google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Ρατσισμός κι απάνθρωπες συνθήκες στο ελληνικό ποδόσφαιρο

O Γάλλος μέσος Ζουλιάν Ριλιέ, ο οποίος αγωνίστηκε στη Γ΄ Εθνική, περιγράφει τις απάνθρωπες συνθήκες που βίωσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.  
Συγκεκριμένα, ο 28χρονος που είναι γνωστός με το όνομα Κεϊτά στη φανέλα του (φόρος τιμής στη μητέρα του) κατάγεται από το Μάλι και εξελίχθηκε σε έναν ταξιδιώτη του ποδοσφαίρου.
Η ποδοσφαιρική καριέρα του, τον έφερε από τις χώρες της Βαλτικής στην Ουκρανία μέσω Ελλάδας αλλά και Μάλι.
Ο Ριλιέ αποκάλυψε στην ιστοσελίδα footballski πως στην Ελλάδα βίωσε τον ρατσισμό, ενώ εξήγησε πως βρέθηκε στη χώρα μας.
«Ήμουν πολύ νέος βλέποντας τον Τζιμπρίλ Σισέ και τον Σίντνι Γκοβού να υπογράφουν στην Ελλάδα, θεώρησα πως θα είναι καλό πλάνο. Στην πραγματικότητα δεν ήξερα τίποτα για την Ελλάδα. Πήγα εκεί μαζί με έναν άλλο ποδοσφαιριστή τον Ιμράν. Ο μάνατζερ μας μίλησε για τον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά όταν φτάσαμε στην Ελλάδα μας είπε πως ο σύλλογος δεν ενδιαφέρεται. Τότε δοκιμαστήκαμε στην Γλυφάδα.
Ήταν ένας ρατσιστικός σύλλογος. Με έβαλαν να παίζω 20 λεπτά, δεν είχε νόημα. Στη συνέχεια μάθαμε πως ο μάνατζερ ζητούσε μεγάλη προμήθεια από την ομάδα με συνέπεια να μην συμφωνήσουν. Όταν πλησίαζε το τέλος της μεταγραφικής περιόδου ενεργήσαμε άμεσα και καταλήξαμε στον ΠΑΟ Ρουφ, ομάδα Γ΄ κατηγορίας από την Αθήνα».
Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε στην Αθήνα.
«Αυτός ο σύλλογος δεν είχε καθόλου οργάνωση και δεν πληρωθήκαμε. Στην ουσία έδωσαν τα χρήματα που προορίζονταν για τον ατζέντη, όμως εκείνος δεν μας πλήρωσε. Ζούσαμε σε ένα διαμέρισμα που θύμιζε αγροικία. Ένα κρεβάτι, ένας καναπές και αυτό ήταν όλο. Ήταν επίπονο. Στην αρχή τρώγαμε σε εστιατόριο, αλλά καταλήξαμε στο τέλος σε βενζινάδικο! Προφανώς και δεν ακολουθούσαμε την διατροφή ενός αθλητή. Τα ματς ήταν περίεργα και στο τέλος της σεζόν επέστρεψα στη Γαλλία».
Μέσα σε όλα τα εφιαλτικά, ο Ριλιέ είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Μιχάλη Μανιά.
«Ήταν από τους λίγους που έκαναν καλή καριέρα. Πάντα είχε αίσθηση του γκολ, αλλά ειλικρινά δεν περίμενα να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Ήταν επίσης καλό παιδί, φιλικός και πιο ανοικτός χαρακτήρας σε σχέσει με τους υπόλοιπους Έλληνες συμπαίκτες μου. Εκείνοι ήταν λίγο ζηλιάρηδες και η επικοινωνία δεν ήταν καλή. Ο Μανιάς ήταν καλό παιδί».
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.