google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΟΙ LGBT ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ

H ΟΜΆΔΑ υποστήριξης Φίλων LGBT Μεσσηνίας και Πελοποννήσου χαιρετίζει τις δηλώσεις για ισότητα, ισονομία, αποδοχή και ανθρωπιά που καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υπερηφάνειας τιμώντας τα ιστορικά γεγονότα στις 27/6/1969. Η χώρα μας προσπαθεί με νομοθετικές ενέργειες να εξαλείφει την ανισότητα των πολιτών και των LGBTQ που μετά τις Γιορτές Υπερηφάνειας σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη και σύντομα Κρήτη αναγνωρίζει ότι η διαφορετικότητα είναι παντού και η αοδοχή της προάγει την ανθρωπιά μας. Ιδίως η δήλωση του Πάπα προκαλεί παγκόσμια αίσθηση σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία ειδήσεων"
 H Εκκλησία οφείλει να απολογηθεί στους ομοφυλόφιλους είπε κατά την επιστροφή του από την Αρμενία, ο Πάπας Φραγκίσκος- δήλωση που θα συζητηθεί. «Σύμφωνα με την Καθολική Εκκλησία δεν πρέπει να γίνεται διάκριση εναντίον τους (σημ. των ομοφυλοφύλων) και θα πρέπει να απολαμβάνουν σεβασμού», ανέφερε μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου. «Η εκκλησία πρέπει να ζητήσει συγγνώμη και όταν λέω "εκκλησία" εννοώ, εμείς οι χριστιανοί!», πρόσθεσε.
Ο ίδιος έκανε έκκληση στους χριστιανούς να ζητήσουν συγγνώμη και στους φτωχούς, στις γυναίκες θύματα εκμετάλλευσης καθώς και στα παιδιά που εξαναγκάζονται σε εργασία.Η ρητορική του Πάπα χαρακτηρίζεται, από πολλούς, ιδιαίτερα ριζοσπαστική. Χαρακτηριστικά, ο Πάτερ James Martin, συντάκτης σε κορυφαίο Αμερικανικό περιοδικό, έκανε λόγο για μια πρωτοτυπία. "Κανένας Πάπας δεν απολογήθηκε ποτέ στην κοινότητα των ΛΟΑΤ", είπε.
H IΣΤΟΡΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ
Να σημειώσουμε ότι η 27η Ιουνίου γιορτάζεται ως η μέρα Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας από το 1969 όταν και ξέσπασαν επεισόδια αστυνομίας και ομοφυλοφίλων στο μπαρ «Stonewall» της Νέας Υόρκης. Η αντίδραση των θαμώνων θεωρήθηκε συμβολική. Περιμένουμε από τους υποστηρικτές της Κοινότητας που πολλές φορές ακόμα και αν δεν είναι LGBTQ άτομα να εκφοβίζονται ή να λοιδωρούνται από ομοφοβικούς συμπολίτες μας, να συνεχίσουν την προσπάθεια. Η Ελλάδα έχει δημιουργήσει Πολιτισμό και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αυτή η χώρα έθεσε τα θεμέλια της ισότητας των πολιτών και πρέπει να αποτελεί παγκόσμιο παράδειγμα για πραγματική ισότητα και κοινωνική ισονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.