google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

HOT NEWS¨To OutView παρουσιάζει ελληνικές queer ταινίες στο Βερολίνο

Το μεγαλύτερο ελληνικό lgbtq κινηματογραφικό φεστιβάλ, το γνωστό σε όλους OUTVIEW παρουσιάζει ελληνικές queer ταινίες στο Βερολίνο!
To πρώτο Ελληνικό φεστιβάλ κινηματογράφου στο Βερολίνο είναι γεγονός απο 21-24 Ιανουαρίου στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα εδώ: http://www.hellasfilmbox.de/en/programme/
To Φεστιβάλ Outview είναι επίσημος προσκεκλημένος τους και θα βρίσκεται την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στις 21.30 για να παρουσιασει 3 ελληνικές queer ταινίες.

Fuck Freud (Αδάμ Καρυπίδης, 22′, 2012)

Ένα γκέι ζευγάρι, μια γυναίκα που μπαίνει στη ζωή τους, η αποφυγή των συναισθημάτων και η ζήλεια που θα τρυπώσει και θα φέρει αναπάντεχες ανατροπές και αλήθειες.

Νανά (Λάρα Κρίστεν, 40′, 2015)

Το ντοκιμαντέρ Νανά είναι το πορτρέτο μιας εβδομηντάχρονης τρανς γυναίκας που ζει στη Θεσσαλονίκη.

Το ξύλινο κουτί (Παναγιώτης Κουντουράς, 20′, 2015)

Ο Κωνσταντίνος ζει ελεύθερος σε ένα σώμα που επέλεξε. Ο Βασίλης επιστρέφει στο πατρικό του για ένα καινούργιο ξεκίνημα. Ένα ξύλινο κουτί φυλάει το παρελθόν των δύο αδερφών που η μητέρα χώρισε.

Το 2015 προβλήθηκαν στα πλαίσια του Outview 14 ελληνικές queer ταινίες. Ένας από τους μεγάλους στόχους από τις απαρχές του Outview Film Festival ήταν κι αυτός, δηλ. να βγει η ελληνική queer και lgbt κινηματογραφική σκηνή απο την ντουλάπα της.
Το Outview φέτος κλείνει τα 10 χρόνια επιτυχίας και συνεχίζεται να εξελίσσεται και μαζί του δυναμώνει και η ελληνική lgbtq κινηματογραφική σκηνή.
Ελληνικές ταινίες που προβλήθηκαν στο περσινό Outview, πολλές από τις οποίες το φεστιβάλ μέσα από το διεθνές του δίκτυο κινηματογραφικών συνεργατών και programmer άλλων lgbtq film festival κατάφερε να τις “ταξιδεψει” και σε αλλα φεστιβαλ.
Για αυτό συνεχίστε να μας στέλνετε τις ταινίες σας για το Outview Film Festival που θα διεξαχθεί 18-28 Απριλίου 2016 εδώ:
http://outview.gr/cms/ypovoli-tainias
Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ Hellas FilmBox Berlin μπορείτε να βρείτε παρακάτω.

HELLAS FILMBOX BERLIN
Το Βερολίνο γίνεται «ελληνικό» για 4 ημέρες με 71 ταινίες

Το Hellas Filmbox Berlin, το πρώτο φεστιβάλ ελληνικών ταινιών του Βερολίνου θα πραγματοποιηθεί 21-24 Ιανουαρίου στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon. Το φεστιβάλ είναι μια πρωτοβουλία του νεοσύστατου Ελληνογερμανικού Συνδέσμου («Deutsch-Griechische Kulturassoziation»), που, πέρα από την προβολή και προώθηση της ελληνικής δημιουργίας, ένας στόχος του είναι η σύσφιγξη των ελληνογερμανικών σχέσεων, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν τεταθεί ιδιαίτερα, λόγω της οικονομικής κρίσης. Το φεστιβάλ επιθυμεί να προβάλει την ελληνική θεματολογία γενικά, και το έργο των Ελλήνων κινηματογραφιστών και να φέρει σε επικοινωνία το γερμανικό κοινό με αυτούς. Ο τελικός αριθμός των ταινιών του προγράμματος θα είναι 71, από τις οποίες οι μισές θα έχουν γερμανικούς υπότιτλους. Πέρα από την Ελλάδα, οι ταινίες προέρχονται από την Κύπρο, την Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Γαλλία και την Ιταλία. Από τις 71 ταινίες, περίπου 50 είναι γερμανικές πρεμιέρες.

Tαινία Έναρξης, θα είναι η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη, παραγωγής 2013, μια από τις δημοφιλέστερες ελληνικές ταινίες των τελευταίων χρόνων από τον αγαπημένο δημιουργό. Ταινία λήξης, θα είναι η νέα ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη με τίτλο «Chevalier», παραγωγής 2015, η οποία θα είναι πρεμιέρα για την πόλη του Βερολίνου, τρεις μήνες πριν από την διανομή της στους γερμανικούς κινηματογράφους.

Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής για την κατηγορία Καλύτερη Ταινία Μυθοπλασίας θα είναι ο ο διάσημος Γερμανός παραγωγός Hans W. Geißendörfer. O Geißendörfer, ένας από τους θεμελιωτές του Νέου Γερμανικού Κινηματογράφου, είναι ο δημιουργός της πιο πετυχημένης και μακροβιότερης τηλεοπτικής σειράς στην ιστορία της γερμανικής τηλεόρασης «Lindenstraße», που προβάλλεται στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, σχεδόν 30 συνεχή χρόνια. Πολυβραβευμένος και με την ιδιότητα του σκηνοθέτη, ανάμεσα στους πιο γνωστούς τίτλους του είναι τα «Die gläserne Zelle» (1978), «Ediths Tagebuch» (1983), «Gudrun» (1992). Σήμερα, έχει μία από τις ισχυρότερες εταιρείες παραγωγής στη Γερμανία. Μέλος θα είναι η σεναριογράφος, σκηνοθέτιδα και παραγωγός Jutta Brückner, που έχει διατελέσει πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής της Μπερλινάλε και είναι Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Τεχνών του Βερολίνου. Ακτιβίστρια των δικαιωμάτων των γυναικών, έχει τιμηθεί με βραβείο FIPRESCI στο φεστιβάλ Βερολίνου για το «Hungerjahre – in einem reichen Land» το 1980, μεταξύ πολλών άλλων διακρίσεων.
Στην κατηγορία Καλύτερο Ντοκιμαντέρ, την Επιτροπή απαρτίζουν ο βραβευμένος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Andreas Voigt, που έχει τιμηθεί για τα ντοκιμαντέρ του με Grand Prix στα φεστιβάλ, Στρασβούργου και Τόκιο. Ακαδημαϊκός, με μεγάλη πείρα στο ντοκιμαντέρ, έχει διδάξει σε Σχολές και Πανεπιστήμια σε Ινδία, Συρία, ΗΠΑ, Κανάδά. Μαζί του θα είναι η Frauke Sandig που, μεταξύ άλλων, ήταν υποψήφια για το Grand Prix στο φεστιβάλ του Sundance με το «Frozen Angels» τo 2005.

Στην Κριτική Επιτροπή για την κατηγορία Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους θα είναι η casting director Suse Marquardt. H Suse Marquardt είναι από τις διασημότερες επαγγελματίες της Γερμανίας στον τομέα της και πολιτική ακτιβίστρια. Mεταξύ πολλών άλλων, ταινίες που έχει εργαστεί είναι: «Was bleibt» (2011) σε σκηνοθεσία Hans-Christian Schmid, «Zeit der Kannibalen» (2012) σε σκηνοθεσία Johannes Naber, «Ich und Kaminski» (2013) σε σκηνοθεσία Wolfgang Becker, «Victoria» (2014) σε σκηνοθεσία Sebastian Schipper, «Le Meraviglier» (2014) σε σκηνοθεσία Alice Rohrwacher. Μαζί της θα είναι ο Γερμανός ηθοποιός Andre Hennicke, γνωστός στο ελληνικό κοινό από την ταινία «Eduart» της Αγγελικής Αντωνίου, αλλά και τα «Downfall» (2004), «Α dangerous Method» (2011), «Sophie Scholl» (2005), «Εffie Briest» (2009).

Στο Πρόγραμμα New Vision, την Κριτική Επιτροπή απαρτίζουν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της «Apassionata», του δημοφιλέστερου entertainment family show στην Ευρώπη, Holger Ehlers, που προσμετρά περισσότερο από μια 25ετία συνεργασίας με διεθνείς σκηνές Οπερας, Μιούζικαλ και Θέατρα από το Αμβούργο και το Βερολίνο έως τη Μόσχα και την Σανγκάη. Ακόμη, ο ντοκιμαντερίστας Klaus Salge, ιθύνων της μεγάλης εταιρείας παραγωγής ντοκιμαντέρ November Films με πάμπολες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές και θεματική εστίαση την πολιτική μέσα από το χώρο της λογοτεχνίας και της μουσικής, ενώ από τις σημαντικότερες δουλειές του είναι το «Eine blonde Provinz: Polen und der deutsche Rassenwahn» (2009). Την Επιτροπή συμπληρώνει η σκηνοθέτιδα Μάρσια Τζιβάρα, που εργάζεται στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο πάνω από 15ετία, με ένα μικρό δείγμα της δουλειάς της να περιλαμβάνει τα «Κόκκινος Κύκλος», «Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα», «Τρίτος Νόμος», «Το καφέ της χαράς».

Το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μυθοπλασίας, Μικρού Μήκους και Ντοκιμαντέρ θα είναι το Roadshow, η προβολή τους σε 10 με 15 γερμανικές πόλεις κατά την διάρκεια του 2016 με αντίστοιχη προώθηση από πλευράς του φεστιβάλ και των χώρων που θα φιλοξενήσουν τις προβολές. Με τον τρόπο αυτό επιχειρείται η προώθηση του ελληνικού σινεμά όσο πιο εκτεταμένα γίνεται, όχι μόνο προς τους Γερμανούς επαγγελματίες αλλά, κυρίως, το γερμανικό κοινό.

Ενα από τα σημαντικά τμήματα του Φεστιβάλ, το Greek Filmakers in Berlin, περιλαμβάνει δουλειές σκηνοθετών που ζουν και εργάζονται στο Βερολίνο: ο Αθανάσιος Καρανικόλας, ο Φίλιππος Τσίτος, η Εύα Στεφανή, η Αγγελική Αντωνίου, ο Στράτος Τζίτζης, ο Δάνης Καραϊσαρίδης, ο Νίκος Λυγγούρης, η Ελίνα Πάνικ και η Δήμητρα Μιτσάκη είναι κινηματογραφιστές που η δουλειά τους θα φιλοξενηθεί από τη διοργάνωση για να συναντήσει το γερμανικό κοινό. Το πρόγραμμα Director’s Choice είναι μια συλλογή από έξι προσωπικές επιλογές του διευθυντή του φεστιβάλ Αστέρη Κούτουλα. Μάλιστα, το φιλμ του Άντρεα Παλαόρο με τίτλο «Medeas» και ελληνικό θέμα δεν έχει προβληθεί ποτέ ξανά σε γερμανόφωνη χώρα. Σημαντική θέση στην επιλογή κατέχει το φιλμ του Ελληνοαμερικανού κινηματογραφιστή James Chressanthis με τίτλο «No subtitles necessary: Laszlo & Vilmos», ένα καταπληκτικο ντοκιμαντέρ που αφηγείται την ιστορία των δυο διάσημων Ούγγρων οπερατέρ, του Vilmos Zsigmond και του Laszlo Kovacs, που έφεραν επανάσταση στο Χόλιγουντ. Στην ταινία μιλούν οι Ντένις Χόπερ, Σάρον Στόουν, Σάντρα Μπούλοκ, Πίτερ Φόντα και πολλοί ακόμη σταρ και σκηνοθέτες για την εμπειρία τους να εργαστούν μαζί τους. Το ντοκιμαντέρ ήταν στο επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ των Καννών το 2008 και έχει προβληθεί και διακριθεί σε πολλά άλλα μεγάλα φεστιβάλ. Το τμήμα New Vision περιλαμβάνει νεότερες, πιο πειραματικές κινηματογραφικές φωνές με 14 ταινίες, μικρού, μεγάλου και μεσαίου μήκους, ενώ τα Special Screenings, με τις ταινίες του Κούλογλου, Αυγερόπουλου και Χατζηστεφάνου δίνουν μια έντονη πολιτική χροιά με θέματα που αφορούν την ελληνική και ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική κρίση, αλλά και την νέα δικτατορία που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ενωση με τις πολιτικές της. Η ταινία του Βασίλη Λουλέ «Φιλιά εις τα παιδιά» έχει θέμα το Ολοκαύτωμα και διαθέτει πολλές συνεντεύξεις από άτομα που επέζησαν της τραγωδίας και σπάνιο αρχειακό υλικό.

Την Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου στις 21.30 στο Babylon, το Outview Film Festival Queer Ταινιών φιλοξενείται από το φεστιβάλ με τρεις ελληνικές queer ταινίες μικρού μήκους και θα ακολουθήσει πάρτι. Οι ταινίες του προγράμματος είναι: Nana, Το ξύλινο κουτί και Fuck Freud.

H συνεργασία του Φεστιβάλ με την Σχολή Macromedia Εφαρμοσμένων Επιστημών (Macromedia Hochschule für Medien und Kommunikation), θα ξεκινήσει με μία εκδήλωση στις 8 Ιανουαρίου. Στόχος της εκδήλωσης είναι να έρθουν σε διάλογο οι διάφορες κουλτούρες, με επικεντρο την περίπτωση της Ελλάδας, μέσα από διαλέξεις, ταινίες και μουσική, αποτελώντας αφετηρία για μια γόνιμη διαπολιτισμική ανταλλαγή. Η Σχολή Macromedia θα υποστηρίξει το φεστιβάλ καθόλη τη διάρκειά του με τους φοιτητές να συμμετέχουν στη διοργάνωση και τις εκδηλώσεις. Συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία των Βoard of Participation και Ελληνογερμανικού Συνδέσμου είναι οι: Macromedia Hochschule, Hellas Filmbox Berlin, University of Leicester, Osmosis Theatre Athens.

Το Φεστιβάλ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe της Αθήνας, ως Παράλληλη Εκδήλωση, πρόκειται να παρουσιάσει τον Μάρτιο του 2016 ένα τετραήμερο αφιέρωμα στο έργο Ελλήνων σκηνοθετών που ζουν και εργάζονται στο Βερολίνο αλλά και ταινίες, με ελληνικό θέμα, Γερμανών σκηνοθετών.

ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Μεγάλου Μήκους, Μυθοπλασία

1. Chevalier, Αθηνά- Ραχήλ Τσαγγάρη, 2015
2. Forget me not, Γιάννης Φάγκρας, 2014
3. Wild Duck, Γιάννης Σακαρίδης, 2013
4. Αισθηματίες, Νίκος Τριανταφυλλίδης, 2014
5. Ένα πλοίο για την Παλαιστίνη, Νίκος Κούνδουρος, 2012
6. Μικρά Αγγλία, Παντελής Βούλγαρης, 2013
7. Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού, Έκτορας Λυγίζος, 2012

Ντοκιμαντέρ

1. Encardia- η πέτρα που χορει, Άγγελος Κοβότσος, 2012
2. Red Zone, Ζαφείρης Χαϊτίδης, 2011
3. Psy, Καλλιόπη Λεγάκη, 2014
4. Αρκαδία Χαίρε, Φίλιππος Κουτσαφτής, 2015
5. Ημερολόγια Αμνησίας, Στέλλα Θεοδωράκη, 2012
6. Ρυθμοί Αιγαίου, Γιάννης Λάμπρου & Κωνσταντίνος Μπλάθρας, 2015
7. Σαν πέτρινα λιοντάρια στην μπασιά της νύχτας, Olivier Zuchuat, 2012

Μικρού Μήκους

1. 4 Μαρτίου, Δημήτρης Νάκος, 2015
2. II, Ευθύμης Kosemund Σανίδης, 2014
3. Blue Train, Μανώλης Μαύρης, 2015
4. Brot u. Oliven, Αλέξανδρος Jaschnik, 2014
5. Chelsea-Barcelona, Αλέξανδρος Χαντζής, 2012
6. Dye, Γιώργος Τελτζίδης, 2014
7. Dead End, Τώνια Μισιαλή, 2013
8. Elvyn, Ορφέας Περετζής, 2014
9. Jennings Lodge, Αλίκη Σούμα, 2014
10. Joanna, Παναγιώτης Φαφούτης, 2015
11. Kamakia – Die Helden der Insel, Jasin Challah, 2011
12. Penguins, Δημήτρης Ζάχος, 2014
13. Spectrum, Δημήτρης Γκότσης, 2014
14. Tides- A story told by the sea, Σταυριάννα Λίτσα
15. Without Milk, Θοδωρής Βουρνάς, 2015
16. Ανάδρομος, Βασίλης Κεκάτος, 2015
17. Βόλτα, Στέλλα Κυριακοπούλου, 2013
18. Κατηφόρα, Στέλιος Καμμίτσης, 2015
19. Λευκό Σεντόνι, Σόνια-Λίζα Κέντερμαν, 2014
20. Προσευχή, Θανάσης Νεοφώτιστος, 2014

New Vision

1. Athens Fail Better, Στρατής Χατζηελενούδας, 2014
2. A Hunger Artist Solo, Ολγα Τζήμου, 2014
3. Between Black and white, Σωκράτης Αλαφούζος, 15
4. Box, Κατερίνα Γιαννακοπούλου, 2015
5. Bus 43, Αλέξης Λαζαρίδης, 2015
6. Dinner For A few, Νάσος Βακάλης, 2014
7. Ellipse – Requiem for a fragmented memory, Θανάσης Τρουμπούκης, 2015
8. Evaporating Borders, Iva Radivojevic, 2014
9. I will, Ελένη Τομαδάκη, 2015
10. Μικρή Αρκτος, Ελισάβετ Χρονοπούλου, 2015
11. Paolo’s Dream, Κυρηναίος Ππαδημάτος & Γιάννης Αβραμόπουλος, 2014
12. The Aegen or the Anus of death, Ελένη Γιώτη, 2014
13. Washingtonia, Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη, 2014
14. Zenaida, Αλέξης Τσάφας & Γιάννης Φώτου, 2015

Greek Filmakers in Berlin

1. 45 μ2, Στράτος Τζίτζης, 2010
2. Stray dogs, Δήμητρα Μιτσάκη
3. Άδικος κόσμος, Φίλιππος Τσίτος, 2011
4. Αθήναι, Εύα Στεφανή, 1995
5. Έρεβος, Νίκος Λιγγούρης, 1988
6. Ο καθρέφτης του Λόρδου Πατσόγκ, Ελίνα Πάνικ, 2011
7. Στο σπίτι, Αθανάσιος Καρανικόλας, 2014
8. Σώμα, Δάνης Καραϊσαρίδης, 2007
9. Χαμένες νύχτες, Αγγελική Αντωνίου, 1997

Director’s Choice

1. Burning from the inside, Μάρσια Τζιβάρα, 2014
2. Medeas, Άντρεα Παλαόρο, 2013 (Iταλία)
3. No subtitles necessary: Laszlo & Vilmos, James Chressanthis, 2008 (ΗΠΑ)
4. Pregnant, Νεφέλη Σαρρή, 2015 (Ιταλία)
5. Postheimat, Ιωάννα Κρυωνά, 2015
6. The collector, Δημήτρης Αργυρίου, 2014

Outview Film Festival

1. Fuck Freud, Αδάμ Καρυπίδης, 2013
2. Nana, Lara Kristen, 2015
3. Το ξύλινο κουτί, Παναγιώτης Κουντουράς, 2015

Special Screenings (εκτός Διαγωνιστικού)

1. Agora, Γιώργος Αυγερόπουλος, 2014
2. Δάφνις και Χλόη, Ορέστης Λάσκος, 1931 (βωβή, συνοδεία μουσικής)
3. Η Νονά, Στέλιος Κούλογλου, 2014
4. Φασισμός ΑΕ, Άρης Χατζηστεφάνου, 2014
5. Φιλιά εις τα παιδιά, Βασίλης Λουλές, 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.