google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: MY BROTHER TOM KAI FOR MY BROTHER

ΣΤΙΣ ταινίες της εβδομάδας δυο φιλμ που αποτελούν κραυγή ΚΑΤΑ της παιδικής κακοποίησης σε όλες τις μορφές της σε ένα υποκριτικό κόσμο του χθες και του σήμερα. Η πρώτη βρετανικής παραγωγής του 2001 με το πρώτο φιλμ ενός πασίγνωστου ηθοποιού που σκιαγραφεί την αδιαφορία της κοινωνίας απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και την αδιαφορία της εξομολόγησης απέναντι σε αυτο το τέρας. Το δεύτερο είναι Ελβετικής παραγωγής με αληθινούς διαλόγους με δυο αδέρφια που ζουν το δικό τους γολγοθά.
Τώρα μπορείτε να δώσετε μια απάντηση σε όσους σας θεωρούν pits and pervets ποια είναι η αλήθεια. Ότι σε ένα κόσμο στερεοτύπων και μάλιστα ετεροφυλικών υποτιθέμενων αλάνθαστων επιλογών, τελικά μετατρέπεται στο χειρότερο εφιάλτη τους. Κυρίως γιατί οι πολύχρωμοι άνθρωποι είναι ΚΑΤΑ της παιδικής κακοποίησης σε κάθε της μορφή, αλλά περισσότερο γιατί θέλουν να κάνουν αυτό το κόσμο καλύτερο ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ...
My Brother Tom (2001): Δίδυμες ψυχές που έχουν κακοποιηθεί...

Την Jessica την χλευάζουν τα αγόρια επειδή είναι μια ψηλομύτα μυξοπαρθένα από μια μεσοαστική οικογένεια, όπου δεν υπάρχει καμμία επικοινωνία. Ο Τομ είναι θύμα εκφοβισμού στο σχολείο επειδή είναι μοναχικός και "διαφορετικός". Ζει με τον πατέρα του, ο οποίος χρησιμοποιεί το θάνατο τής συζύγου του ως ψυχολογικό όπλο εναντίον τού γιου του. Και οι δύο έφηβοι νιώθουν ότι χρειάζονται σωτηρία από την βία τού κόσμου των ενηλίκων. Ισορροπούν πάνω σε μια λεπτή γραμμή μεταξύ προδοσίας και πίστης και περνούν μια σκληρή ιεροτελεστία βίαιης ενηλικίωσης. Στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι όσοι βιαιοπραγούν εναντίον παιδιών, προέρχονται κατά πλειοψηφία από το πιο κοντινό περιβάλλον τού παιδιού, δηλ. οικογένεια, φίλοι, σχολείο, εκκλησία.
 Αυτή είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τού Dom Rotheroe, ο οποίος έκανε ντοκιμαντέρ πριν από το 2001. Αυτό εξηγεί την απόφασή του να γυρίσει την ταινία εξ ολοκλήρου με ψηφιακή κάμερα στο χέρι . Η τεχνική αυξάνει την αίσθηση της οικειότητας, δίνοντας στην ταινία μια τραχιά εμφάνιση. Πρωταγωνιστεί, ο πολύ νεαρός τότε Ben Whishaw (To Άρωμα, 007 στην τελευταία ταινία του Τζέιμπος Μπότν, London Spy)ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς τού σύγχρονου Βρετανικού σινεμά.
With English OR Greek Subtitles Here OR Here
With Greek Subtitles Here

For My Brother (2014): ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ

Τα δύο αδέλφια Aske (17 ετών) και Bastian (12 ετών) ζουν με τον πατέρα τους, Lasse. Η μητέρα τους πέθανε επτά χρόνια νωρίτερα μετά από ένα τραγικό ατύχημα προσπαθώντας να σώσει τον γιό της από ένα παιδεραστή..... Κάθε μέρα που ζούμε σε έναν κόσμο όπου ο φόβος, η βία και το αλκοόλ είναι καθοριστικοί παράγοντες για την ψυχική τους ηρεμία, αλλά όπου η ισχυρή και στενή σχέση των αδελφών σημαίνει τα πάντα. Ο αγώνας του Aske για επιβίωση σημαίνει ότι έχει να εξυπηρετήσει τις σεξουαλικές ανάγκες φίλου του πατέρα του, την κακοποίηση από τον πατέρα, αλλά και από πελάτες που πληρώνουν (ο οποίος έχει πολλές επαφές στο περιβάλλον του παιδεραστή).
Ο Aske προσπαθεί πάντα για να κρατήσει τον μικρό αδελφό του μακριά από όλα, έτσι ώστε να ξορκίσει το άδικο βίωμά οτυ. Αλλά όταν μια μέρα ο Bastian έχει κακοποιηθεί από τον πατέρα τους ολόκληρος ο κόσμος του Aske είναι έτοιμος να καταρρεύσει. Οι αδελφοί επιλέγουν να μετακινηθούν στη Νορβηγία, μακριά στα όμορφα βουνά. Η φιλία τους επισκιάζει τα πάντα! Είναι μαζί και μακριά από το κακό πατέρα τους ... Όμως ένα πρωί όλα γύρισε ανάποδα και ξαφνικά η τύχη τους από το σπίτι φέρεται να αλλάζει...
ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ έχουν βραβευθεί στην Ευρώπη και αποτελούν ένα ακόμα ξεκάθαρο μήνυμα ότι σε ένα κόσμο που η σιωπή είναι συνενοχή κάποιοι πρέπει να πουν κατάματα την αλήθεια..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.