google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Ψήφισμα Ευρωκοινοβουλίου ζητεί προστασία των διεμφυλικών

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πρώτο ψήφισμά του για τα δικαιώματα διεμφυλικών, τονίζει την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αυτής της κατηγορίας ανθρώπων και καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη - μέλη να προτείνουν νομοθεσία για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων. «Οι διεμφυλικοί σε πολλές περιπτώσεις εκτίθεται σε περιστατικά βίας και διακρίσεων στην ΕΕ και αυτές οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παραμένουν άγνωστες στο ευρύ κοινό, αλλά και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής», αναφέρει το ψήφισμα.
 «Οι αξίες της ΕΕ πρέπει να αφορούν τη φροντίδα για τα πιο ευάλωτα άτομα. Είναι σημαντικό να ακουστεί η φωνή τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτές οι διακρίσεις», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Claude Moraes, εισηγητής για το ψήφισμα και μέλος της Διακομματικής Ομάδας του LGBTI στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Το παρόν ψήφισμα αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της αναγνώρισης των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος των διεμφυλικών», ανέφερε ο κ. Moraes, τονίζοντας πως κάθε πολίτης της ΕΕ, ανεξαρτήτως φύλου θα πρέπει να μπορεί να απολαμβάνει πλήρως τα δικαιώματά του. Η Διακομματική Ομάδα για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ αριθμεί σήμερα 150 ευρωβουλευτές και είναι η μεγαλύτερη από τις 28 Διακομματικές Ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τα μέλη προέρχονται από σχεδόν όλες τις πολιτικές ομάδες από 24 κράτη – μέλη. Σημειώνεται ότι στα μέλη συμπεριλαμβάνεται και ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Τάκης Χατζηγεωργίου. Το ψήφισμα καταδικάζει θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις αποκατάστασης που διενεργούνται σε τουλάχιστον 21 κράτη – μέλη και απαγορεύονται μόνο σε δύο χώρες, στη Μάλτα και την Πορτογαλία
. «Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι διεμφυλικά παιδιά υποβάλλονται σε ιατρική περίθαλψη και χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι διεμφυλικοί έχουν βιώσει παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις βασικές αρχές και αξίες, που κατοχυρώνονται στις Συνθήκες και στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού», σχολίασε η ευρωβουλευτής Anna Maria Corazza Bildt, σκιώδης εισηγητής του ψηφίσματος, μέλος της Διακομματικής Ομάδας LGBTI και συμπρόεδρος της Διασυνοριακής Ομάδας για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σημειώνεται ότι με αυτό το ψήφισμα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δίνει επίσης έμφαση και σε άλλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι διεμφυλικοί καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους, όπως για παράδειγμα τη μη πρόσβαση στα ιατρικά τους αρχεία και τη δυσκολία πρόσβασης στη νομική αναγνώριση των φύλων με βάση την προσωπική τους επιλογή. 
 Το ψήφισμα ζητά επίσης από την Επιτροπή να διασφαλίσει ότι τα κονδύλια της ΕΕ δεν υποστηρίζουν ερευνητικά και ιατρικά προγράμματα που συμβάλλουν στην παραβίαση των δικαιωμάτων των διεμφυλικών ατόμων. «Αυτό το ψήφισμα αποτελεί ένα ιστορικό βήμα προς τα εμπρός που στέλνει ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο και δείχνει σε χιλιάδες παιδιά και ανθρώπους στην Ευρώπη ότι δεν είναι ξεχασμένοι», κατέληξε η ευρωβουλευτής Anna Maria Corazza Bildt. 
 Της Ζήνας Χριστοφή Επιμέλεια: Γιώργος Αγκαστινιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.