google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Παντρεμένοι με παιδιά: ΔΙΑΣΗΜΑ ΓΚΕΙ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ 2015

    Μπορεί στην Ελλάδα η πρώτη αναγνώριση των γκέι ζευγαριών από το κράτος να καθυστέρησε πολύ, σε άλλες χώρες του δυτικού κόσμου, όμως, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Πρόσωπα αγαπητά στο κοινό και σημαντικά στον χώρο τους, δεν κρύβονται και ζουν φυσιολογικά τη ζωή τους.
Ellen DeGeneres – Portia de Rossi



Στο τεύχος της 14ης Απριλίου του 1997 του περιοδικού «Time», η Ellen DeGeneres πόζαρε χαμογελαστή στο εξώφυλλο, που είχε κεντρικό τίτλο «Ναι, είμαι γκέι». Στο βιογραφικό της βιβλίο, «Love», η μητέρα της παρουσιάστριας, Betty, ομολογεί πως στην αρχή ήταν σοκαρισμένη από την αποκάλυψη της κόρης της, αλλά στη συνέχεια ήταν πάντοτε υποστηρικτική, στο πλευρό της. Το 2004 έκανε δεσμό με την Portia de Rossi, ενώ το 2008, αμέσως μόλις επιτράπηκε ο γάμος ομοφύλων στην Καλιφόρνια, το ζευγάρι παντρεύτηκε. Το 2010 η Portia de Rossi έκανε αίτηση για να αλλάξει το όνομά της σε Portia Lee James DeGeneres, πρόταση που έγινε και αποδεκτή. Η Ellen DeGeneres θεωρείται μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες της αμερικανικής τηλεόρασης, ενώ το 2015 το «Forbes» υπολόγισε τη χρηματιστηριακή της αξία σε 75 εκατ. δολάρια και την κατέταξε στην 50ή θέση των πιο ισχυρών γυναικών παγκοσμίως.
Cynthia Nixon – Christine Marinoni

Έγινε πασίγνωστη παγκοσμίως ως Miranda Hobbes, νευρωτική δικηγόρος, απόφοιτη του Harvard, που ενδιαφέρεται πιο πολύ για την καριέρα της, παρά για τους άντρες, στο θρυλικό σίριαλ «Sex and the City». Στην πραγματικότητα, όμως, η Cynthia Nixon έχει μια πολύβουη καθημερινότητα. Από το 1988 έως το 2003, η βραβευμένη με Emmy ηθοποιός είχε σχέση με τον εκπαιδευτικό Danny Mozes. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, τη Samantha (1996) και τον Charles (2002). Έναν χρόνο μετά τον χωρισμό της, η Nixon συνδέεται με την Christine Marinoni, με την οποία αρραβωνιάζονται το 2009. Δύο χρόνια αργότερα, η Marinoni φέρνει στον κόσμο ένα γιο, τον Max Ellington. Το 2012, η Nixon λάμπει μέσα σε ένα πράσινο φόρεμα (σχεδιασμένο από την Carolina Herrera), καθώς ανεβαίνει τα σκαλιά του δημαρχείου της Νέας Υόρκης για να παντρευτεί τη Marinoni. Η 49χρονη έχει υποστηρίξει δημόσια τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών στην πολιτεία της Ουάσινγκτον.
Neil Patrick Harris – David Burtka

Το παιδί-θαύμα, ο 15χρονος γιατρός στο σίριαλ «Doogie Howser» (σ.σ. είχ επροβληθεί και στην Ελλάδα, από το MEGA) μεγάλωσε και έγινε διάσημος ηθοποιός. Το περιοδικό «Time» συμπεριέλαβε τον 42χρονο στη λίστα των 100 ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή για το 2010. Τέσσερα χρόνια πριν, ήταν ο ίδιος που αποκάλυπτε: «Είμαι υπερήφανος που είμαι ένας γκέι άντρας που ζει τη ζωή του στο μέγιστο και νιώθω πολύ τυχερός που δουλεύω με υπέροχους ανθρώπους στον χώρο που αγαπώ». Ο Neil Patrick Harris είναι ζευγάρι από το 2004 με τον David Burtka, τον οποίο γνώρισε όταν ήταν καλεσμένος στο «The Ellen DeGeneres Show». Το ζευγάρι ανακοινώνει το 2010 πως περιμένει δίδυμα μέσω παρένθετης μητέρας και στις 12 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου έρχονται στον κόσμο τα διζυγωτικά δίδυμα, o γιος τους Gideon Scott και η κόρη τους Harper Grace. Παράλληλα, στην επαγγελματική του πορεία έχει κερδίσει βραβεία Emmy («Glee», παρουσίαση Tony Awards) και έχει παρουσιάσει απονομές βραβείων, με τελευταία τη βραδιά των Όσκαρ 2015.
Elton John – David Furnish

Μπορεί να ήταν γνωστό στους μουσικούς κύκλους πως ο πολυβραβευμένος μουσικός είναι γκέι, αλλά ο γάμος του με τη Γερμανίδα ηχολήπτρια Renate Blauel, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου το 1984, προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Φυσικά, πολλοί ήταν εκείνοι που υποστήριζαν πως ο γάμος αυτός ήταν απλώς βιτρίνα για να κρύψει τον σeξουαλικό του προσανατολισμό, αν και ήδη από το 1976 είχε αποκαλύψει πως ήταν biseχυal, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Rolling Stone». Έπειτα από τέσσερα χρόνια γάμου, χώρισε από την Blauel και σε νέα του συνέντευξη στο ίδιο περιοδικό τόνιζε πως αισθανόταν άνετα που είναι γκέι.
Από το 1993 έχει σχέση με τον Καναδό David Furnish, πρώην διαφημιστή και πλέον κινηματογραφιστή. Το ζευγάρι είναι ανάμεσα στα πρώτα που θα υπογράψουν το σύμφωνο συμβίωσης, στις 21 Δεκεμβρίου του 2005. Αν και ο πολυεκατομμυριούχος μουσικός (η περιουσία του εκτιμάται στα 236 εκατ. ευρώ) στην αρχή προτιμούσε το σύμφωνο συμβίωσης από τον γκέι γάμο, εντούτοις το 2012 εμφανίζεται υπέρμαχος του γάμου ομόφυλων ζευγαριών. «Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο να αποκαλείς κάποιον "σύντροφό σου", αντί για "σύζυγό σου". Το "σύντροφος" (...) δεν πλησιάζει καν στην περιγραφή της αγάπης που έχω για τον David και αντίστροφα. Ενώ το "σύζυγος" μπορεί να την περιγράψει», δηλώνει. Δύο χρόνια αργότερα, σημειώνει σε συνέντευξη πως ο Ιησούς θα ήταν υπέρ του γάμου ομοφυλοφίλων.
Εν τω μεταξύ, τα Χριστούγεννα του 2010 παρένθετη μητέρα φέρνει στον κόσμο το πρώτο παιδί του ζευγαριού, τον Zachary Jackson Levon Furnish-John, στην Καλιφόρνια. Δύο χρόνια αργότερα, τον Ιανουάριο του 2013, η ίδια παρένθετη μητέρα θα γεννήσει τον δεύτερο γιο τους, Elijah Joseph Daniel Furnish-John.
Μία από τις μεγάλες κόντρες του μουσικού ήταν με τον Πούτιν. Ξεκίνησε το 2013, όταν θαυμαστές του Sir Elton John προσπάθησαν –χωρίς επιτυχία– να τον πείσουν να μην εμφανιστεί στη Μόσχα, λόγω του νόμου που έμεινε γνωστός ως Gay Propaganda Law και πέρασε από τη Ρωσική Δούμα το 2013. Ο ίδιος λίγο αργότερα δηλώνει στον «Guardian» πως αποφάσισε να πάει στη Ρωσία για να διαδηλώσει υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. «Οφείλω να πάω ως άντρας, ως ομοφυλόφιλος, ως καλλιτέχνης, ως άνθρωπος», λέει. Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, στη συναυλία που έδωσε στο Crocus City Hall της Μόσχας, χαρακτήρισε τον συγκεκριμένο νόμο «απάνθρωπο, που οδηγεί στην απομόνωση και τον ρατσισμό».
Μήνες μετά, ο Elton John ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram μια φωτογραφία του Βλαντιμίρ Πούτιν, ευχαριστώντας τον για το τηλεφώνημά του και την πρόσκλησή του να μιλήσουν. Λίγες ώρες αργότερα, το Κρεμλίνο διέψευσε το τηλεφώνημα και αποδείχτηκε πως ο μουσικός έπεσε θύμα φάρσας. Έπειτα από δέκα ημέρες, ο Ρώσος πρόεδρος πραγματικά τηλεφώνησε στον Elton John, λέγοντάς του πως θα ήθελε να συναντηθούν.
Wanda Sykes

Στα 40 της είδε το όνομά της να φιγουράρει στη λίστα του «Entertainment Weekly» με τους 25 καλύτερους κωμικούς των ΗΠΑ. Το 1999 κέρδισε Emmy για το «The Chris Rock Show». Η Wanda Sykes, προτού δώσει αγώνες για τα δικαιώματα των γκέι, υπήρξε παντρεμένη με τον μουσικό παραγωγό Dave Hall επί μία επταετία, πριν χωρίσουν το 1998. Δέκα χρόνια αργότερα, στις πορείες που οργανώνονται στο Λας Βέγκας για τα δικαιώματα των γκέι, αποκαλύπτει πως είναι ομοφυλόφιλη και παντρεμένη. «Δεν είχα μιλήσει για τον σeξουαλικό μου προσανατολισμό δημοσίως, μέχρι τώρα. Δεν αισθανόμουν πως έπρεπε να δηλώσω ότι είμαι γκέι. Απλώς ζούσα τη ζωή μου, όχι απαραίτητα κρυμμένη. Όποιος με γνωρίζει προσωπικά, ξέρει πως είμαι γκέι», λέει στο πλήθος που ακούει την ομιλία της.
Στα 40 της λοιπόν, εκτός της επαγγελματικής επιτυχίας που απολάμβανε, είχε το θάρρος να αποκαλύψει στους πολύ συντηρητικούς γονείς της πως είναι γκέι. Αποκάλυψη που δεν τους ενθουσίασε, σε καμία περίπτωση. Έτσι, αρνήθηκαν να παραστούν στον γάμο της κόρης τους με τη Γαλλίδα Alex Niedbalski, το 2008. Οι σχέσεις τους αποκαταστάθηκαν μόνο όταν η Alex γέννησε δίδυμα, την Olivia Lou και τον Lucas Claude, έναν χρόνο αργότερα.
Rosie O'Donnell

Μία ακόμη πασίγνωστη κωμικός ηθοποιός και συγγραφέας, η 53χρονη Rosie O'Donnell, αποκάλυψε το 2002, στο talk show που παρουσίαζε, τον σeξουαλικό προσανατολισμό της, με την ατάκα «είμαι λεσβία». Η ίδια δήλωσε αργότερα πως το έκανε για να δώσει δημοσιότητα στο θέμα της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλους. Η O'Donnell υιοθέτησε το πρώτο της παιδί, τον Parker, το 1995. Το 2004 παντρεύτηκε στο Σαν Φρανσίσκο την Kelli Carpenter, πρώην στέλεχος της Nickelodeon. Η απόφασή της να παντρευτεί στο Σαν Φρανσίσκο δεν ήταν τυχαία, αφού μερικές ημέρες πριν είχε βρεθεί στην πόλη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, George Bush, που έκανε δηλώσεις εναντίον των γκέι. Με την Carpenter απέκτησαν άλλα τρία παιδιά: την Chelsea, τον Blake Christopher και τη Vivienne Rose. Το 2009 η O'Donnell αποκάλυψε πως με την Carpenter έχουν χωρίσει. Ακολούθησε ο δεσμός της με την Tracy Kachtick-Anders, Τεξανή καλλιτέχνιδα, που διήρκεσε δύο χρόνια. Στα μέσα του 2011 η κωμικός ανακοίνωσε στο κοινό του σόου της πως αρραβωνιάστηκε τη σύμβουλο επιχειρήσεων Michelle Rounds. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στη Νέα Υόρκη τον Ιούνιο του 2012 και έξι μήνες αργότερα υιοθέτησαν την Dakota. Τον Φεβρουάριο του 2015, έπειτα από δύο χρόνια γάμου, βρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα για να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες του διαζυγίου τους και η επιμέλεια της μικρής Dakota.
Ricky Martin

Ο ποπ σταρ από το Πουέρτο Ρίκο απασχόλησε τα μίντια και για τον σeξουαλικό του προσανατολισμό. Μετά την τεράστια επιτυχία του με το «Livin' La Vida Loca», ακολούθησε μια έντονη περίοδος για εκείνον, με τις φήμες πως είναι γκέι να πληθαίνουν. Αν και αρνήθηκε να σχολιάσει αυτές τις φήμες σε συνέντευξη στη βρετανική Mirror το 2000, δέκα χρόνια αργότερα ανέβασε ένα μήνυμα στο προσωπικό του σάιτ, όπου έγραφε πως είναι «ένας τυχερός ομοφυλόφιλος άντρας». Ακολούθησε μια συνέντευξή του στην Oprah Winfrey, όπου παραδέχτηκε πως έχει σχέση, και στη συνέχεια, παραλαμβάνοντας το βραβείο του στα 22α GLAAD Media Awards, ευχαρίστησε τον σύντροφό του, οικονομολόγο Carlos Gonzalez Abella. Νωρίτερα, είχε εκφράσει την υποστήριξή του στο θέμα των γκέι γάμων, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον Larry King, όπου μοιράστηκε την εμπειρία να κρύβει τη σeξουαλικότητά του: «Αν ήξερα πώς θα αισθανόμουν, θα το δήλωνα δέκα χρόνια νωρίτερα». Ο Martin έχει αποκτήσει δίδυμους γιους, τον Valentino και τον Matteo, μέσω παρένθετης μητέρας, το 2009. Πρόσφατα δήλωσε πως θέλει να μεγαλώσει κι άλλο την οικογένειά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.