ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

3 ταινίες διεκδικούν το βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το 2017

Οπως κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την ανακοίνωση του προγράμματος του παράλληλου τμήματος του Φεστιβάλ Βενετίας Giornate degli Autori, ανακοινώθηκαν από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταχάνι οι τρεις ταινίες που θα διεκδικήσουν φέτος το βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Αυτές είναι το «BPM» του Ρομπέν Καμπιγιό (Γαλλία), το «Sami Blood» της Αμάντα Κέρνελ (Σουηδία, Νορβηγία, Δανία) και το «Western» της Βαλέσκα Γκρίσεμπαχ (Γερμανία, Βουλγαρία, Αυστρία) που ξεχώρισαν από τις δέκα συνολικά ταινίες που βρέθηκαν φέτος στο μικροσκόπιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκρίνοντας θεματικές γύρω από τη διαφορετικότητα και την πολυμορφία της Ευρώπης.
120 battements par minute 607Bpm
sami blood 607Sami Blood
western 607Western
Ανακοινώνοντας τις τρεις επικρατέστερες ταινίες ο Πρόεδρος του ΕΚ Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε: «Το βραβείο LUX δεν φέρνει μόνο τον κινηματογράφο πιο κοντά στους πολίτες, αλλά την Ευρώπη στους Ευρωπαίους. Μέσω αυτού του βραβείου, το ΕΚ προωθεί και στηρίζει την Ευρωπαϊκή κινηματογραφική βιομηχανία, σε μια εποχή που απειλείται από την ολοένα αυξανόμενη παρουσία των πλατφόρμων σε απευθείας σύνδεση, οι οποίες υπόκεινται σε ελάχιστες ρυθμίσεις σε σχέση με τον παραδοσιακό κινηματογραφικό τομέα. Η Ευρωπαϊκή μας ταυτότητα αποτελείται από διαφορετικές παραδόσεις και πολιτισμούς, αλλά και από κοινές αξίες: δικαιοσύνη, ελευθερία, ανοχή. Από τη δημιουργία του, το βραβείο Lux συμπεριέλαβε εκατοντάδες διευθυντές, διανομείς και παραγωγούς, οι οποίοι ενισχύουν και ενδυναμώνουν τη μοναδική μας Ευρωπαϊκή ταυτότητα».
Lux Prize
«Στο πλαίσιο των Κινηματογραφικών Ημερών LUX, από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο, οι τρεις φιναλίστ θα ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη και θα προβληθούν σε περισσότερες από 50 πόλεις και σε αρκετά φεστιβάλ στα 28 Κράτη μέλη της ΕΕ. Με κάθε ταινία υποτιτλισμένη στις 24 επίσημες γλώσσες της Ενωσης, όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες θα μπορέσουν να ανακαλύψουν τις ταινίες αυτές και να ταυτιστούν με το θέμα στο οποίο αυτές απευθύνονται», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.