google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Στο «Man in an Orange Shirt», η αγάπη νικάει τα πάντα

«Χρειάστηκαν έξι χρόνια για γίνει το "Man in an Orange Shirt" πραγματικότητα. Μου ανατέθηκε από την Λούσι Ρίχτερ του BBC, η οποία εξέφρασε την επιθυμία για μια ιστορία που θα αντανακλούσε την εμπειρία του να είσαι γκέι στον 20ο αιώνα με κάτι από την γεύση μιας νουβέλας του Πάτρικ Γκέιλ. Η αρχική ιδέα ήταν μια mainstream σειρά που θα έπαιζε σε ώρες μεγάλης τηλεθέασης στο BBC One, θέση που ταίριαζε απόλυτα στο αφιέρωμα "Gay Britannia" για την επέτειο των 50 χρόνων από τις διώξεις των γκέι με το νόμο για τα σεξουαλικά αδικήματα το 1967. Φυσικά η σειρά εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια. Στην αρχή ήταν μόνο τρία επεισόδια - μια τραγωδία, μια κωμωδία και ένα αστυνομικό με κοινό τους στοιχείο μόνο τον πίνακα του τίτλου και τη φάρμα στην οποία θα διαδραματίζονταν. Τελικά καταλήξαμε σε κάτι πιο ευθύ, συναισθηματικό, μια σειρά ερωτικών ιστοριών γύρω από την ντροπή, την προδοσία. Ελπίζω να έμεινα πιστός σε έναν τουλάχιστον από τους στόχους μου, να παραδώσω ένα δράμα που θα μπορούσε να βάλει σε σκέψεις το γκέι όσο και το στρέιτ κοινό με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.»
Ο Πάτρικ Γκέιλ δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχεί, αφού το «The Man in an Orange Shirt» χαιρετήθηκε ήδη από την πρώτο του επεισόδιο ως μια συνταρακτική ιστορία αγάπης και επιβίωσης, χαρακτηριστική της ζωής των γκέι πίσω στη δεκαετία του '40, όσο και ως ερώτημα του τι άλλαξε τελικά μέσα στις δεκαετίες για μια μεγάλη κοινότητα ανδρών που δεν χώρεσαν μέσα στα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις και τις διώξεις σε όλον τον κόσμο.
The Man in an Orange Shirt
The Man in an Orange Shirt
The Man in an Orange Shirt
The Man in an Orange Shirt
Βασισμένο σε μια νουβέλα που με τη σειρά της βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία, το «Man in an Orange Shirt» αφηγείται την ιστορία του Καπετάνιου Μάικλ Μπέριμαν ο οποίος εν μέσω του πολέμου σε ιταλικό έδαφος ερωτεύεται τον καλλιτέχνη Τόμας Μαρτς, Η αναπάντεχη και θυελλώδης σχέση τους θα διακοπεί όταν ο δεύτερος θα αναγκαστεί να διακόψει αφού σε λίγες μέρες παντρεύεται την αγαπημένη του. Το μόνο που θα μείνει θα είναι ένα πορτρέτο που θα φτιάξει ο Μαρτς με τον Μάικλ να φοράει ένα πορτοκαλί πουκάμισο...
Την ίδια στιγμή στο παρόν, ένα άλλο ζευγάρι, μοιάζει να μην έχει τίποτα κοινό με τους Μάικλ και Τόμας, αλλά ενώ ζει σε μια εποχή που οι διεκδικήσεις των γκέι είναι πλέον φανερές και θεσμοθετούνται από ένα ένα τα πολιτισμένα κράτη του πλανήτη, βιώνει μια επίσης τραγική ιστορία αγάπης που διασχίζει το χρόνο και το χώρο με ταχύτητες μιας συναρπαστικής αφήγησης. Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Τζούλιαν Μόρις, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Ολιβερ Τζάκσον Κόεν, Ντέιβιντ Γκιάσι, Τζέιμς ΜακΑρντλ και άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.