαπιούνται και θέλουν να ενωθούν επίσημα με τον ή τη σύντροφό τους, ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα», δήλωσε και η υπουργός Πινότι.
Μηνύματα, τα οποία είναι οπωσδήποτε σημαντικά και θα ήταν καλό –ή μάλλον αναγκαίο– να ακουστούν και στην Ελλάδα.
Παρά την εμφανή πρόοδο, όμως, πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά βήματα. Σήμερα, σε ανοιχτό συνέδριό του στο Μιλάνο, ο σύνδεσμος «Polis aperta» (τον οποίο συνθέτουν μέλη των ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων) συζητά αναλυτικά το θέμα και ζητά να σταματήσει κάθε είδος διακρίσεων.
Ο «Polis aperta» («Aνοιχτή πόλη») υπολογίζει ότι οι Ιταλοί ομοφυλόφιλοι στρατιωτικοί είναι τουλάχιστον δεκαεννέα χιλιάδες και θεωρεί ότι η ομοφοβία στα στρατόπεδα είναι ακόμη ένα ταμπού, το οποίο δεν έχει γίνει οριστικά παρελθόν.
Υπάρχουν αστυνομικοί οι οποίοι στα ντουλάπια τους βρίσκουν γραμμένο «Οι ανώμαλοι δεν μας αρέσουν», όπως συνέβη πρόσφατα στο Μιλάνο, ή στρατιώτες στην Περιφέρεια της Βενετίας που, λόγω των συνεχών ομοφοβικών ύβρεων που ακούνε, λένε σε συναδέλφους τους ότι άρχισαν να σκέφτονται την αυτοκτονία.
Ευτυχώς, όμως, δεν λείπουν οι άνθρωποι που καταγγέλλουν, δημοσιοποιούν, αντιδρούν.Κάτι βασικό, το οποίο δεν συμβαίνει τόσο δυναμικά όσο θα έπρεπε στα αντίστοιχα σώματα της χώρας μας.
Τώρα, ο «Polis aperta» ζητά να εξασφαλιστεί πλήρης ισότητα και στα άτομα που έχουν κάνει επέμβαση αλλαγής φύλου: για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα τα πράγματα είναι πιο απλά, αλλά για τον Στρατό ή τους καραμπινιέρους υπάρχουν ακόμη προβλήματα που συνδέονται με τον εσωτερικό κανονισμό και παρεμποδίζουν την πρόσληψή τους.
Στην Ιταλία, πλέον, η υποχρεωτική θητεία έχει καταργηθεί και ο Στρατός είναι επαγγελματικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.