google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Οι 10 καλύτερες διαφορετικές...ταινίες του 2017

120 χτύποι το λεπτό του Robin Campillo 
Τα χρόνια που ο Σηκουάνας ήταν ένα κόκκινο ποτάμι γεμάτο αίμα ανθρώπων που ήθελαν να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην σεξουαλική επανάσταση των αρχών του 80, αλλά όλο το σύστημα αρνιόταν να πει έστω την λέξη ταμπού. Μια από τα μέσα ματιά γεμάτη, κατανόηση, ειλικρίνεια και πόνο. Ένας φόρος τιμής στα χιλιάδες πρώτα θύματα του AIDS.
Χωρίς Αγάπη του Andrey Zvyagintsev Με άξονα τις σχέσεις μια οικογένειας με ένα παιδί η αλληγορική απεικόνιση μιας χώρας προς εξαφάνιση, χειρουργική σκηνοθεσία, τολμηρή αναφορά στο σήμερα από έναν σπουδαίο σκηνοθέτη χωρίς ίχνος διδακτισμού. 
Η ψυχή και το σώμα της Ildikó Enyedi 
Η ποίηση στον κινηματογράφο με κάδρα τόσο υπέροχα ψυχαναλυτικά και σιωπές πιο εύγλωττες κι από τα πιο πολυσέλιδα μυθιστορήματα. Ένα έπος για την σύγχρονη μοναξιά. 
I am not your Negro του Raoul Peck 
Με αφορμή 30 χειρόγραφές σελίδες του συγγραφέα Τζέιμς Μπάλντουν, η καταγραφή της ιστορίας των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού μεσα από αρχειακό υλικό με αποσπάσματα από τη ζωή και την δράση τριών εμβληματικών  προσωπικοτήτων του μαύρου κινήματος στην Αμερική  του Μέντγκαρ Ίβερς, του Μάλκολμ Χ και του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Πιο επίκαιρο από ποτέ.   
Florida project του Sean Baker 
Θα την χαρακτήριζα σαν το  «Η ζωή είναι ωραία» των χρόνων μας, σε ένα υπέροχα στείρο περιβάλλον η ανθοφορία της φαντασίας των μικρών παιδιών δίνει νόημα ύπαρξης και στους καταθλιπτικούς μεγάλους. Ίσως η καλύτερη ταινία για την μυστική μαγεία της παιδικής ηλικίας, που εύκολα ξεχνάμε για να…μεγαλώσουμε. 
Μανιφέστο του Julian Rosefeldt 
Μια συμπυκνωμένη καταγραφή των καλλιτεχνικών ρευμάτων των τελευταίων αιώνων της ανθρώπινης διάνοιας με άξονα 43 μανιφέστα πολιτικής και πολιτισμού, μέσα από το ερμηνευτικό εργαλείο μιας από τις σημαντικότερες κινηματογραφικές ηθοποιούς του αιώνα μας.
Μια φανταστική γυναίκα του Sebastián Lelio 
Ενας ύμνος για τους αταξινόμητους ανθρώπους που δεν μας μοιάζουν με μια γραφή που μας δίνει την ευκαιρία να καταλάβουμε τις ανθρώπινες ιδιότητες και τα αισθήματα ανθρώπων που τα θεωρούμε τόσο μακρινά και ανεξήγητα. Ένα μάθημα ανοχής για την διαφορετικότητα των άλλων.   
Τα μυστικά της Τεχεράνης του Ali Soozandeh 
Τέσσερις ήρωες στην θεοκρατούμενη  Τεχεράνη προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια χώρα γεμάτη προκαταλήψεις, διαπλοκή, διαφθορά και απαγορεύσεις, κι όλα αυτά δοσμένα με την τεχνική  του ροτοσκοπικού animation, όχι για να απαλύνει το αίσθημα του θεατή,  αλλά για να αποδείξει πόσο κατασκευασμένος απο τα κέντρα εξουσίας του κόσμου,  είναι ο φόβος μιας τιμωρίας στους απλούς ανθρώπους και πόσο ανασταλτικός για μια προσπάθεια ανθρώπινης ζωής με σεβασμό για τους άλλους. 
Η θυσία του ιερού ελαφιού του Γιώργου Λάνθιμου 
Ο Γιώργος Λάνθιμος πιο ώριμος και ανελέητος από ποτέ με βοηθό του τον σαρκασμό και το παράδοξο χιούμορ της εποχής σε μια προφητική ταινία για το τέλος του σύγχρονου πολιτισμού, της οικογένειας και της επιτηδευμένης μοναχικότητας του καιρού των socialmedia. 
Μνήμες του Νίκου Καβουκίδη 
Μια ταινία υπενθύμιση για το οικονομικοπολιτικό τοπίο που προερχόμαστε και την δύναμη των αχαρτογράφητων κοινωνικών ψευδαισθήσεων μιας χώρας που επιμένει να ξεχνά ακόμη κι όταν βρίσκεται σε έναν 10χρονο αποκλεισμό. Εξαιρετική δουλειά αρχείου χρήσιμή σε μια νέα γενιά σαν αντιβίωση στα όποια τηλεοπτικά survivors λήθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.