google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Η ΑΝΝΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ..RAINBOW FLAG

THN συνεργάτη και φίλη μας στις ομάδες, Άννα Πήλιου, οι περισσότεροι την γνωρίζουν. Αλλά ο αγώνας της υπέρ της Κοινότητας μέσα από ένα δύσκολο δρόμο είναι ότι πιο δυνατό έχουμε συναντήσει. Παρών σε κρίσιμες εξελίξεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα, την αλληλεγγύη.
Η Άννα επιμένει να αποτελεί παράδειγμα. Με το σθένος της. Ήταν η ίδια που κυμάτιζε με την παρέα της την πολύχρωμη σημαία έξω από την Βουλή. Κυμάτιζε το σύμβολο αγώνων -γιατί η πολύχρωμη σημαία έχει ποτιστεί με αγώνες και θυσίες- ακόμα και το βράδυ των εκλογών. Στα κανάλια το πολύχρωμο μήνυμα της διαφορετικότητας ήταν ορατό. Κάποιοι μειδίασαν, κάποιοι σχολίασαν όταν καταγράψαμε το συμβάν με άτονα επιχειρήματα. Αλλά ήταν πολύ ελάχιστοι. Οι περισσότεροι αναθάρρησαν και γέμισαν με θάρρος όταν λάβαμε μηνύματα από όλη τη χώρα για εκείνη την σημαία που κυμάτιζε. Όχι μόνο στα Pride αλλά εκεί που βρίσκονται τα κέντρα εξουσίας...Την είδε μπροστά του όπως είχαμε γράψει και ο Πρωθυπουργός.
Μετά από όλα αυτά συνέβαλε στους αγώνες όταν 3 μήνες αργότερα ψηφίστηκε το Σύμφωνο συμβίωσης, βοήθησε βέβαια τα μέγιστα και το Πανευρωπαικό σνυέδριο της ILGA Europe που ήμασταν παρών...Η Άννα είχε συζήτηση με τον κ. Τσίπρα στο περιθώριο του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θυμήθηκε τις υποθέσεις και όσα πέρασε ακόμα και εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας.
OTAN ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ...
Ευδιάθετος ο κ.Τσίπρας από ότι μάθαμε είπε στην ακτιβίστρια ότι οι αγώνες δεν τελειώνουν για την κοινότητα, ενώ όταν ρωτήσαμε την συνεργάτη μας για την συνομιλία μαζί του σχολίασε ότι "είπαμε αρκετά,  καλαμπουρισαμε ειναι ενας ανθρωπος με αρκετο χιουμορ. απιθανος....και χαρισματικος και ευγενικος..." αλλά κυρίως ότι οι αγώνες δεν τελειώνουν.
Δεν θα αποκαλύψουμε περισσότερα γιατί στο συνέδριο ήταν κι άλλοι φίλοι μας κι ένας πολύ αγαπημένος από την Κοινότητα που μακάρι να τον βλέπαμε στην κεντρική επιτροπή γιατί το αξίζει. Αλλά να ξέρετε φίλοι αναγνώστες ότι το θέμα ταυτότητας φύλου βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα και ίσως ως τις γιορτές έχουμε εξελίξεις...
Άννα, να ξέρεις ότι όλοι δεν έχουν πάντα το θάρρος να βγουν στο δρόμο με σημαία και να μιλήσουν για ισότητα, αλληλεγγύη, ισονομία, ανθρωπιά. Όταν άλλοι κάθονται στο καναπέ σκέφτηκαν ότι οι αγώνες μιας κοινότητας κρίνονται εκεί...στο δρόμο...γιατί οι δρόμοι έχουν την δική τους ιστορία!
Julian Asimakopoulos- Aris P.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.