google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Χιλιάδες γκέι άνδρες στη Βρετανία έχουν ιστορική δικαίωση

O GAY TURING ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ- Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ LGBTQ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...
Μετά θάνατον χάρη θα λάβουν στο Ηνωμένο Βασίλειο χιλιάδες ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι άνδρες που είχαν καταδικαστεί λόγω των νόμων απρέπειας που βρίσκονταν σε ισχύ στο παρελθόν και έχουν πλέον καταργηθεί. Η ομαδική χάρη δρομολογήθηκε μετά την μετά θάνατον αθώωση του θεμελιωτή του σύγχρονου προγραμματισμού Άλαν Τούρινγκ, ο οποίος αυτοκτόνησε το 1954 δύο χρόνια αφού καταδικάστηκε ως ομοφυλόφιλος.
Η επίμαχη νομοθετική αλλαγή που δικαιώνει χιλιάδες ανθρώπους αποκαλείται προς τιμήν του «Νόμος Τούρινγκ». Για μία «εξαιρετικά σημαντική» απόφαση έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Σαμ Γκίμα. Η χάρη αφορά και τους εν ζωή κατάδικους που χτυπήθηκαν από τους νόμους περί απρέπειας. Συγκεκριμένα, όποιος θέλει μπορεί να υποβάλει αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας να διαγραφεί από το ποινικό μητρώο του η όποια παλιά καταδίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.