google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΑΛΙΑΣ-ΜΙΝΩΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Η GAY ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Μετά από μια επιτυχημένη θεατρική χρονιά στην Αθήνα, όπου και ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά τις 10 sold-out παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, και τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε σε όποια χώρα και αν έχει παιχτεί, το "Smiley" του Guillem Clua, ενός από τους πιο ταλαντούχους και πολλά υποσχόμενους θεατρικούς συγγραφείς της Καταλανικής Σκηνής, έρχεται στην Πάτρα. Στο θέατρο act, τη Δευτέρα 31/10 και την Τρίτη 1/11 μόνο για 2 παραστάσεις.
Οι πρωταγωνιστές της παράστασης Δημήτρης Μακαλιάς και Μίνως Θεοχάρης, λίγο πριν την επ΄'ισκεψη τους στην Πάτρα μίλησαν για το έργο.
Της Κωνσταντίνας Τσίχλα 
Για δυο μέρες θα βρεθείτε στην Πάτρα και στο θέατρο act με την παράσταση Smiley. Ποια είναι η σχέση σας με την πόλη και το κοινό της;
-Δ: Είναι τεράστια η χαρά μας που ερχόμαστε στην Πάτρα. Είναι η πρώτη πόλη που μας έστειλε τόσα πολλά μηνύματα καλέσματος για να φέρουμε την παράσταση αυτή! Προσωπικά έχω έρθει αρκετές φορές με θεατρικές παραστάσεις και για πολλά χρόνια είχα συγγενείς μου εδώ, νιώθω σαν να είναι σπίτι μου. Άλλωστε η καταγωγή μου είναι από την Κεφαλονιά και η Πάτρα ήταν πάντα η στάση μου! Η θερμή υποδοχή του κοινού σε ό,τι κι αν έχω συμμετάσχει στο παρελθόν με κάνει σίγουρο να πιστεύω πώς το Smiley θα το αγκαλιάσουν με περίσσεια αγάπη.
Λίγα λόγια για την παράσταση που θα παρουσιάσετε…
-Μ: Είναι μια ρομαντική ιστορία αγάπης στην Ελλάδα του σήμερα.Μια σπαρταριστή κωμωδία που ταυτόχρονα έχει όλα τα στοιχεία του ρομαντικού δράματος. Μας ξεναγεί στον κόσμο του έρωτα μέσα στην εποχή των κινητών τηλεφώνων και των social media. Χωρίς υπερβολές και καρικατούρες, δύο νέα αγόρια ερωτεύονται και αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της σύγχρονης «απόστασης». Ταυτόχρονα μας εισαγάγουν στον κόσμο της gay κοινότητας, με χιούμορ και ειλικρίνεια.
Ποια είναι τα μηνύματα, που κατά τη γνώμη σας, περνάει στο θεατή;
-Δ: Η παράσταση μας έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των θεατών. Να τους ταρακουνήσει και να τους μετακινήσει συναισθηματικά. Έχουμε πια όλοι την ανάγκη να βγούμε από το καβούκι μας και να γίνουμε ένα. Να είμαστε ο εαυτός μας, όπως και αν είμαστε. Χωρίς ταμπού, χωρίς ανασφάλειες, χωρίς κόμπλεξ. Εμείς εστιάζουμε στο πόσο ωραίο και ρομαντικό είναι να εκφράζουμε αυτό που νιώθουμε κάθε στιγμή χωρίς φραγμούς και ενδοιασμούς.
Πώς προέκυψε η συνεργασία σας σε αυτή την παράσταση;
-Μ: Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Μάνος Πετούσης, σε συνεργασία με την μεταφράστρια μας, την Μαρία Χατζηεμμανουήλ, είχαν στα χέρια τους αυτό το υπέροχο κείμενο και αναζήτησαν τους ηθοποιούς τους. Με το που μας έδωσε ο Μάνος το κείμενο, είπαμε αμέσως ναι, χωρίς δεύτερη σκέψη. Με τον Δημήτρη είχαμε ήδη συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν, οπότε αυτή η σύμπραξη ήταν καταδικασμένη να επιτύχει!
Πώς αισθάνεστε γι΄ αυτήν;
-Δ: Είναι ευτυχία να δουλεύεις με ανθρώπους που αγαπάς και εκτιμάς. Όλοι οι συντελεστές έχουμε γίνει μια πολύ δυνατή ομάδα και έχουμε μια εκπληκτική προσωπική σχέση. Και πραγματικά συμβαίνει πάρα πολύ σπάνια κάτι τέτοιο. Είναι ένα δώρο. Το Smiley μας ένωσε και είναι και η αφετηρία για άλλα πράγματα που θα έρθουν.
Τι είναι αυτό που αναζητάτε γενικότερα μέσα από τις θεατρικές σας δουλειές;
-Δ: Η κινητοποίηση του θεατή. Η αναζήτηση του. Να συγκινηθεί μαζί μας, είτε γελώντας είτε δακρύζοντας, και να κάνει τη μικρή του προσωπική μετατόπιση.
Ποια ήταν η δυσκολία που μπορεί να αντιμετωπίσατε προετοιμάζοντας αυτή την παράσταση;
-Μ: Ομολογώ ότι είναι από τις σπάνιες φορές που όλα έγιναν γρήγορα και εύκολα. Είχαμε γρήγορο και εύκολο συντονισμό όλοι μας. Τυχόν ενδοιασμοί για τον τρόπο που θα εισέπραττε το κοινό το συγκεκριμένο κείμενο εξελήφθησαν στην πρώτη παράσταση!
Ποιο είναι το πιο όμορφο πράγμα που σας είπε ένας θεατής για την παράσταση φεύγοντας από αυτήν;
-Δ: Συνέβη στις παραστάσεις που κάναμε στο Άβατον, στην Αθήνα, όταν μετά το τέλος της παράστασης ένας θεατής με περίμενε απέξω και με κλάμματα στα μάτια μου είπε πώς τώρα νιώθει ένας καλύτερος άνθρωπος…
Τι υπάρχει στα μελλοντικά σας σχέδια;
Το Smiley θα συνεχίσει τις παραστάσεις του στην Αθήνα από τις 19 Δεκεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο θέατρο Άβατον στο Γκάζι.
Ευχές για τους αναγνώστες μας…
-Ελπίζουμε οι αναγνώστες να έρθουν και να αγκαλιάσουν την παράσταση. Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι πώς θα περάσουν μια υπέροχη βραδιά μαζί μας…
Ο Δημήτρης Μακαλιάς και ο Μίνως Θεοχάρης σε μια από τις πιο έξυπνες, σύγχρονες και γρήγορες ρομαντικές κωμωδίες των τελευταίων ετών σε σκηνοθεσία του Μάνου Πετούση. 
Δύο αγόρια του σήμερα, ερωτεύονται, μαλώνουν και παλεύουν να βρουν την αγάπη σε μια εποχή που ο ρομαντισμός ξαναγεννιέται μέσα στα πληκτρολόγια των κινητών μας. 
Το “Smiley” είναι μια αυθεντική ιστορία αγάπης, γεμάτη συναίσθημα και γέλιο. Μιλάει με χιούμορ για τους φόβους που όλοι αντιμετωπίζουμε όταν πρώτη φορά ερωτευτούμε. Ανακαλύπτει το πόσο άλλαξε η ζωή μας από τότε που η επικοινωνία στηρίχτηκε στα μέσα μαζικής δικτύωσης ενώ σε ξεναγεί στις συνήθειες και τους τρόπους της gay κοινότητας. 
Βραβευμένο με το “Βραβείο Περήφανης Παράστασης της Χρονιάς” για το 2016, το «Smiley» χαμογελάει πονηρά, γιατί ξέρει πως απέναντι στον έρωτα είμαστε όλοι ίσοι… 

Ταυτότητα Παράστασης 
Κείμενο: Guillem Clua 
Σκηνοθεσία : Μάνος Πετούσης 
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ 
Φωτογραφίες – Σχεδιασμός Αφίσας: Νίκος Καρανικόλας 
Μουσική: Στάμος Σέμσης 
Στίχοι: Φωτεινή Αθερίδου, Μίνως Θεοχάρης 
Βοηθός Σκηνοθέτη-μουσική επιμέλεια: Δανάη Μπάρκα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.