ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Vai Malandra, το video clip που διχάζει τη Βραζιλία

To νέο video clip της ποπ τραγουδίστριας Anitta έχει καταφέρει μέσα σε λίγα 24ωρα όχι μόνο να συγκεντρώσει περισσότερα από 43εκατ views (τα οποία αυξάνουν ασταμάτητα) αλλά να γίνει και το πιο hot θέμα συζήτησης στη χώρα της, τη Βραζιλία, και πλέον και έξω από αυτή. Το Vai Malandra (Go Bad Girl),τηρεί αρκετά από τα στερεότυπα που αναπαράγονται για τη Βραζιλία και τiς Βραζιλιάνες. Έντονη σεξουαλικότητα, αρκετό γυμνό, προκλητικές πόζες που ίσως να θυμίζουν εικόνες από το Καραναβάλι του Ρίου. Είναι όμως πολύ περισσότερα από όλα αυτά που μπορεί εντοπίσει κανείς εάν επιμείνει σε μια επιφανειακή προσέγγιση όσων θα δει σε αυτό το clip. To video ανοίγει με ένα κοντινό πλάνο στους γλουτούς της Αnitta και ακολουθεί μια περιήγηση στις φαβέλες του Ρίο με την τραγουδίστρια να περπατά φορώντας ένα πολύ κοντό σορτσάκι την ίδια στιγμή όμως θίγει με έναν πολύ ιδιαίτερο, και δυνατό τρόπο, πολύ ευαίσθητα ζητήματα για την κοινωνία της Βραζιλίας όπως η ακραία ανισότητα, ο ρατσισμός, κακοποίηση, ο σεξισμός.
 Οι δύο αυτές «εικόνες» αποτέλεσαν και τον κύριο λόγο της διαμάχης που έχει ξεκινήσει στη χώρα για συγκεκριμένο κλιπ. Πολλοί μαύροι ακτιβιστές κατηγόρησαν την Anitta για το στιλ που παρουσιάζει στο clip και παραπέμπει ευθέως στη δική τους κουλτούρα, έχοντας ενσωματώσει εμφανώς πολλά στοιχεία από αυτή. Άλλοι πάλι την επαινούν για τα ζητήματα που αναδεικνύονται στο video clip όπως η ζωή και οι εξαθλίωση των ανθρώπων που ζουν στις φαβέλες αλλά και για τον τρόπο που παρουσιάζεται η σεξουαλικότητας των μαύρων γυναικών και γυναικών αλλά και των γυναικών που ζουν στις πιο φτωχές περιοχές της χώρας. Επίσης αρκετές μάλιστα φεμινίστριες την επαίνεσαν και για την τολμηρή της απόφαση να μην γίνει photoshop στους γλουτούς της, επιτρέποντας έτσι να φανεί η κυτταρίτιδα της. Την ίδια στιγμή όμως άλλοι την κατηγορούν για τη συνεργασία της με τον Terry Richardson οι οποίος σκηνοθέτησε το βίντεο καθώς ο συγκεκριμένος φωτογράφος μόδας είναι πλέον στη «μαύρη λίστα» της Vogue και άλλων εντύπων του περιοδικού Τύπου επειδή έχει καταγγελθεί επανειλημμένως για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά σε βάρος μοντέλων με τα οποία έχει συνεργαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.