google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Τα εγκλήματα μίσους κατά των ΛΟΑΤ διπλασιάστηκαν στη Ρωσία

Μόσχα, 21 Νοεμβρίου (Thomson Reuters Foundation) – Τα εγκλήματα μίσους κατά των λεσβιών, των γκέι, των αμφιφυλόφιλων και των τρανς (ΛΟΑΤ) διπλασιάστηκαν στη Ρωσία σε πέντε χρόνια, ανέφεραν οι ερευνητές την Τρίτη, μετά από νόμο που απαγόρευε την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα». Οι δολοφονίες αντιστοιχούσαν σχεδόν σε 200 από τα 250 εγκλήματα που αναλύθηκαν, σύμφωνα με το Κέντρο Ανεξάρτητης Κοινωνικής Έρευνας, που αποδίδει την επιρροή στην απαγόρευση της Ρωσίας το 2013 για την εξάπλωση της «προπαγάνδας για μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις» σε ανήλικους. «Οι επιτιθέμενοι έχουν γίνει πιο επιθετικοί και λιγότερο φοβισμένοι», δήλωσε η Svetlana Zakharova, μέλος του διοικητικού συμβουλίου με το ρωσικό LGBT Network, την πιο εξέχουσα ομάδα καμπάνιας για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων της χώρας, η οποία σημείωσε την ίδια τάση. «Φαίνεται σε αυτούς ότι, σε κάποιο βαθμό, η κυβέρνηση στηρίζει τις ενέργειές τους. Πολλοί δράστες μιλούν ανοιχτά για τα εγκλήματά τους ως ευγενείς πράξεις». 
Η αστυνομία δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό. Σύμφωνα με τους ερευνητές που εδρεύουν στην Αγία Πετρούπολη, ο αριθμός των ποινών για τα εγκλήματα κατά των LGBT ανθρώπων αυξήθηκε σε 65 το 2015 από 18 που ήταν το 2010, βασιζόμενοι σε δικαστικά αρχεία και δεδομένα από το δικαστικό φυλάκιο RosPravosudie. Τα περισσότερα θύματα ήταν γκέι. Η ομοφυλοφιλία στη Ρωσία, όπου η επιρροή της κοινωνικά συντηρητικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, ήταν ποινικό αδίκημα μέχρι το 1993 και είχε χαρακτηριστεί ως ψυχική ασθένεια μέχρι το 1999. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα στοιχεία είναι υποτιμημένα, καθώς πολλά εγκλήματα μίσους δεν αναφέρονται, διερευνούνται ή διώκονται. 
Ο νόμος «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα», ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί για να σταματήσει τις γκέι παρελάσεις υπερηφάνειας και να κρατήσει μακριά τους ακτιβιστές των δικαιωμάτων των γκέι, θεωρείται από πολλούς ως κίνηση του Προέδρου Vladimir Putin ώστε να σπάσει τη διαφωνία και να προσεγγίσει την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Η Ρωσία κατατάχθηκε ως τη δεύτερη λιγότερο ευνοϊκή χώρα της Ευρώπης για τις ΛΟΑΤ οικογένειες το 2016 από την ILGA-Europe, ένα δίκτυο ευρωπαϊκών ομάδων LGBT.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.