google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Οι dating εφαρμογές θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τα μέλη της ΛΟΑΤΚ+ κοινότητας

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακουστά το Tinder, μία dating εφαρμογή που βάση την τοποθεσία του χρήστη εντοπίζει πιθανά ταίρια. Το Grindr, το Romeo και το Recon είναι τρεις παρόμοιες dating εφαρμογές. Η κύρια διαφορά τους σε σχέση με το Tinder είναι ότι το Grindr αφορά κυρίως ΛΟΑΤΚ+ άτομα, το Romeo σχετίζεται με άντρες που ανήκουν στην ομάδα αυτή, ενώ το Recon αφορά ομοφυλόφιλους άντρες με φετίχ.
Αυτές οι τρεις dating εφαρμογές για ΛΟΑΤΚ+ άτομα είναι οι πιο δημοφιλείς στην κατηγορία αυτή και μόλις αποκαλύφθηκε πως εκθέτουν την ακριβή τοποθεσία των χρηστών τους, κάτι που δημιουργεί αρκετά προβλήματα.
Σύμφωνα με το BBC, μία ομάδα ερευνητών ασφάλειας δημιούργησαν έναν χάρτη με τους χρήστες των εφαρμογών στο Λονδίνο. Με αυτόν τον τρόπο αποκάλυψαν την ακριβή τοποθεσία του κάθε χρήστη/στόχου χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του τριπλευρισμού.
Από τη στιγμή που οι συγκεκριμένες dating εφαρμογές χρησιμοποιούν την τοποθεσία του χρήστη για να βρουν κοντινούς χρήστες είναι αναμενόμενο να εκτίθενται τμήματα αυτών των δεδομένων.
Σύμφωνα με τους δημιουργούς των apps τα δεδομένα τοποθεσίας είναι προσεγγιστηκά, δηλαδή χρησιμοποιούν την εμβέλεια της τοποθεσίας του χρήστη και όχι το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκεται.
Όσο αφηρημένο και ασφαλές κι αν ακούγεται αυτό, οι ερευνητές μπόρεσαν βρουν την ακριβή τοποθεσία αρκετών χρηστών με τη χρήση της μεθόδου του τριπλευρισμού.
Σε ένα από τα παραδείγματα που παρουσίασαν, ένας άντρας/στόχος φαίνεται να είναι περίπου 200 μέτρα μακριά και η τοποθεσία του είναι σε απόσταση μερικών τετραγώνων. Έπειτα από μία μικρή μετακίνηση, ο άντρας/στόχος φαίνεται ότι απομακρύνθηκε και πλέον απέχει 350 μέτρα.
Για να συμπληρώσουν τα δεδομένα που χρειάζονται οι ερευνητές μετακινήθηκαν ακόμη μία φορά, προς διαφορετική κατεύθυνση. Αυτή τη φορά, ο άντρας/στόχος τοποθετείται στα 100 μέτρα. Συνδυάζοντας τους τρεις κύκλους, οι ερευνητές κατάφεραν να βρουν το σημείο επαφής τους, κι έτσι γνώριζαν την ακριβή τοποθεσία του άντρα/στόχου.
dating εφαρμογές
Το BBC αναφέρει ότι για να βρει κάποιος την ακριβή τοποθεσία ενός χρήστη/στόχου δεν χρειάζεται καν τα φύγει από το σπίτι του. Η εταιρεία cybersecurity, Pen Test Partners, δημιούργησε ένα εργαλείο το οποίο χρησιμοποιεί ψευδές σήμα GPS και μπορεί να εκτελεί την τριγωνοποίηση αυτόματα αρκεί αν της δοθεί στόχος.
Όλο αυτό είναι από μόνο του ένα τεράστιο θέμα ασφάλειας. Ωστόσο, όταν αναφερόμαστε στις παραπάνω εφαρμογές γίνεται ακόμη μεγαλύτερο. Δυστυχώς, τα άτομα που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚ+ συχνά γίνονται στόχοι σχολίων, πράξεων βίας, και τα λοιπά.
Αν κάποιος θελήσει να μεγεθύνει την όλη κατάσταση, μπορεί απλά να χρησιμοποιήσει τις dating εφαρμογές και με τη βοήθεια του εργαλείου που δημιούργησε η Pen Test Partners να εντοπίζει άτομα τα οποία μπορεί να παρενοχλεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Pen Test Partners επικοινώνησε με τις ομάδες των εφαρμογών και τις ενημέρωσε για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Σύμφωνα με το BBC, η Recon είπε ότι έχει κάνει αλλαγές και αποκρύπτει πλέον εντελώς την ακριβή τοποθεσία των χρηστών.
Το Grindr από την άλλη δήλωσε πως οι χρήστες μπορούν αν θέλουν να κρύβουν εντελώς τα δεδομένα απόστασης από το προφίλ τους. Ενώ σε χώρες ή περιοχές όπου τα μέλη της ΛΟΑΤΚ+ κοινότητας θεωρούνται επικίνδυνα, τα δεδομένα τοποθεσίας δεν εμφανίζονται καν. Τέλος, το Romeo δεν σχολίασε τίποτα σχετικά με όλα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.