google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ στη Σουηδία επιμορφώνει έφηβους πρόσφυγες μαθήματα για το σεξ, τα δικαιώματα των LGBT και την ισότητα των φύλων

Στον απόηχο των καταγγελιών για επιθέσεις εναντίον γυναικών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία, μια σουηδική ομάδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανέφερε την επιθυμία της να διδάξει σε νεαρά αγόρια πρόσφυγες που φτάνουν στην σκανδιναβική χώρα, σεξουαλική υγεία και δικαιώματα.   Δύο από τις πιο γνωστές υποστηρίκτριες της Σουηδικής Ένωσης για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, της μεγαλύτερης ομάδας της χώρας στον τομέα της σεξουαλικής υγείας και των δικαιωμάτων,  μίλησαν στην εφημερίδα Svenska Dagbladet.   
Η Κριστίνα Λούνγκρος και η Μαρία Άντερσον ανέφεραν ότι η πλειοψηφία των ασυνόδευτων νέων που είναι στο τέλος της εφηβείας τους έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Ένα σύνολο  35.369 παιδιων προσφύγων έφθασαν  στη Σουηδία χωρίς τους γονείς τους το περασμένο έτος, σύμφωνα με το πρακτορείο μετανάστευσης της χώρας, Migrationsverket.   «Σπάνια είχαν την ευκαιρία να μάθουν για το σεξ και τις σχέσεις, λόγω της έλλειψης εκπαίδευσης, ή ήταν σε ένα σχολικό σύστημα που στερείται σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. 
Η ανάγκη για γνώση από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) και για το προφυλακτικό, για το δικαίωμα στην άμβλωση, την ισότητα, το δίκαιο και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ είναι έντονη", ανέφεραν τα δύο μέλη.   "Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των ασυνόδευτων αγοριών προέρχονται από κοινωνίες με κανόνες γύρω από φύλο και τη σεξουαλικότητα που διαφέρουν από την υπόλοιπη σουηδική κοινωνία με πολλούς τρόπους», πρόσθεσαν Πηγή: lifo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.