ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

«Καταγγείλτε τον ρατσισμό γύρω σας» λένε τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Έκκληση να καταγγέλλουν στην αστυνομία τον ρατσισμό γύρω τους, απηύθυνε στα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά, Τρανσεξουαλικά, Κουήρ, Ίντερσεξ ) ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, Μιχαήλ Λώλης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το τμήμα δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. 
Ο κ. Λώλης, ο πρώτος Έλληνας αστυνομικός που δήλωσε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος, υπηρετεί στο τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας Αττικής και είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αστυνομικών ΛΟΑΔ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι και διαφυλικοί). Στην εκδήλωση με σύνθημα «Yπερασπιζόμαστε και κατοχυρώνουμε τα δικαιώματα όλων - έμφυλες και ερωτικές ταυτότητες», ο κ. Λώλης σημείωσε πως «ο ρατσισμός δεν είναι άποψη, είναι έγκλημα». «Πλησιάστε την αστυνομία και κάντε καταγγελίες» προέτρεψε το ακροατήριό του ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ. Αν και παραδέχθηκε βέβαια ότι «η αστυνομία έχει δώσει κακά δείγματα γραφής», έκρινε ωστόσο ότι για να ευαισθητοποιηθεί ακόμα περισσότερο η κοινωνία, «πρέπει να πάμε ενωμένοι μπροστά και να φέρουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ένα πρώτο επίπεδο». 
Υπογράμμισε δε, ότι υπάρχουν πολλά άτομα στα σώματα ασφαλείας που κρύβονται και φοβούνται να μιλήσουν ανοιχτά για τη σεξουαλική τους ταυτότητα. "Για να επιτευχθεί η μείωση της εγκληματικότητας, πρέπει η αστυνομία να φέρει τις ευάλωτες ομάδες στο προσκήνιο, να επιτύχει δηλαδή την αποπεριθωριοποίηση" κατέληξε ο κ.Λώλης. Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμα, η γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης με αρμοδιότητα στα ανθρώπινα δικαιώματα, Μαρία Γιαννακάκη, ο ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής Σταύρος Μπουφίδης και το μέλος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Χαλκιάς, ενώ παρεμβάσεις έγιναν από τη «Λεσβιακή ομάδα Θεσσαλονίκης», τη «Σύμπραξη για το κοινωνικό φύλο», το «Σωματείο υποστήριξης διεμφυλικών», το "Thessaloniki rainbow youth" και το "Thessaloniki pride".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.