google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΚΕΕΡΦΑ: Σταματήστε τη ρατσιστική εκστρατεία Ν.Δ. - ακροδεξιάς

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) κατά της Νέας Δημοκρατίας και του δημάρχου Μυτιλήνης Σπύρο Γαληνό.  Η Κίνηση κάνει λόγο για «ρατσιστική εκστρατεία της Ν.Δ. και της ακροδεξιάς» κατά των προσφύγων στη Λέσβο που «βρίσκεται σε εξέλιξη, με επικεφαλής το δήμαρχο Μυτιλήνης», συμπληρώνοντας ότι «πίσω από την κροκοδείλια συγκίνηση και τη δήθεν συμπόνια για τους πρόσφυγες υπάρχει ο ωμός, απάνθρωπος ρατσισμός».
Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «δεν ενωνόμαστε με τη Ν.Δ. στη διεκδίκηση του λεγόμενου "απεγκλωβισμού από τα νησιά" όταν η συνολική τους ατζέντα είναι ρατσιστική, μισαλλόδοξη και ξενοφοβική...», με την ΚΕΕΡΦΑ ταυτόχρονα να ζητάει «να κλείσει το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόρια» και να υπενθυμίζει την αποστολή αλληλεγγύης στη Λέσβο στις 8 και 9 Δεκεμβρίου.  
ΚΕΕΡΦΑΚΕΕΡΦΑ
Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ έχει ως εξής: 
Η ρατσιστική εκστρατεία της ΝΔ και της ακροδεξιάς κατά των προσφύγων στην Λέσβο βρίσκεται σε εξέλιξη, με επικεφαλής το Δήμαρχο Μυτιλήνης Γαληνό. Πίσω από την κροκοδείλια συγκίνηση και τη δήθεν συμπόνια για τους πρόσφυγες υπάρχει ο ωμός, απάνθρωπος ρατσισμός. Καθόλου τυχαίο ότι συμπαρατάχθηκαν οι φασίστες που δεν έχασαν την ευκαιρία να πλαισιώσουν τη δημοτική αρχή στην αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης των σκηνών και των απεργών πείνας από τη Πλατεία Σαπφούς. 
Οι πρόσφυγες δεν είναι «βάρος», ούτε φέρνουν συμφορές για να ζητάει ο Δήμαρχος «αποσυμφόρηση» και «ίση κατανομή των βαρών». Είναι άνθρωποι κατατρεγμένοι από τους πολέμους, τις δικτατορίες, την πείνα και τις περιβαλλοντικές καταστροφές σαν της Μάνδρας που προσπαθούν να ξεφύγουν από το θάνατο. Αντί για το δικαίωμα στη ζωή οδηγούνται σε πνιγμό στα παγωμένα νερά του Αιγαίου πληρώνοντας ακριβό φόρο αίματος στο βωμό των κλειστών συνόρων και των φραχτών της ΕΕ-φρούριο. 
Δεν ενωνόμαστε με την ΝΔ στη διεκδίκηση του λεγόμενου «απεγκλωβισμού από τα νησιά» όταν η συνολική τους ατζέντα είναι ρατσιστική, μισαλλόδοξη και ξενοφοβική, όταν στα δήθεν συλλαλητήρια τους βρίσκουν καταφύγιο οι ρατσιστικές κραυγές κατά των προσφύγων. Πρακτικά πριμοδοτούν τη λογική «δεν χωράνε πρόσφυγες στο νησί» ενισχύοντας την ακροδεξιά προπαγάνδα Και τους φασίστες.
Η κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, τα ανοικτά σύνορα και η ελεύθερη μετακίνηση από τα νησιά στην ενδοχώρα και την Ευρώπη,  η αποχώρηση της FRONTEX και του ΝΑΤΟ, το κλείσιμο του στρατοπέδου συγκέντρωσης της Μόρια, η απόδοση ασύλου με πλήρη δικαιώματα, οι ανοικτές πόλεις με πρόσβαση στα σχολεία, τα νοσοκομεία είναι οι διεκδικήσεις  του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενισχύει τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης και εγκλωβισμού των προσφύγων στη Λέσβο. Φέρνει μάλιστα τον Ερντογάν στην Ελλάδα, στη χώρα του οποίου προχωράνε σε απελάσεις προσφύγων ως «ασφαλή προορισμό» ενώ την ίδια ώρα χιλιάδες αγωνιστές της αριστεράς, συνδικαλιστές και πανεπιστημιακοί οδηγούνται στις φυλακές. Για χάρη του Ερντογάν στέλνουν στη φυλακή στην Ελλάδα Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές ως τρομοκράτες! 
Με την αποστολή αλληλεγγύης στη Λέσβο στις 8-9 Δεκέμβρη θέλουμε να δυναμώσουμε το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα στο τόπο που εκδηλώθηκε το μεγαλύτερο διεθνές κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.
Την Παρασκευή 8 Δεκέμβρη στις 7μμ στο Ξενοδοχείο Λέσβιον θα γίνει εκδήλωση με συμμετοχή των παρακάτω: Γιώργος Τσιάκαλος, πανεπιστημιακός, Μαρία Κασκαρίκα, μητέρα του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, Ευγενία Κουνιάκη, δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Λεωνίδας Κοντουδάκης, αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, Στράτος Γεωργούλας δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης, Μασούντ Καχάρ, πρόσφυγας από το Αφγανιστάν, Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ. Θα γίνει επίσης επίσκεψη στη Μόρια και το Σάββατο περιοδεία στη κεντρική αγορά της Μυτιλήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.