google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

GAY ζευγάρια θα ενώνονται στο μπαλκόνι της Ιουλιέτας -Ο Σάιξπηρ ήταν ερωτικός ποιητικός και για τους gay

Το μπαλκόνι της Βερόνα εκεί που ο Ρωμαίος αναζητούσε τα φιλιά του ανεκπλήρωτου έρωτά του με την Ιουλιέτα θα διατίθεται πλέον για την τέλεση πολιτικών γάμων μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Η Ιταλία, μόλις τον Μάιο, έγινε η τελευταία χώρα της Ευρώπης που ενέκρινε νομοθετικά την ένωση ομόφυλων ζευγαριών.
image
Ο δήμος της Βερόνα ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι όλες οι δημοτικές αίθουσες που διατίθενται για την τέλεση πολιτικών γάμων μεταξύ ετερόφυλων ζευγαριών θα είναι ανοικτές και για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ένας από αυτούς τους χώρους είναι και το σπίτι της Ιουλιέτας το οποίο επισκέπτονται κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες. Στο εσωτερικό του σπιτιού βρίσκονται αντικείμενα και έπιπλα από τον 16ο και 17ο αιώνα, καθώς και τοιχογραφίες που αφηγούνται τον μοιραίο έρωτα των εραστών της Βερόνα που ενέπνευσε τον Σαίξπηρ.
image
Ένας γάμος στο σπίτι της Ιουλιέτας, ειδικά την ημέρα των Ερωτευμένων, μαζί με μουσική κοστολογείται περίπου στα 300 ευρώ για τους ντόπιους και στα 600 και για τον υπόλοιπο κόσμο.
Οι ερωτευμένοι του κόσμου ανεβαίνουν στο μπαλκόνι της Ιουλιέτας για να φιληθούν και να φωτογραφηθούν. Πολλοί φωτογραφίζονται δίπλα στο άγαλμα της Ιουλιέτας που βρίσκεται στον κήπο. Σύμφωνα με τον θρύλο, οι γυναίκες πρέπει να αγγίζουν το δεξί στήθος της ηρωίδας για να τους φέρει ευτυχία, αιώνια αγάπη και γονιμότητα. Το άγαλμα φέρνει ευτυχία και στους εργένηδες που αναζητούν τον έρωτα.
image
Σύμφωνα με τις αρχές της Ρώμης οι πολιτικοί γάμοι των ομόφυλων ζευγαριών θα ξεκινήσουν στα μέσα του Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.