google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

TO MAURICE ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

Αγγλική ταινία, σκηνοθεσία Τζέιμς Άιβοριμε τους: Τζέιμς Ουίλμπι, Χιου Γκραντ, Ντένχολμ Ελιοτ και Μπεν Κινγκλσει απο το Γκαντι.
Μεταφορά στην οθόνη ενός τολμηρού μυθιστορήματος του Φόρστερ, που αφηγείται την ομοφυλοφιλική σχέση δυο συμφοιτητών του Κέμπριτζ στις αρχές του αιώνα. Η ταινια που βραβευτηκε κανει εκτενη αναφορα στα αρχαια κειμενα του Γανυμηδη και του Πλατωνα σε φιλοσοφικο επιπεδο για την σχεση της φιλιας που φτανει στην αγαπη...
Συνοπτική κριτική
Ο Φόρστερ δεν αναφέρει πουθενά στο βιβλίο του τη λέξη ομοφυλοφιλία έτσι και ο Άιβορι διατηρεί τις σχέσεις των δύο ηρώων σ’ ένα «ανεκτό» και «χρηστό» επίπεδο, ανάλογο με την ηθική της εποχής που περιγράφει. Τα κάδρα του διακρίνονται από τη γνωστή φροντίδα και εικαστική αρτιότητα, ενώ στους δυο κύριους ρόλους παίζουν αριστοι ηθοποιοί. Ο Τζούλιαν Σαντς και ο Τζον Μάλκοβιτς, που συμμετείχαν στην αρχική διανομή, ερωτεύτηκαν ο ένας τον άλλον κι εγκατέλειψαν τα γυρίσματα! Είναι αυτό που λέμε, όταν η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία, συγγνώμη, τον κινηματογράφο.
ΟN LINE: http://vidto.me/qedthgjjd0z5.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.