google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Η ΑΔΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

ΔΕΝ ικανοποιούν την LGBT κοινότητα οι πρόσφατες δηλώσεις για το αργοπορημένο Σύμφωνο Συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια παρά τις καλές προθέσεις του Γ.Γ. Ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και αυτό καθώς παρότι το σχέδιο νομικά και θεσμικά είναι έτοιμο προς ψήφιση θα πάει μοιραία αν γίνουν οι κατάλληλες πιέσεις λίγο πριν την προεκλογική περίοδο που ετοιμάζεται. Οι υποσχέσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων είναι θέμα, καθώς η χώρα μας έχει βαριά καταδίκη με πρόστιμα για την μη θέσπιση του συμφώνου καθώς δεν αποτελεί όπως έχει αναφέρει ο ίδιος ο κ. Παπαιωάννου παραχώρηση ειδικών δικαιωμάτων, αλλά ξεκάθαρα ανθρώπινα δικαιώματα.
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σε ερώτηση στη Βουλή ο Γ.Γ. απάντησε ότι  "Αναφορικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία για το νέο Σύμφωνο Συμβίωσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως τίποτα δεν έχει επί της ουσίας αλλάξει ως προς τη δεδηλωμένη πρόθεση του Υπουργείου να θεσμοθετήσει το νέο Σύμφωνο. Η ολοκλήρωση από μέρους μας της επεξεργασίας του νομοθετικού κειμένου στις αρχές Ιουνίου συνοδεύτηκε από ενημέρωση ενδιαφερόμενων φορέων, δημόσιες ανακοινώσεις σχετικά με το περιεχόμενό του και ανάρτηση του κειμένου στην ιστοσελίδα του Υπουργείου" προσθέτοντας ότι εκκρεμεί η έναρξη της νομοθετικής διαδικασίας και αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τη ροή του Κοινοβουλευτικού έργου η οποία συχνά υπερβαίνει τη βούληση ενός εκάστου υπουργείου.....
Εξηγώντας όμως τις προθέσεις της Γ.Γ. αποσαφήνισε ότι "Την απογοήτευση όχι μόνο την αντιλαμβανόμαστε αλλά τη συμμεριζόμαστε κιόλας. Δεν ισχύει το ίδιο για τα συμπεράσματα. Δεν είχαμε και δεν έχουμε λόγο να κινητοποιούμε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και να επεξεργαζόμαστε σχέδια νόμου εάν δεν έχουμε την πρόθεση να τα προωθήσουμε. Επιθυμούμε κι εμείς την προώθηση του Συμφώνου στη Βουλή και εργαζόμαστε για αυτή. Έχοντας όμως επίγνωση του πολιτικού περιβάλλοντος, πιστεύουμε πως δεν θα ήταν σοβαρή κάποια χρονική δέσμευση υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες. Αυτό δεν αναιρεί την προγραμματική μας θέση, τόσο ειδικά για το Σύμφωνο και άλλες θεσμικές αλλαγές σχετικά με την άρση των διακρίσεων, όσο και γενικότερα όσα έχουμε σχεδιάσει για ζητήματα δικαιωμάτων του ανθρώπου" καταλήγει ο κ.  Κωστής Παπαϊωάννου Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Πάντως το θέμα έστω και προ των εκλογών πρέπει να διευθετηθεί καθώς η Κοινότητα θέλει ίση μεταχείριση και αναγνώριση όπως ισχύει για τους Έλληνες πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.