google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Mε ΛΟΑΤ ταινίες ολοκληρώθηκε το Lifeart Media Festival

Το Lifeart Media Festival είναι ένας νέος multimedia κινηματογραφικός θεσμός, με έδρα το Λος Αντζελες, εμπνευσμένος από το έργο του Μιχάλη Κακογιάννη, που, όπως αναφέρει και το επίσημο δελτίο Τύπου, έχει ως στόχο να δώσει βήμα σε κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να διακριθούν.
Στο πρόγραμμά του χωράνε από το σινεμά μέχρι την τηλεοπτική παραγωγή και από το το διαδίκτυο μέχρι το ντοκιμαντέρ, ενώ για πρώτη φορά μια διοργάνωση δίνει τόσο χώρο στην εικονική πραγματικότητα. Στο διαγωνιστικό του τμήμα συμμετέχουν πρότζεκτ απ' όλον τον κόσμο σε κάθε κατηγορία, ενδεικτικά της διαπολιτισμικής ταυτότητας και κουλτούρας του Φεστιβάλ.
Before the Flood
To Φεστιβάλ ανοίγει στις 10 Ιουλίου στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με το ντοκιμαντέρ του National Geographic για την κλιματική αλλαγή, «Before The Flood» του Φίσερ Στίβενς, σε παραγωγή του Λεονάρντο Ντι Κάπριο και του Μάρτιν Σκορσέζε.
Στις 12 Ιουλίου στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα γίνει η τελετή λήξης με την ανακοίνωση των συμμετοχών που διακρίθηκαν, με οικοδεσπότη τον Γιώργο Σατσίδη. Τα βραβεία έχουν φιλοτεχνηθεί από τον οίκο κοσμημάτων Ζolotas και είναι εμπνευσμένα από κυκλαδίτικο ειδώλιο. Στον νικητή ή νικήτρια της Ταινίας Μεγάλου Μήκους προσφέρεται από τα Nu Boyana Studios, το μεγαλύτερο αμερικανικό film studio στην Ευρώπη, full access για την επόμενη παραγωγή τους, αξίας 50.000 ευρώ. Μετά τα βραβεία θα γίνει και η πανελλήνια πρώτη προβολή του «The Circle» του Τζέιμς Πονσόλντ με τον Τομ Χανκς και την Εμα Γουότσον. Η βραδιά θα κλείσει με cocktail party στο CLAP the Restaurant στον 3ο όροφο του Ιδρύματος.
Who's Gonna Love me Now? 607Who's Gonna Love me Now?
Από τις κινηματογραφικές επιλογές του Φεστιβάλ ξεχωρίζουν στην κατηγορία «ντοκιμαντέρ που μας μαθαίνουν τη ζωή ξανά» το «Never Ending Man: Hayao Miyazaki» του Κάκου Αρακάγουα για τον σπουδαίο Ιάπωνα δημιουργό και ιδρυτή των φημισμένων Studio Ghibli, το «The Last Ride» του Αντρέα Πελεράνι για το τελευταίο περιφερόμενο τσίρκο στην Ευρώπη, το «All Love Schmidt» των Λαρς Πάπε, Χόλγκερ Σούρμαν για τον παραπληγικό αθλητή Μπρούνο Σμιντ), τα «Βυζιά» των Ανιές Σκλάβου και Στέλιου Τατάκη, το «Who's Gonna Love me Now?» των Τόμερ και Μπάρακ Χέιμαν για έναν Ισραηλινό γκέι και οροθετικό που επιστρέφει στην πατρίδα του από το Λονδίνο (Βραβείο Κοινού για Ντοκιμαντέρ στο Πανόραμα της Berlinale), και το «Women are the Answer» της Φιόνα Κοχρέιν για το πρόβλημα του υπερπληθυσμού στην Ινδία.
Mixed Feelings 607Mixed Feelings
Για το Ειδικό βραβείο Ανθρωπιστικής προσφοράς διαγωνίζονται, μεταξύ άλλων το «Mixed Feelings» του Γκάι Νταβίντι (που είχε υπογράψει το εξαιρετικό και υποψήφιο για Οσκαρ «Five Broken Cameras» το 2011) και το μικρού μήκους «Birthday» του Δημήτρη Κατσιμίρη, ενώ στη κατηγορία Ταινίας Μεγάλου Μήκους ξεχωρίζουν η Νάταλι Κάπλα με το «Once There Was A Girl»και το «Land of Leopold» του Ακη Κωνσταντακόπουλου.
Crisis 607CRISIS
Στην κατηγορία TV Series θα προβληθούν το ιαπωνικό «CRISIS», που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο τελευταίο MipTV των Καννών, η βραβευμένη ρωσική σειρά κινουμένων σχεδίων «Paper Tales», με πρωταγωνιστές έναν τρυποκάρυδο κι ένα ελάφι που ονομάζεται... Αριστοτέλης, ενώ στην κατηγορία των Web TV Series διαγωνίζονται το «Blue Boys» για το σχολικό και ρατσιστικό bullying, το «Hollywood» για τα παρασκήνια μιας αδυσώπητης βιομηχανίας και το «Courtside»που αφηγείται την καθημερινή ζωή δύο αδερφών σε ένα αμερικανικό προάστιο.
Out of the Blue VR 607Out of the Blue
Ξεχωριστή θέση έχει στο Φεστιβάλ το VR, οι προβολές εικονικής πραγματικότητας με το «Out of the Blue» της πολυταξιδεμένης κινηματογραφίστριας και συγγραφέως Σόφι Ανσελ, το «Virtually Inside HMS Belfast», σχετικά με το πιο προηγμένο τεχνολογικά, στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, light cruiser, το «Sepsis». τη συγκλονιστική ιστορία μιας μητέρας που μετά από μια σοβαρή μόλυνση αναγκάστηκε να ακρωτηριαστεί και στα τέσσερα άκρα της, και το «Songs of the Vine», μια συναρπαστική διείσδυση στα βάθη του Αμαζονίου και στη ζωή μιας από τις τελευταίες φυλές ιθαγενών που ζουν εκεί, τους Σιπίντο.
Δέκα ταινίες μικρού μήκους συμπληρώνουν το πρόγραμμα προβολών, ενώ ολες οι προβολές του Διαγωνιστικού Τμήματος θα είναι ελεύθερες στο κοινό (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.