google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

82% των τρανς παιδιών και εφήβων σταμάτησαν το σχολείο λόγω bullying

Για τα τρανς παιδιά, τους τρανς έφηβους αλλά και για γονείς τρανς παιδιών, αναφέρθηκε σε παρέμβαση που έκανε στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ 3 «ΕπιΚοινωνία» και στη δημοσιογράφο Δώρα Αυγέρη, η ψυχοθεραπεύτρια και μέλος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) Πάρβυ Πάλμου. “Το 82% των τρανς ανθρώπων έχουν σταματήσει το σχολείο λόγω εκφοβισμού, το 44% έχουν κακοποιηθεί σωματικά, το 69% έχουν υποστεί εκφοβισμό, ενώ τα τρανς παιδιά και έφηβοι έχουν 6% μεγαλύτερη πιθανότητα για κατάθλιψη και 8% μεγαλύτερες πιθανότητες για απόπειρα αυτοκτονίας», είπε μεταξύ άλλων η Πάρβυ Πάλμου, αναφέροντας πως το bullying που υφίστανται οι τρανς μαθητές και μαθήτριες παίζει σπουδαίο ρόλο στο να τους οδηγήσει στην αυτοκτονία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Οδηγό WPATH (World Professional Association for Transgender Health), ένας τρανς άνθρωπος καταλαβαίνει το φύλο του από την ηλικία των δύο (2), ενώ κατά την ηλικία της εφηβείας η εξέλιξη ενός τρανς ατόμου είναι σταθερή. 
Το bullying, επισήμανε η ψυχοθεραπεύτρια Πάρβυ Πάλμου «έχει να κάνει με την έκφραση κυρίως του φύλου και κατά πόσο το άτομο το ίδιο συμβιβάζεται με τα κοινωνικά πρότυπα». Ερωτηθείσα για τους γονείς και για το πότε ένας γονιός συνειδητοποιεί και αποδέχεται το παιδί του, η Πάρβη Πάλμου δήλωσε ότι «Υπάρχουν τρεις (3) κατηγορίες γονέων βάση της προσωπικής μου εμπειρίας. Η πρώτη κατηγορία είναι οι γονείς που εθελοτυφλούν, που αρνούνται να δουν τα σημάδια και έχουμε πολλές περιπτώσεις που γονείς έχουν διώξει τα παιδιά τους από το σπίτι, με αποτέλεσμα αυτά τα παιδιά να δέχονται κακοποίηση και από τους ίδιους τους γονείς, η δεύτερη κατηγορία είναι οι γονείς που αντιλαμβάνονται αμέσως το τι συμβαίνει με το παιδί τους και κάνουν ότι είναι δυνατόν καλύτερο για αυτό. 
Επικοινωνούν με το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών ώστε να πάρουν πληροφορίες και να ενημερωθούν σωστά για το θέμα της διεμφυλικότητας. Είναι οι γονείς με λίγα λόγια που είναι δίπλα στα παιδιά τους και τα υποστηρίζουν. Η εμπειρία μας στο ΣΥΔ μας δείχνει ότι οι τρανς άνθρωποι που έχουν τελειώσει το σχολείο τους και έχουν σπουδάσει είναι αυτοί που είχαν την οικογένεια δίπλα τους. Η τρίτη κατηγορία είναι οι γονείς οι οποίοι δυσκολεύονται να καταλάβουν το παιδί τους και καταλαβαίνουν την διαφορετικότητα σε κάποια ίσως μεγαλύτερη ηλικία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.