google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

«Η εξέγερση των Queer»: Η πρώτη ένοπλη ομάδα LGBTQI+

Μία ομάδα LGBTQI+ ατόμων που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία,
σχημάτισαν τη δική τους στρατιωτική μονάδα, καθώς συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στους τζιχαντιστές. Σημειώνεται πως τα ομοφυλόφιλα και transgender άτομα διώκονται βίαια εδώ και χρόνια από το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), καθώς οι τζιχαντιστές θεωρούν την ομοφυλοφιλία έγκλημα που τιμωρείται με θάνατο. Πολλοί εθελοντές από όλο τον κόσμο που πολεμούν στη Συρία στο πλευρό των Κούρδων, σχημάτισαν την ένοπλη ομάδα LGBTQI+ και την ονόμασαν
 «Ο εξεγερτικός και απελευθερωτικός στρατός των Queer» (The Queer Insurrection and Liberation Army" - TQILA). Η ομάδα συγκροτήθηκε υπό την αιγίδα των «Διεθνών Επαναστατικών Λαϊκών Δυνάμεων Ανταρτών» (IRPGF), μιας αναρχικής ομάδας που συμμετέχει στην μάχη ενάντια στο ΙΚ. Στην πρώτη ανακοίνωση, που δημοσιεύθηκε στο twitter και κάνει γνωστή τη συγκρότηση της TQILA, επισημαίνεται πως αυτή αποτελείται από «LGBTQI+ συντρόφους καθώς και άλλους που επιδιώκουν να σπάσουν τα πρότυπα του δυαδικού φύλου και να προωθήσουν την επανάσταση των γυναικών καθώς και την ευρύτερη σεξουαλική και επανάσταση του φύλου». Ακόμα, προστίθεται ότι «τα μέλη της TQILA με φρίκη έχουν δει τις επιθέσεις φασιστών και εξτρεμιστικών δυνάμεων σε όλο τον κόσμο ενάντια στην Queer κοινότητα, που έχουν δολοφονήσει αμέτρητα μέλη της κοινότητάς μας αναφέροντας ότι είναι "άρρωστοι" και "κόντρα στη φύση"».
 «Οι εικόνες ομοφυλοφίλων ανδρών που πετάχτηκαν από στέγες και λιθοβολίθηκαν μέχρι θανάτου από το Νταές [σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους] ήταν κάτι που δεν μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε μένοντας αδρανείς», υπογραμμίζουν. Επίσης, η ομάδα τονίζει ότι «το μίσος ενάντια στους queer, transgender και τα non-binary άτομα» δεν περιορίζεται μόνο στο ΙΚ αλλά εμφανίζεται και σε «χριστιανούς συντηρητικούς», που πραγματοποιούν επιθέσεις με στόχο να τους κάνουν να σιωπήσουν. Επισημαίνουν ακόμη ότι η ομοφοβία, η τρανσφοβία και η φοβία των queer δεν αποτελεί συστατικό στοιχείο του ισλαμισμού ή οποιασδήποτε άλλης θρησκείας. Η ανακοίνωση καταλήγει: «Απελευθέρωση των Queer! 
Θάνατος στον καπιταλισμό του ουράνιου τόξου! [...] Αυτές οι αδερφές σκοτώνουν φασίστες!». Παραπάνω λεπτομέρειες σχετικά με τη μονάδα δεν έχουν γίνει γνωστές. Ένας εκπρόσωπος της ομάδας που μίλησε στο Newsweek είπε πως δεν θα αποκαλύψουν πολλά για λόγους ασφαλείας. Η TQILA έχει για σήμα ένα καλάσνικοφ σε ροζ φόντο, ενώ φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα social media δείχνουν στρατιώτες με καλυμμένα πρόσωπα, στη Ράκα της Συρίας, να κρατούν ένα πανό που γράφει «Αυτές οι αδερφές σκοτώνουν φασίστες». 
Πηγή: lifo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.