google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

TO BI OR NOT TO BI; ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ...

ΣΤΗΝ σύγχρονη εποχή το πως αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας αποτελεί δική του επιλογή. Οι επιστήμονες πάντως λένε με βάση νέα έρευνα ότι το γράμμα "Β" υπάρχει στο γενικό όρο των LGBT ατόμων η οποία καταλήγει ότι η σεξουαλική έλξη που αισθάνονται τόσο απέναντι σε άνδρες όσο και σε γυναίκες είναι πραγματική. Αυτό βέβαια εξαρτάται από την ερωτική τους ζωή.
Στη νέα έρευνα, που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο Northwestern συμμετείχαν εκατό άνδρες από την περιοχή του Σικάγο: ετεροφυλόφιλοι, ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι. Η έρευνα που είχε εκφραστεί παλιότερα είχε νέα μεθοδολογία καθώς οι συμμετέχοντες στην τελευταία έρευνα συνδέθηκαν με αισθητήρες στα γεννητικά όργανα, οι οποίοι μετρούσαν την διέγερσή τους ενώ εκείνοι παρακολουθούσαν βίντεο ερωτικών επαφών μεταξύ ομοφυλόφιλων ανδρών και ομοφυλόφιλων γυναικών. Τους ζητήθηκε επίσης να βαθμολογήσουν, από το 0 μέχρι το 10, την διέγερση που τους προκαλούσε το κάθε βίντεο. Οι ερευνητές πάντως έχουν βγάλει συμπεράσματα σχετικά με την ερωτική διέγερση αλλά δεν υπάρχουν κανόνες που να τους διέπουν καθώς δεν έχουμε τα δείγματα ηλικίας των συμμετεόντων.
Ο David Tuller των New York Times έγραφε τότε πως «το συμπέρασμα εξόργισε τους αμφιφυλόφιλους, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι δήλωσαν πως φαινόταν να υποστηρίζει το στερεότυπο των αμφιφυλόφιλων ανδρών που είναι απλά συγκαλυμμένα γκέι». Πάντως, η Dr. Diamond και άλλοι ερευνητές δήλωσαν στους Times ότι οι μετρήσεις της σεξουαλικής διέγερσης που προκαλείται από ερωτικά βίντεο στο εργαστήριο δεν αποκαλύπτει πολλά σχετικά με τις σεξουαλικές συνευρέσεις στον πραγματικό κόσμο, ή με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα ενός ατόμου.. «Οι ερευνητές θέλουν να στριμώξουν την αμφιφυλοφιλική έλξη σε ένα μικρό κουτάκι –αρκεί να σε ελκύουν εξίσου οι άνδρες και οι γυναίκες, για να είσαι bisexual. Αυτά είναι ανοησίες. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι οι άνθρωποι εκφράζουν την αμφιφυλοφιλία τους με ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους».  Η νέα έρευνα δημοσιεύτηκε online στο περιοδικό Biological Psychology. 
Πάντως καθώς οι έρευνες αποτυπώνουν τάσεις αποτελεί ενδιαφέρον στοιχείο να δούμε ανάλογη έρευνα και στην Ελλάδα στο μέλλον Και τούτο γιατί συνήθως o όρος bi φαίνεται να αφορά περισσότερο παντρεμένους άνδρες που συνήθως βλέπουμε στις αγγελίες και αναζητούν πλέον αρσενικό σύντροφο και λιγότερο οι γυναίκες αν και εκεί δεν υπάρχουν στοιχεία. Προφανώς εδώ τίθεται το ερώτημα. Οι παντρεμένοι που αποφασίζουν να αλλάξουν ερωτική προτίμηση η οποία τείνει να γίνει μόνιμη είναι τελικά μπερδεμένοι, είναι gay πριν παντρευτούν αλλά το έκαναν λόγω των στερεοτύπων και μετά είδαν την αληθινή τους φύση ή μήπως τελικά η έλξη δείχνει ότι η οικογένεια δεν είναι βασικό συστατικό ενός ανδρόγυνου αλλά μπορεί να έχει και άλλες μορφές; 
JULIAN ASIMAKOPOULOS με πληροφορίες για την έρευνα από το time.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.