google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΘΕΜΑ: Γιατί οι άνθρωποι κρύβουν τις ερωτικές τους επιθυμίες;

Ενδιαφέροντα -πάρα πολύ ενδιαφέροντα- είναι τα ευρήματα μεγάλης μελέτης που βασίζεται σε στοιχεία της Google αναλύει τους Αμερικανούς μέσα από τις… πορνογραφικές αναζητήσεις τους.
Στο βιβλίο του «Everybody Lies» («Ολοι λένε ψέματα») ο αμερικανός συγγραφέας Σεθ Στίβενς-Νταβίνοβιτς χρησιμοποίησε δεδομένα από τις αναζητήσεις της δημοφιλέστερης μηχανής αναζήτησης του Internet, αυτής της Google, για να αναλύσει τους Αμερικανούς και κατ΄επέκταση όμως όλους τους ανθρώπους (απλώς οι Αμερικανοί έχουν ιδιαίτερο εκδοτικό ενδιαφέρον αφού το βιβλίο κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ. Οι δύο βασικές διαπιστώσεις του συγγραφέα είναι ότι υπάρχει πολύ έντονο το στοιχείο του ρατσισμού και τoυ εγωισμού στους Αμερικανούς και οι περισσότεροι που ασχολήθηκαν με το βιβλίο επικεντρώθηκαν σε αυτά τα δύο στοιχεία
Ομως όπως αναφέρει η ιστοσελίδα vox.com στο βιβλίο υπάρχουν επίσης πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία και ευρήματα που αφορούν την σεξουαλικότητα των Αμερικανών όπως αυτή αποτυπώνεται μέσα από τις αναζητήσεις τους στον πορνογραφικό κόσμο του Διαδικτύου.«Η μηχανή αναζήτησης της Google είναι ένας ψηφιακός ορός της αλήθειας» αναφέρει ο Νταβίνοβιτς. Τι αποκαλύπτει λοιπόν η Google για τις πιο προσωπικές σκέψεις και επιθυμίες των αμερικανών; Τι κρύβει ο κάθε αμερικανός από τους συγγενείς, τους φίλους και τους συναδέλφους του; Οπως φαίνεται πολλά…
Σύμφωνα με τον συγγραφέα στις ΗΠΑ υπάρχουν πάρα πολλοί ομοφυλόφιλοι που κρύβουν την σεξουαλική τους ταυτότητα. Μεγάλο ποσοστό παντρεμένων γυναικών φοβάται ότι οι σύζυγοι τους είναι ομοφυλόφιλοι. Υπάρχει επίσης απρόσμενα μεγάλος αριθμός ανδρών που προτιμούν τις γυναίκες με παραπανίσια κιλά από τις πιο αδύνατες αλλά διστάζουν να τις πλησιάσουν. Πολλές ετεροφυλόφιλες γυναίκες παρακολουθούν λεσβιακό σεξ.
«Περίπου 30% των ανθρώπων παρακολουθούν υλικό που ο μέσος άνθρωπος θα χαρακτήριζε αηδιαστικό»
Πολύ ενδιαφέρον όσο και απρόσμενο είναι το γεγονός ότι το πορνογραφικό περιεχόμενο που περιλαμβάνει βία απέναντι σε γυναίκες είναι πιο δημοφιλές ανάμεσα στις γυναίκες παρά στους άνδρες!
Ο Νταβίνοβιτς μελέτησε επίσης και τα ερώτηματα που υπέβαλαν άνδρες και γυναίκες σε διάφορα ζητήματα στη μηχανή αναζήτησης σχετικά με τον σύντροφο τους και κατέληξε σε επίσης πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Ο Νταβίνοβιτς απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις που του υπέβαλε η ιστοσελίδα για την μελέτη του.
«Αρχικά πρέπει να πω ότι η πορνογραφία είναι το σημαντικότερο εργαλείο που έχει υπάρξει στην διερεύνηση της σεξουαλικότητας. Δεν μπορώ να κατανοήσω το γιατί οι κοινωνικοί επιστήμονες δεν εκλιπαρούν τα μεγάλα πορνογραφικά sites για να τους δώσουν δεδομένα. Ημουν από τους ελάχιστους αν όχι ο μοναδικός. Εστειλα τα στοιχεία, τα ευρήματα και τις αναλύσεις μου σε ορισμένους από τους σημαντικότερους κοινωνιολόγους και ερευνητές του σεξ στον κόσμο. Είναι αξιοσημείωτο ότι πολλοί από αυτούς δεν έδειξαν κάποιο ενδιαφέρον».
Γιατί τα πορνογραφικά δεδομένα προσφέρουν σημαντικά στοιχεία για τον εσωτερικό κόσμο ενός ανθρώπου;
«Για να μάθει κάποιος για τις σεξουαλικές επιθυμίες και σκέψεις κάποιου ανθρώπου η βασική προσέγγιση είναι να τον ρωτήσεις. Αλλά οι άνθρωποι τείνουν να ψεύδονται σε ευαίσθητα ζητήματα όπως το σεξ».
Τι λένε τα δεδομένα που μελετήσατε για τους Αμερικανούς;
«Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στο τι αρέσει στους ανθρώπους. Πάντως περίπου 30% των ανθρώπων παρακολουθούν υλικό που ο μέσος άνθρωπος θα χαρακτήριζε αηδιαστικό».
Γιατί επικεντρωθήκατε στο σεξ; Είχατε εξ αρχής αποφασίσει να ασχοληθείτε με το σεξ ή προέκυψε από τα δεδομένα που βλέπατε μπροστά σας;
«Πρόκειται για ένα πραγματικό βιβλίο για την ανθρώπινη φύση. Το σεξ αποτελεί μεγάλο μέρος της ανθρώπινης φύσης. Κάποιες κριτικές για το βιβλίο ήταν ότι ασχολείται έντονα με το σεξ. Ομως όλοι ασχολούνται πολύ με το σεξ. Οποιός λέει όχι λέει ψέμματα».
Εχετε εντοπίσει ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία για τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ανθρώπων
«Είναι ξεκάθαρο ότι πολλοί ομοφυλόφιλοι άνδρες δεν εκδηλώνουν την σεξουαλική τους προτίμηση ειδικά σε περιοχές που είναι δύσκολο να είσαι ομοφυλόφιλος. Ας πούμε στις περιοχές του Νότου (Μισισιπή κλπ) είναι πιο δύσκολο να πει κάποιος ότι είναι ομοφυλόφιλος από ό,τι κάποιος που ζει στην Νέα Υόρκη. Ομως τα στοιχεία δείχνουν ότι η ζήτηση για πορνογραφικό υλικό ομοφυλόφιλων ανδρών δεν παρουσιάζει διαφορές και είναι ίδια σε όλες τις περιοχές της χώρας».
Οι αναζητήσεις δεν αποτελούν απαραίτητα ασφαλή δείκτη για το πόσοι άνθρωποι είναι ομοφυλόφιλοι σε κάθε περιοχή, είναι ίσως απλά ένα στατιστικό δεδομένο που από μόνο του δεν λέει κάτι.
«Μελέτησα τα δεδομένα με πολλούς τρόπους και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι 5% των ανδρών νιώθουν έντονη έλξη για άλλους άνδρες».
Επιμένω όμως. Μπορείτε με βεβαιότητα να φτάσετε σε συμπεράσματα από τα δεδομένα των αναζητήσεων στο Internet; Οι άνθρωποι μπορεί να αναζητούν να δουν κάτι για μια σειρά από λόγους. Δεν συμφωνείτε με αυτό;
«Εγώ πιστεύω ότι η πορνογραφία είναι ένας πολύ καλός δείκτης μέτρησης για τις σεξουαλικές φαντασιώσεις κάποιου ανθρώπου ακόμη και αν τελικά ποτέ δεν μπορέσει ή θελήσει να τις υλοποιήσει τελικά».
Πώς απαντάτε σε όσους δηλώνουν πολύ σκεπτικοί στην εξαγωγή συμπερασμάτων για κάποιον απλά και μόνο από την πορνογραφική του δραστηριότητα
«Πιστεύω ότι η παρακολούθηση πορνογραφικού υλικού λέει πολύ περισσότερα από ότι οι απαντήσεις σε μια έρευνα. Συμφωνώ πάντως ότι χρειάζεται προσοχή στο πώς προσεγγίζεις το θέμα και τα δεδομένα που προκύπτουν από αυτό».
Τι συμβαίνει με τους παντρεμένους;
«Αυτό που απασχολεί τις γυναίκες και κάνουν σχετικές ερωτήσεις και έρευνες στο Internet είναι αν ο σύζυγος τους είναι ομοφυλόφιλος. Μάλιστα το ζήτημα αυτό είναι πιο έντονο στις νότιες περιοχές όπου η μελέτη μου δείχνει ότι υπάρχουν πράγματι πολλοί περισσότεροι ομοφυλόφιλοι που είναι παντρεμένοι (με γυναίκες) από ό,τι σε άλλες περιοχές».
Θεωρείτε δικαιολογημένη την συμπεριφορά αυτή των γυναικών; Οτι καλά κάνουν και αναρωτιούνται για τις σεξουαλικότητα του συζύγου τους;
«Νομίζω ότι οι γυναίκες έχουν εμμονή με αυτό το ζήτημα. Οι γυναίκες αναζητούν στο Google σχετικές πληροφορίες και δεδομένα για το αν ο σύντροφος τους είναι ομοφυλόφιλος οκτώ φορές περισσότερο από το αν είναι αλκοολικός και δέκα φορές περισσότερο από το αν έχει κατάθλιψη. Και επισημαίνω ότι είναι φυσικά πολύ πιο πιθανό μια γυναίκα να έχει παντρευτεί ένα άντρα που πίνει αλκοόλ έστω και κρυφά ή που έχει κατάθλιψη από το να έχει παντρευτεί ένα ομοφυλόφιλο. Το 98% των παντρεμένων γυναικών έχουν παντρευτεί αμφιφυλόφιλο άνδρα. Πιστέψτε με».
Και οι άντρες γιατί ανησυχούν;
«Αν οι γυναίκες που έχουν παντρευτεί είναι τρελές».
Τι νομίζετε ότι θα έπρεπε να ψάχνουν να μάθουν οι άνδρες για τις γυναίκες τους αν γνώριζαν τις αναζητήσεις και τα ερωτήματα που θέτουν οι αυτές στο Google;
«Αν έλκονται περισσότερο από τους άνδρες ή τις από τις γυναίκες»
Μιλήστε μας για τις καταπιεσμένες σεξουαλικές επιθυμίες των Αμερικάνων
«Οι άνθρωποι εξακολουθούν να κρύβουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις ακόμη και σήμερα, ακόμη και σε περιοχές που υπάρχει δεδομένη κοινωνική ελευθερία. Mια στις εκατό αναζητήσεις πορνογραφίας αφορά ηλικιωμένους. Τεράστιος αριθμός νεαρών ανδρών έλκεται από μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες. Ταυτόχρονα όμως λίγοι νεαροί άνδρες συνάπτουν σχέση με μεγαλύτερες γυναίκες».
Και πώς το εξηγείτε αυτό;
«Κάποια συγκεκριμένη θεωρία δεν έχω αλλά μπορώ να πω ότι έχει ενδιαφέρον ότι ενώ αρχικά πριν την έλευση του Internet αυτό το φαινόμενο φαινόταν ότι αφορούσε κυρίως άνδρες κατώτερου οικονομικού και μορφωτικού επιπέδου αλλά το Internet αποκάλυψε ότι το φαινόμενο είναι υπαρκτό σε υψηλό επίπεδο και σε ανώτερα οικονομικά και μορφωτικά στρώματα πληθυσμού και απλά το κρύβουν»
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και διάφοροι κοινωνικοί παράγοντες που φαίνεται ότι υπεισέρχονται στην επιλογή συντρόφου.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουμε μια ακόμη κατηγορία ατόμων που κρύβονται πέρα από τους ομοφυλόφιλους. Για παράδειγμα, είμαι βέβαιος ότι μεγάλος αριθμός ανδρών έλκεται περισσότερο από γυναίκες με πολλά κιλά, ακόμη και υπέρβαρες αλλά επιλέγουν να βγαίνουν ραντεβού με αδύνατες για να εντυπωσιάσουν το φιλικό και οικογενειακό τους περιβάλλον. Το πορνογραφικό υλικό με παχουλές γυναίκες είναι πολύ δημοφιλές στους άνδρες. Ομως τα δεδομένα από τα sites γνωριμιών δείχνουν το ακριβώς αντίθετο, ότι οι άνδρες επιζητούν ραντεβού από αδύνατες γυναίκες. Πολλοί άνθρωποι βέβαια δεν προσπαθούν να γνωρίσουν ανθρώπους που έλκονται από αυτούς αλλά ανθρώπους που πιστεύουν ότι θα εντυπωσιάσουν το φιλικό και οικογενειακό τους περιβάλλον.
Υπάρχουν κάποιου είδους αναζητήσεις που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε αντισυμβατικές ή «παράξενες»;
Είναι σίγουρα εντυπωσιακή η ποικιλία των αναζητήσεων. Μπορώ να ξεχωρίσω έτσι γρήγορα δύο. Υπάρχουν γυναίκες που τους αρέσει να βλέπουν πορνό με κοντούς, χοντρούς άνδρες που έχουν μικρό πέος και άνδρες που αναζητούν πορνό με γυναίκες που έχουν τεράστιες θηλές.
H ίδια ερώτηση για αντισυμβατικές αναζητήσεις αλλά σε άλλες χώρες.
«Θα ξεχωρίσω την Ινδία που οι γυναίκες αναφέρουν συνεχώς στο Google ότι οι σύζυγοι τους ζητούν να τους θηλάσουν και στην Ιαπωνία που οι νεαροί άνδρες αναζητούν πορνογραφικό υλικό που να περιέχει γαργάλημα. Πρέπει να πω ότι σε όλες τις χώρες και γενικά όλοι οι άνθρωποι έχουν αντισυμβατικές ή παράξενες επιθυμίες. Ετσι δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε κάποιους ανθρώπους ή συμπεριφορές παράξενες γιατί όπως φαίνεται όλοι οι άνθρωποι είναι παράξενοι άρα κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίζει ως παράξενος»…protagongr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.