google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΤΟ CAMPING ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ..ΦΟΒΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

Στο πλαίσιο της ίδιας παραγγελίας, η Εισαγγελία καλεί την Αστυνομία να την ενημερώνει για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει, ώστε να έχει ιδία άποψη. Της παραγγελίας προηγήθηκε ενημέρωση της Σ. Κακάλη από τις Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος.

Κατασκήνωση για το προσφυγικό


Η κατασκήνωση «No Border Camp-Thessaloniki 2016», έχει στο επίκεντρο το προσφυγικό ζήτημα, ενώ το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων  της διοργάνωσης έχει ήδη δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα της.
Σημειώνεται ότι στο campus του ΑΠΘ έχουν ήδη φτάσει οι πρώτοι κατασκηνωτές με λεωφορεία από τη Γερμανία. 

Λουκέτο στη Νομική και στη Φιλοσοφική


Οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ αποφάσισαν να κλείσουν η Νομική και η Θεολογική Σχολή, προκαλώντας αντιδράσεις. 
Οι διοργανωτές καταγγέλλουν «φράχτες και σύνορα» τόσο στον φυσικό χώρο όσο και στις κοινωνικές σχέσεις των υποκειμένων και των κοινοτήτων τους.
Τονίζουν ότι «οι κινήσεις και οι διασυνοριακοί αγώνες των μεταναστριών και μεταναστών καταδεικνύουν ότι οι τόποι συνάντησης και σύγκρουσης γεννούν διαρκώς ρωγμές, κατώφλια και περάσματα προς ανεξερεύνητους κόσμους».
Σχετικά με τη διοργάνωση επισημαίνουν: «Το προτεινόμενο No Border Camp επιδιώκουμε να πραγματοποιηθεί μέσα από αυτοοργανωμένες, οριζόντιες και αμεσοδημοκρατικές δομές και διαδικασίες. Επιπλέον θεωρούμε δεδομένη τη σαφή εναντίωση στις ποικίλες και διασταυρωνόμενες σχέσεις και συστήματα εξουσίας, καταπίεσης και διακρίσεων.
»Το No Border Camp αποτελεί σημαντική ευκαιρία για να εκφραστεί και να γίνει ορατή η εναντίωση στον ρατσισμό, τα ταξικά προνόμια, την πατριαρχία, τον σεξισμό, την ξενοφοβία, την ομοφοβία, τη θρησκευτική μισαλλοδοξία και οποιαδήποτε άλλη καταπίεση.
»Τέλος, για τη συνεπή ενότητα μεταξύ θεωρίας και πρακτικής κρίνουμε σημαντικό να προωθήσουμε αδιαμεσολάβητες διαδικασίες που θα μας απεμπλέξουν από επίσημους θεσμούς, φορείς, κόμματα και κυρίαρχα παγκόσμια και τοπικά μίντια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.