google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Βόλεϊ: Κατηγορούμενος για ρατσισμό ο Ολυμπιακός!

Η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού νίκησε 3-0 σετ την περασμένη Τετάρτη για τους «32» του Τσάλεντζ Καπ τη γαλλική Τουρ, αλλά ίσως θα προτιμούσε να... χάσει, αν μπορούσε να αποφύγει την αρνητική δημοσιότητα που πήρε το όνομά του στη Γαλλία, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, με την κατηγορία της ρατσιστικής συμπεριφοράς των οπαδών του.
Ήταν το πρώτο σετ, όταν ο Κολομβιανός άσος της γαλλικής ομάδας Νέιθαν Γουνεμπάινα «κάρφωσε» για το 24-24 και αμέσως μετά πήγε να εκτελέσει σερβίς. Ξαφνικά άφησε τη θέση του και κατευθύνθηκε προς τον πάγκο της ομάδας του ενημερώνοντάς τους πως άκουσε ρατσιστικές «κραυγές» από την εξέδρα. Ήταν τόσο εκνευρισμένος, ώστε έφυγε για τα αποδυτήρια προκειμένου να ηρεμήσει. Όταν γύρισε στο γήπεδο, ο Βούλγαρος διαιτητής τον απέβαλε και δεν αγωνίστηκε καθόλου στη συνέχεια, επειδή πήγε χωρίς άδεια στα αποδυτήρια!
Το θέμα πήρε πολύ μεγάλη έκταση στη Γαλλία, τόσο ώστε ασχολήθηκε ακόμη και η ίδια η υπουργός Αθλητισμού της χώρας, έξι φορές ολυμπιονίκης στο ξίφος μονομαχίας και σημαιοφόρος της Γαλλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 Λάουρα Φλεσέλ - Κόλοβιτς, που έγραψε στο Twitter: «Θέλω να εκφράσω την πλήρη υποστήριξή μου στον Nathan Wounembaina μετά τα απαράδεκτα περιστατικά που έλαβαν χώρα χθες στη διάρκεια του αγώνα κατά του Ολυμπιακού. Ο ρατσισμός δεν έχει θέση ούτε στον αθλητισμό ούτε πουθενά αλλού».
Σε όλα τα γαλλικά ΜΜΕ κυριάρχησε την Πέμπτη η φωτογραφία του Καμερουνέζου ακραίου και η Τουρ εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας απ’ όλους να πουν «στοπ στον ρατσισμό». Η γαλλική λίγκα και η γαλλική ομοσπονδία εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση εκφράζοντας την υποστήριξή τους στην Τουρ και τον Γουνεμπάινα, ζητώντας παράλληλα από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βόλεϊ (CEV) να επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις:
«Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση προκάλεσε την εθελοντική αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο ακολουθούμενη από την απόφαση να αποβληθεί από τον διαιτητή. Υπό το πρίσμα των αθλητικών προκαταλήψεων που προκλήθηκαν στο σύλλογο και στο πρόσωπο του παίκτη, η Γαλλική Ομοσπονδία Βόλεϊ και η Λίγκα έχουν κινήσει τη διαδικασία για να παραπέμψει το ζήτημα στην πειθαρχική επιτροπή της CEV, για να τιμωρήσει τέτοιες πράξεις σύμφωνα με τους κανονισμούς της».
Η τοποθέτηση της CEV ήταν άμεση: «Είμαστε ενήμεροι για τις αναφορές σχετικά με τα όσα συνέβησαν στον αγώνα. Η CEV θα προχωρήσει σύμφωνα με το κανονιστικό της πλαίσιο».
Μετά το τέλος του ματς στο Μελίνα Μερκούρη η Τουρ κατέθεσε έγγραφη καταγγελία στην οποία υποστήριξε ότι υπήρχαν οργανωμένα ρατσιστικά συνθήματα από την κερκίδα προς τον Γουνεμπάινα και γι’ αυτόν τον λόγο ο 33χρονος Καμερουνέζος αντέδρασε έτσι. Οι Βούλγαροι διαιτητές και ο Έλληνας κομισάριος διέψευσαν την καταγγελία και ανέφεραν ότι δεν υπέπεσε στην αντίληψή τους κάποιο ρατσιστικό σύνθημα.
Ο ίδιος ο Γουνεμπάινα, μετά το τέλος του αγώνα, πήγε στη γραμματεία είπε στον Βούλγαρο διαιτητή: «Δέχθηκα ρατσιστική επίθεση και λες ότι δεν σου είπα τίποτα; Δεν ντρέπεσαι;», ενώ στο προφίλ του στο Instagram έδωσε τη δική του εκδοχή των γεγονότων:
«Στο φινάλε του 1ου σετ (23-23 νομίζω) πήγα στο σερβίς, άκουσα ήχους της μαϊμούς. Αποφάσισα λοιπόν να σταματήσω να παίζω και κατευθύνθηκα στα αποδυτήρια, αφού ενημέρωσα τον διαιτητή. Λίγα λεπτά αργότερα με καθησύχασαν ότι η κατάσταση ηρέμησε. Επέστρεψα στη σάλα ο διαιτητής με απέβαλε γιατί έφυγα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του. Αυτό συνέβη στο ματς με τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα!!! Δεν ψάχνομαι για να δημιουργήσω διαμάχη, απλώς διευκρινίζω τα πράγματα για όσους θέλουν να μάθουν τον λόγο της αποβολής μου. Ευχαριστώ».
Η απάντηση του Ολυμπιακού
Η διοικούντες τον Ολυμπιακό, αντιλαμβανόμενοι το αρνητικό κλίμα που δημιουργείται εις βάρος της ομάδας του Πειραιά, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία αρνούνται τις κατηγορίες:
"Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ένα αδικαιολόγητο κρεσέντο γαλλικών αναρτήσεων και δημοσιευμάτων κατά του Ολυμπιακού και των φιλάθλων του με αφορμή την αποβολή του αθλητή της Τουρ Νέιθαν Γουνεμπάινα.
Η ιστορία του συλλόγου μας και η πορεία του διαχρονικά αποδεικνύουν ότι ο Ολυμπιακός ήταν, είναι και θα είναι κατά του ρατσισμού και οποιασδήποτε συμπεριφοράς στρέφεται κατά των αξιών που πρεσβεύουν ο αθλητισμός και η ευγενής άμιλλα. Τα παραπάνω έχουν αποδειχθεί κατ’ επανάληψη σε εκδηλώσεις όλων των τμημάτων μας, με επικεφαλής το ποδοσφαιρικό.
Τα όσα ισχυρίζονται και καταγράφονται από μερίδα του Τύπου στη Γαλλία αποτελούν προϊόν παρεξήγησης, αφού ουδείς άλλος πλην του αθλητή άκουσε το παραμικρό. Το αποδεικνύει το βίντεο του αγώνα, αλλά και η στάση του προπονητή και των συμπαικτών του, που τον ρωτούσαν γιατί έφυγε από τη θέση του σερβίς.
Στο 24-24 λοιπόν του πρώτου σετ, σε ένα κρίσιμο σημείο για την εξέλιξη του αγώνα, ο αθλητής της Τουρ πήγε στο σερβίς και μερικοί από τους οπαδούς μας τον υποδέχθηκαν με αποδοκιμασίες και σφυρίγματα, όπως συμβαίνει σε όλα τα γήπεδα του κόσμου σε ανάλογες περιπτώσεις. Πέραν τούτου ουδέν.
Έχει τεράστια απόσταση η αποδοκιμασία από τα ρατσιστικά συνθήματα, τα οποία καταδικάζει απερίφραστα ο σύλλογος μας όπου κι αν συμβαίνουν και μάλιστα υπήρξε πρωτοπόρος στον αγώνα κατά του ρατσισμού, με επικεφαλής τον Γάλλο πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Κριστιάν Καρεμπέ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.