google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Η πρώτη gay ομάδα ράγκμπι της Νοτίου Αφρικής!

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΠΙΔΑ..
 Στη Μαυριτανία, οι Μουσουλμάνοι που είναι gay τιμωρούνται με θάνατο δια λιθοβολισμού -σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε το 1984. Οι γυναίκες μπαίνουν στη φυλακή. Στη Νιγηρία, οι ομοσπονδιακοί νόμοι αντιμετωπίζουν την ομοφυλοφιλία ως κακούργημα (αναφέρεται ρητά πως απαγορεύονται οι σχέσεις μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου) και η ποινή είναι φυλάκιση. Σε κάποιες περιφέρειες ωστόσο, έχουν υιοθετήσει τον ισλαμικό νόμο βάσει του οποίου η σχετική ποινή για τους άνδρες είναι ο θάνατος.
Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, ψηφίστηκε νόμος σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται στους ομοφυλόφιλους να συναθροίζονται ή να δημιουργούν συλλόγους. Στη Σομαλία η γενικότερη τακτική είναι να φυλακίζουν τους gay, ενώ στο Σουδάν δολοφονούν εκείνους που συλλαμβάνονται τρεις φορές για σοδομισμό. Στην πρώτη σύλληψη τους μαστιγώνουν και στη δεύτερη τους φυλακίζουν. Έρευνα που δημοσιεύτηκε πέρυσι, έδειξε ότι το 21% των Νοτιοαφρικανών δεν αποδέχονται τους gay, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των επιθέσεων που δέχονται οι ομοφυλόφιλοι άνδρες, όπως και ο βιασμός των gay γυναικών, στο πλαίσιο της... επιδιόρθωσης τους -όπως λένε.
Για να μην κουράζεσαι, να σου πω ότι εν έτει 2016 υπάρχουν 76 χώρες σε αυτόν τον πλανήτη, στις οποίες η ομοφυλοφιλία θεωρείται παράνομη και έχουν φροντίσει να κάνουν και σχετικούς νόμους. Οι 33 βρίσκονται στην Αφρική. Άλλες δύο (η Ρωσία και η Λιθουανία) δεν έχουν νόμους, διαθέτουν όμως κανονισμούς "ενάντια στην προπαγάνδα της ομοφυλοφιλίας". Αλλά ας γυρίσουμε στους Αφρικανούς, που φημίζονται για τις επιδόσεις τους στο ράγκμπι, σωστά; Αυτό το άθλημα των macho ανδρών.
Ο κύριος της φωτογραφίας παίζει ράγκμπι. Για την ακρίβεια, είναι παίκτης του πρώτου γκέι συλλόγου του σπορ, στην Αφρική. Η έδρα της ομάδας είναι στο Γιοχάνεσμπουργκ και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι. Εννοώ, δεν περιορίζουν τις προτάσεις συνεργασίας σε ομοφυλόφιλους παίκτες. Η πόρτα είναι ανοιχτή για όλους. Εν αντιθέσει με το κλειδαμπάρωμα που συναντούσαν οι ίδιοι, όταν επιχειρούσαν να βρουν ένα σωματείο να αγωνιστούν.
Ο Teveshan Kuni, πρόεδρος των Jozi Cats (αυτό είναι το όνομα της ομάδας) που δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2016, εξήγησε πως "η ουσία της κίνησης μας έχει να κάνει με το γεγονός ότι πολλοί από τους παίκτες μας δεν αισθάνονταν άνετα με το να παίζουν ράγκμπι στη Νότιο Αφρική και να έχουν ομολογήσει πως είναι gay. Για αυτό φτιάξαμε την ομάδα μας, ως ένα χώρο στον οποίον να μπορούν να είναι ο εαυτός τους. Έχουν τη δυνατότητα να παίζουν ανταγωνιστικά ράγκμπι, σε ένα ασφαλές περιβάλλον που δεν τους κρίνει για το ποιοι είναι. Το πρώτο πράγμα που θέλαμε ήταν να δείξουμε στον κόσμο πως πρόκειται για συνηθισμένους τύπους, οι οποίοι λατρεύουν να παίζουν ράγκμπι και τυχαίνει να είναι gay".
 
Στην προσπάθεια του σωματείου να προσελκύσει παίκτες ("είμαστε μικρό σωματείο, χωρίς budget"), αλλά και να διαφημίσει το προϊόν για να αυξηθούν οι φαν, το αφεντικό αποτάθηκε σε διαφημιστική εταιρία για προτάσεις. Αυτή που κέρδισε την εμπιστοσύνη του ήταν εκείνη που διέλυε όλα τα στερεότυπα. Ο Vhris Verrijdt, ο οποίος εμπνεύστηκε αυτό που θα δεις στη συνέχεια, είχε ως στόχο μια σειρά από διαφημίσεις που θα ήταν προκλητικές, αλλά την ίδια ώρα θα ήταν και ευαίσθητες προς τους παίκτες. "Έδειξα τις φωτογραφίες των παικτών σε ένα συνεργάτη μου και μου είπε "μα δεν φαίνεται ότι είναι gay". Του εξήγησα πως αυτό είναι το θέμα. Καταλήξαμε στο ότι θα προκαλούσαμε τις αντιδράσεις. Την ίδια ώρα, θέλαμε να είμαστε σίγουροι πως όλοι θα ήταν άνετοι με το αποτέλεσμα. Θέλω να χειροκροτήσω τον κάθε ένα, ξεχωριστά για το θάρρος τους να μετάσχουν στην καμπάνια που δίχως αμφιβολία θα ξεκινήσει πολλές συζητήσεις". Τι εννοεί; Δες πώς φωτογραφήθηκε ο Desmond Roux, ο flanker των Cats.
"Έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε λέξεις που είναι γνωστές παντού, είναι και σκληρές και τις ακούμε σε όλη μας τη ζωή. Καταλήξαμε στις έξι που χρησιμοποιούν πιο πολύ όσοι θέλουν να προσβάλουν έναν ομοφυλόφιλο. Μέσα στις επιδιώξεις μας ήταν να ενημερώσουμε τον κόσμο πως οι λέξεις που χρησιμοποιεί χωρίς σκέψη, επηρεάζει ανθρώπους". Ήταν λέξεις που επελέγησαν ήταν οι εξής: βασίλισσα, νεράιδα, pansy (είναι ο πανσές είναι και η "αδελφή"), pillow biter, flamer (επιδεικτικός ομοφυλόφιλος) και fudge packer (αυτός που ενδίδει στο πρωκτικό σεξ). "Καταφέραμε να δημιουργήσουμε κάτι πολύ δυνατό" ομολόγησε ο ιδιοκτήτης των Cats, "η καμπάνια μας έγινε η αφορμή για να ξεκινήσουν συζητήσεις για την ομοφοβία στα σπορ".
Ένας άλλος παίκτης, ο Chris Herbst (θα τον δεις στη φωτογραφία που ακολουθεί) εξήγησε πως "θέλουμε να ξέρουν για την ύπαρξη μας οι gays της κοινότητας και καλώς εχόντων των πραγμάτων, να τους δώσουμε το κουράγιο που χρειάζονται για να αποκαλύψουν τις προτιμήσεις τους". Είπε και ότι "πολλοί μας φοβούνται. Φοβούνται ότι θα τα καταφέρουμε, θα διακριθούμε". Προς το παρόν, ανήκουν σε ερασιτεχνική κατηγορία, αλλά έχουν ως στόχο να φτάσουν στην ελίτ. Εκεί δηλαδή, όπου πέρυσι παίκτης (o Jacques Potgieter) τιμωρήθηκε με 23.000 ευρώ πρόστιμο, για ομοφοβικό σχόλιο.
Ο Kuni πρόσθεσε ότι "οι σεξουαλικές σου προτιμήσεις δεν αποφασίζουν για την επιτυχία που θα έχεις στη ζωή σου. Πολλοί από τους παίκτες που ήλθαν στην ομάδα μας, δεν είχαν τη δυνατότητα να αγωνιστούν κάπου αλλού πρωτύτερα. Ένα από αυτά που μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ, είναι να γκρεμίσουμε τα στερεότυπα, να προκαλέσουμε τις προκαταλήψεις, να δηλώσουμε ότι "επειδή δεν δείχνεις σαν συνηθισμένος παίκτης του ράγκμπι, δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να παίξεις ράγκμπι. Θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο πως το ράγκμπι είναι σπορ για όλους. Αρκεί να το αγαπάς και να αφοσιωθείς σε αυτό, όπως φυσικά και να 'χεις ένα κάποιο ταλέντο. Αν τα έχεις όλα αυτά, μπορείς να επιτύχεις σε ό,τι σε ενδιαφέρει, συμπεριλαμβανομένου του ράγκμπι".
Λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση της καμπάνιας, πέραν του ότι οι Jozi Cats έγιναν γνωστοί σε όλον τον κόσμο (θα βρεις σχετικά άρθρα στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία), αύξησαν τα μέλη τους κατά 70, ενώ έχουν και άλλες 30 αιτήσεις σε αναμονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.